IBMs Watson används för sjukvårdsutbildning på Cleveland Clinic


Stockholm - 30 okt 2012: IBM och Cleveland Clinic startar nu ett nyskapande samarbete där IBMs superdator Watson ska hjälpa Cleveland Clinic att utveckla medicinsk utbildning och forskning. IBMs team av forskare som skapade Watson ska arbeta nära tillsammans med Cleveland Clinic för att vidareutveckla Watsons avancerade svarsteknik inom det medicinska området.

Watsons förmåga att analysera betydelse och sammanhang i det mänskliga språket och sedan snabbt hantera informationen och ge exakta svar kan hjälpa sjukvården att analysera stora mängder information betydligt snabbare. Med hjälp av Watsontekniken förenklas lärandet för medicinstudenterna, som inte längre behöver läsa in och memorera all information i böcker och läkarjournaler. Istället kan de lära genom att praktiskt utöva det de lärt sig, formulera hypoteser och genom Watsontekniken hitta relaterad information i de senaste journalerna för att fastställa rätt diagnos och behandlingsmetod.

Det här sättet att beakta flera medicinska faktorer, samt identifiera och bevisa lösningar utifrån extremt stora datamängder visar styrkan hos Watson. Studenterna kommer sedan att  kunna samarbeta i en applikation som byggts baserat på Watsontekniken. I applikationen kan studenterna snabbt hitta det senaste nya materialet inom ett medicinskt område, föreslå nya hypoteser och finna svar och möjliga behandlingsmetoder.

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Analytics
Research