IBM lanserar nya molntjänster, utvecklingsmöjligheter och appstore för molnet


Stockholm - 29 apr 2014: IBM lanserar nu ett flertal nyheter inom molnområdet, lösningspaketet Light Service for SoftLayer, som gör det enklare för nordiska kunder att utnyttja och komma igång med molntjänster, en utökning av antalet tjänster på molnutvecklingsplattformen BlueMix, samt en unik marknadsplats får att testa, köpa, men även lansera nya molntjänster.

· Light Service for SoftLayer

IBM har utvecklat Light Service for SoftLayer, en rad tilläggstjänster som gör det ännu enklare att utnyttja IBM SoftLayer. Lösningen är driven och framtagen i Norden eftersom nordiska kunder ligger långt framme tekniskt och har avancerade krav. Lösningen passar utmärkt för kunder som har hela eller delar av sin infrastruktur outsourcad eller för de som inte har djup kompetens att administrera och hantera molntjänster internt.

Med hjälp av Light Service for SoftLayer får kunderna färdiga paket för serverkapacitet, nätverk, lagring, säkerhet, recovery, back-up och övervakning, samtidigt som de utnyttjar de många unika fördelarna med SoftLayer, bland annat full kontroll på var data befinner sig.

· BlueMix

IBM utökar också BlueMix med 30 nya molntjänster som ska hjälpa utvecklare att bygga appar i molnet. BlueMix är en öppen platform-as-a-service som bygger på öppna standarder och som erbjuder företag och utvecklare möjlighet att utveckla och testa nya applikationer. Under plattformens första åtta veckor har redan tusentals kunder och partner utnyttjat den.

· Cloud marketplace

IBM lanserar också molnets motsvarighet till en appstore, IBM Cloud marketplace, som är en unik marknadsplats där kunder och partner kan testa och få tillgång till över 100 SaaS-applikationer. Förutom IBMs egna molntjänster, IBM SoftLayer och tjänster utvecklade på BlueMix finns molntjänster från Paypal, Zend, SendGrid, MongoDB, NewRelic, Redis Labs, Sonian, Flow Search Corp, Twilio, Ustream med flera tillgängliga här. IBM Cloud marketplace ger också stor möjlighet för företag att marknadsföra sina molntjänster och enkelt få ut dem till stora kundgrupper, något som bör vara intressant särskilt för de många innovativa utvecklingsbolagen i Sverige.

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Cloud Computing