Eldon väljer IBMs molnbaserade samarbetsverktyg


Stockholm - 28 jan 2013: IBM meddelar idag att Eldon, tillverkare och komplett leverantör av kapslingar för industri, valt IBMs molnbaserade samarbetsverktyg, IBM SmartCloud for Social Business, efter utvärdering mot konkurrerande produkter. Lösningen kommer att ge Eldon en standardiserad molnbaserad mejltjänst, ett levande intranät som främjar samarbete och informationsdelning samt en lösning med en fördelaktig kostnadsbild över tiden.

- Vi har en stor tilltro till att lägga standardlösningar i molnet och IBMs lösning svarade bäst upp mot våra krav, säger Mats Toftebrant, CIO på Eldon. Med lösningen slipper vi all hantering av nya versioner av vår mejlplattform, kontinuerlig drift av mejlservrar och back-up, som ger oss lägre kostnader samtidigt som tillgängligheten ökar. Dessutom kan vi skapa ett modernt och levande intranät som främjar samarbete mellan företagets många geografiskt utspridda kontor.

Eldon har konfigurerat IBM SmartCloud för en hybridmiljö där lokala system integreras med mejlplattformen och samarbetsdelarna som ligger i molnet. Detta innebär att lösningen kan tillhandahållas för såväl lokala användare som användare i molnet, på ett sätt som är fullständigt transparent för personer både inom och utanför företaget.

Eldon är den första IBM-kund i Sverige som väljer en molnhybrid för mejl och applikationer, samtidigt som de lägger till nya sociala funktioner. Lösning IBM SmartCloud for Social Business ger Eldon en bättre kostnadsbild över tiden och samtidigt en stabil molnlösning som de kan växa med. De moderna samarbetsverktygen kan dessutom öka effektiviteten och informationsdelningen i organisationen.

- Eldon är ett bra bevis för att fördelarna med att utnyttja molntjänster är många samt att en hybridlösning är både enkel och smidig, säger Anders Lidman, Sverigechef IBM Collaboration Solutions.

Om Eldon
Eldon grundades 1922 i Nässjö och är över 90 år gammalt. Idag har bolaget över 850 anställda i fler än ett dussin länder och är en av Europas största skåp- och kapslingstillverkare för industrin och byggsektorn. För mer information, se www.eldon.com.

Om IBM
Mer information om IBM Social Collaboration finns på webbsidan http://www.ibm.com/cloud-computing/social/se/sv/ alternativt kontakta IBM Communications:

 

Carina Ginstmark

Presschef

Mobil: 070 793 4889

Epost: carina.ginstmark@se.ibm.com

Relaterade resurser

Webbplatslänkar
Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Cloud Computing
Services and solutions