IBM lanserar nya system för att tämja Big Data

IBM PureData gör det möjligt att hantera och analysera extremt stora data- och transaktionsvolymer i realtid

Select a topic or year


Stockholm - 09 okt 2012: IBM presenterar idag PureData, en ny produktfamilj bestående av tre system, som utvecklats för att hjälpa företag att hantera specifika utmaningar inom data- och transaktionsanalys. Med hjälp av PureData kan verksamheter hantera och analysera petabytes av data på bara några minuter och använda insikterna för att stödja specifika affärsmål, inom exempelvis marknadsföring och försäljning.

- Med PureData kan verksamheter nu hantera och analysera enorma mängder data och transaktioner i realtid, vilket fundamentalt förändrar hur affärer kan göras i många branscher. Genom automatiseringen av systemet minskar också kostnaderna och komplexiteten betydligt i både dataanalysen och systeminförandet, säger Per Fredriksson, IT-arkitekt inom IBM Software Group på IBM i Sverige.

IBM räknar med att 2,5 exabyte data skapas varje dag - så mycket att 90 procent av all data idag har skapats under de senaste två åren. Vidare förutspår experter att mängden data i världen kommer att växa till 25 Zettabytes fram till år 2020. I takt med att datamängderna ökar i alla branscher så blir det allt svårare för företag att analysera och dra nytta av datamängderna tillräckligt snabbt.

PureData inkluderar tre nya system, där hårdvara och mjukvara i förväg har integrerats och optimerats för specifika data- och transaktionsutmaningar:

IBM PureData kan installeras och vara uppe och köras inom 24  timmar och kan utföra komplexa analysuppgifter inom några minuter, samt hantera över 100 databaser på ett enda system. PureData System kan användas i både traditionella och molnbaserade IT-miljöer. PureData System kommer att börja levereras till kunder i slutet av oktober.

PureData är ett tillskott i IBMs systemkoncept PureSystems som presenterades i våras genom PureApplication System och PureFlex System. PureSystems är resultatet av en forskningsinvestering på 2 miljarder dollar över fyra år. PureSystems är en ny era av system med inbyggd expertis där integration och erfarenheter från tiotusentals kunders installationer byggs in i IBMs system. Pure Systems erbjuder en automatiserad systemmodell  som minskar tid och kostnader för IT-avdelningen. PureFlex System gör det möjligt att skapa och hantera infrastrukturplattformar mer effektivt, medan PureApplication hjälper organisationer att minska komplexiteten och kostnaden i arbetet med att införa och hantera applikationer.

IBMs Business Partners hjälper IBM driva PureSystems framåt

I takt med att IBM utökar produktfamiljen PureSystems växer även IBMs ekosystem av Business Partners som stödjer och säljer systemen. Över 700 samarbetspartner stöder systemet sedan lanseringen. Många, som exempelvis DynaFront Systems och PCCW Solutions installerar PureSystems i sina egna datacenter. I Sverige har exempelvis IBS blivit certifierade för att göra sitt system tillgängligt via hårdvaran IBM PureFlex.

Därutöver har över 60 Independent Software Vendors (ISVer) globalt redan valt att stödja det nya IBM PureData System.

Se fullständigt pressmeddelande (US)

För mer information, vänligen kontakta:

IBM Svenska AB
Carina Ginstmark, Presschef
Tel: +46 (0) 70 793 4889
E-post: carina.ginstmark@se.ibm.com

För mer material:
The Big Data Hub (US)

Pure Systems (US)

Twitter: #IBMPureSystems

Se livesändningen av lanseringen kl 20.00 den 9:e oktober (US)

Bilder på produkterna (US)

 

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Cloud Computing