IBM lanserar Watson Analytics en avancerad analystjänst som hanterar dagligt språk


Stockholm - 18 sep 2014: Nu lanseras Watson Analytics, som är en analystjänst för företag där chefer och anställda kan ställa helt vanliga frågor, som i dagligt tal, och få hjälp med svåra strategiska och affärsmässiga beslut. Watson Analytics är den mest kraftfulla kognitiva analystjänsten som finns tillgänglig idag och gör det möjligt att fråga exempelvis ”Vad driver min produktförsäljning?” ”Vilka förmåner får mina anställda att stanna kvar?” eller ”Vilken av våra pågående affärer kommer mest troligt att gå igenom?”

Tjänsten kommer att finnas tillgänglig i hela världen från november i år. Den kan då hantera frågor på engelska, men data på många språk. Även en bastjänst av Watson Analytics kommer att finnas tillgänglig för gratis nedladdning så användare kan testa att ladda data, identifiera ett problem och få avancerade svar.

Med den avancerade språkhanteringen som Watson nu fått är det möjligt att ställa skriftliga frågor och även få svar i ett vardagligt språk och med familjära termer.

Relaterade resurser

Webbplatslänkar
Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Analytics