Opera Software möter mobil tillväxt i Asien med IBM Cloud


Select a topic or year


Oslo - 05 feb 2015: IBM annonserade idag att Opera Software (OSEBX: OPERA) har implementerat sin världsledande webbläsare på dedikerade servrar i IBMs molncenter i Singapore för att stödja leveransen av mobilsurf och möta den betydande ökningen av mobila slutanvändare i Asien Med mer än 350 miljoner unika användare är Opera Software en av världens ledande webbläsare. Den är också en av de ledande webbläsarna på mobila plattformar och smarta TV-apparater, med mer än 270 miljoner unika mobila användare runt om i världen. Opera Mini servrar, som kör webbläsarna som är speciellt anpassade för mobiltelefoner, levererade mer än 177 miljarder webbsidor på bara ett år, och har komprimerat över 350 petabyte av data sedan Opera Mini lanserades 2006.

För att möta snabbt föränderliga krav från slutanvändare, så har Opera Software implementerat Opera Max och Opera Rocket Optimizer för mobilvideo på dedikerade servrar från IBM företaget Softlayer, detta för att möjliggöra för det Oslo-baserade företaget att installera och hantera sin egen mjukvara i en miljö som är dedikerad enbart för deras företag. SoftLayer har en molninfrastruktur som ger en förbättrad och högkvalitativ användarupplevelse för tjänster som streaming av video och nedladdningar på mobila enheter. Med detta kan Opera sömlöst anpassa tillgången efterhand som man växer i Asien.

“Asien är av de snabbast växande marknaderna för mobilt internet och detta är första gången som Operas komprimeringstjänster kör i molnet från en tredjepart” säger Anthony Nichols, VP, Global IT Procurement, Opera Software. ”Tack vare IBMs molninfrastruktur kan vi nu erbjuda våra tjänster i Sydöstasien på ett kostnadseffektivt sätt. När vi kör tjänsterna i närhet av var våra användare befinner sig, säkrar vi också att de får en tjänst av bästa kvalitet.”

Lösningarna Opera Max och Operas Rocket Optimizer för mobilvideo är serverbaserade applikationer som stödjer användarnas nätsurfning och strömming av video på mobila plattformar. Efterhand som fler användare ser allt mer videoinnehåll på mobila enheter – och ställer allt högre krav på bra bildkvalitet utan avbrott – behövs mer datakraft och bandbredd för att kunna möta förväntningarna.

När applikationer som dessa flyttas till IBMs moln, blir det enklare för Opera att uppfylla användarnas krav på strömming av video utan avbrott. Antalet nätverksnoder reduceras till ett minimum och bandbredden ökas, samtidigt som att applikationerna driftas i ett molncenter närmare användaren, vilket därigenom även minskar nätverksfördröjningar.

“Sömlös integrering, skalbarhet och säkerhet är viktiga egenskaper i IBMs molnlösningar som bidrar till att Opera Software kan ge flera hundra miljoner användare i Asien tillgång till internet på mobila plattformar” säger Magnus Arildsson, Cloud Service Leader, IBM Nordic. ”Med ett globalt nätverk av molncenter, som även innefattar Asien, säkrar IBMs moln att Operas slutanvändare kan se video och surfa på nätet utan avbrott, och därigenom få en bra användarupplevelse.”

IBM Cloud erbjuder prestanda och bandbredd i toppklass, kombinerat med en global närvaro, hög säkerhet och transparens. IBM Cloud är baserat på öppna standards och kan integreras sömlöst med existerande IT-miljö, just detta är en mycket viktig egenskap för större organisationer som Opera Software som har behov av en hybrid molnlösning. SoftLayer har ett privat nätverk som kopplar ihop Operas system med obegränsad bandbreddstrafik. Detta ger ökad säkerhet och minskar kostnaden för överföring av kunddata.

Om IBM Cloud tjänster
IBM är världsledande inom öppna molnteknologier för företagsmarknaden, som möjliggör säker integrering av data och infrastruktur i molnet. För mer information om utbudet av molnlösningar från IBM, besök http://www.ibm.com/cloud. Följ @IBMcloud på Twitter, och läs bloggen www.thoughtsoncloud.com och följ samtalen på #ibmcloud.

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Cloud Computing