IBM skapar ny affärsenhet kring Watson-teknik och lanserar nya Watson-tjänster


Stockholm - 10 jan 2014: Den Jeopardy-vinnande superdatorn Watson är en av de mest avgörande innovationer IBM har skapat under sina drygt 100 år. Tekniken har utvecklats vidare på flera sätt för att konkret och praktiskt kunna bistå verksamheter som forskning och sjukvård. För att ytterligare utveckla Watson-tekniken skapar IBM nu en ny affärsenhet under namnet IBM Watson Group. Enheten kommer att fokusera på utveckling av molnbaserad kognitiv innovation som kan resultera i en ny typ av programvara, tjänster och appar som själva kan lära sig att bli bättre, ge nya insikter och svara på komplexa frågor ur enorma datamängder.

IBM kommer att investera 1 miljard USD i Watson Group. I denna summa ingår också ungefär 100 miljoner USD som ska stödja nystartade företag som bygger kognitiva appar via Watson Developer Cloud.

Watson Group lanserar nu också tre nya molnbaserade tjänster:

IBM Watson Discovery Advisor
Som ska kunna stödja forskning i verksamheter, som exempelvis läkemedelsindustrin, för att snabbare kunna bearbeta data och klarlägga samband som kan ge bättre forskningsresultat på kortare tid.


IBM Watson Analytics
Tjänsten gör det möjligt för företagsanvändare att få nya insikter ur data och presentera resultaten på ett interaktivt och visuellt sätt som är lätt att tolka. Detta gör att beslutsfattare i en organisation på ett enklare sätt kan förstå analyser, så att de kan ta del av analysresultat utan att själva behöva ha avancerad analyskompetens.


IBM Watson Explorer
Kan hjälpa företag att snabbare och enklare komma igång med big data-initiativ och att sedan kunna skapa resultat och dela dessa i organisationen.

Relaterade resurser

Webbplatslänkar
Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Analytics
Cloud Computing
Research