IBM leder "Call for Code" för att använda cloud, data, AI, blockchain för hjälp vid naturkatastrofer


PARIS - 24 maj 2018:

Med en investering om 30 mililjoner dollar under en femårsperiod förenar IBM utvecklare för att lösa angelägna samhällsproblem. Detta görs i ett samarbete med FN, Röda Korset, Linux Foundation och David Clark Cause.

PARIS, 24 maj 2018 - VIVA TECHNOLOGY CONFERENCE - IBM (NYSE: IBM) lanserar idag tillsammans med partner ”Call for Code Global Initiative”, det största och mest ambitiösa projektet för att få startups, akademiker och utvecklare hos företag att arbeta tillsammans och lösa ett av de mest aktuella samhällsproblemen i vår tid: att förebygga, svara på och återhämta sig från naturkatastrofer.

I sitt öppningstal på VivaTech Conference i Paris, uppmanade IBMs VD Ginni Rometty IT-industrin att hjälpas åt för att bygga en bättre framtid. IBMs bidrag är att bistå med teknik och lösningar och en monetär investering om 30 miljoner USD under en femårsperiod i Call for Code – som syftar till att förena världens utvecklare och få dem att använda dataanalys, AI, blockchain, cloud och IoT för att addresera samhällsutmaningar.

“På IBM tror vi på kraften att använda teknik som AI, blockchain, IoT och cloud för att hantera ett antal av de största möjligheterna och utmaningarna i affärslivet,” säger Bob Lord, IBM Chief Digital officer. ”Nu, i och med Call for Code, uppmanar vi alla utvecklare att arbeta med oss och använda den här ledande tekniken för att hjälpa människor och våra samhällen.”

Konaktinformation

Lennart Malm

External Relations lead, PR Manager +46 (0)70 793 41 84 lennart.malm@se.ibm.com

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Smarter Cities
News about how IBM is helping to create Smarter Cities.
Smarter Planet

Bildrättighet: Callforcode.org