IBM lanserar programvara som stödjer shopping över flera kanaler


Stockholm - 15 jan 2013: IBM lanserar nu ny programvara som stödjer så kallad ”omni-channel shopping”, det vill säga när konsumenter handlar via flera kanaler och förväntar sig en enhetlig upplevelse, produkter, tjänster, priser och service. Den nya lanseringen, som är del i IBMs Smarter Commerce-erbjudande, innehåller:

- Denna lansering förtydligar och realiserar IBMs avsikter att hjälpa svenska handlare att erbjuda sina konsumenter ett alltmer enhetligt kundmöte - oavsett i vilken kanal de befinner sig i för tillfället, säger Bengt Eliasson, affärsansvarig för området handel på IBM. Lanseringen är en förstärkning av IBMs breda erbjudande av så kallade "Smarter Commerce-lösningar".

IBM släpper också resultatet av en ny global undersökning bland 26 000 konsumtenter som visar att 80 procent av konsumenterna globalt gjorde sitt senaste köp i en fysiks butik, men att bara hälften är övertygade om att de kommer att komma tillbaka dit för nästa inköp. 35 procent av konsumenterna uppger att de är osäkra på om de kommer att handla online eller i butik.

Smarter Commerce är ett prioriterat utvecklingsområde för IBM Sverige där IBM tillsammans med strategiska partners bistår svensk handel med innovation och framtidens lösningar.

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Analytics
Smarter Planet