IBM firar 100 år – satsar på svenska entreprenörer


Select a topic or year


Stockholm - 15 jun 2011: IBM lanserar det globala entreprenörsprogrammet Global Entrepreneur Programme (GEP) i Sverige. Lanseringen sker på inkubatorn Kronobergs evenemang InKDay i Växjö den 16:e juni när IBM fyller 100 år. IBM har under 100 år i världen och 83 år i Sverige bidragit med innovativa genombrott som varit avgörande för förändringar både i samhälle, näringsliv och inom forskning. Nu vill IBM hjälpa svenska innovatörer och entreprenörer med professionellt stöd för att lyckas bättre med att expandera sina startup-företag och tillsammans med IBM driva utveckling.

- Innovation har alltid varit en bärande del av vår strategi och det är därför naturligt för oss på IBM att hjälpa andra svenska innovatörer, säger Johan Ekesiöö, styrelseordförande på IBM i Sverige. Entreprenörer har en viktig roll som tillväxtmotor i Sverige och att bidra till en smartare värld. Det entreprenörerna ofta saknar för att bli framgångsrika internationellt är ett ekosystem av kontakter och försäljningskanaler samt effektiva lösningar. Det kan vi på IBM bidra med.

Med hundra års erfarenhet av att utveckla innovationer, hitta smarta affärsmodeller och anpassa företaget inte bara efter utan också i framkant av teknisk och global utveckling har IBM en unik position och erfarenhet för att hjälpa innovatörer att utveckla sina idéer och affärsmodeller, samarbeta internationellt och skapa global räckvidd. I samband med IBMs hundraårsdag vill vi uppmuntra fler företag att bidra med innovation för att tillsammans med oss driva utvecklingen och skapa en smartare planet.

Att IBM har valt InkDay i Kronoberg för lanseringen av entreprenörsprogrammet i Sverige är ingen tillfällighet. InkDay väntas locka ca 300 deltagare inom det entreprenöriella ekosystemet – det vill säga entreprenörer, forskare, riskkapitalister, inkubatorer, universitet och storföretag.

GEP är ett treårigt program som erbjuder programvara, molnresurser, projektledning, teknisk support, utbildning, expertis samt tillgång till bransch- och entreprenörsnätverk. IBM erbjuder också mentorering inom teknik, affärsutveckling och marknadsföring. För att kunna bli aktuell för IBM Global Entrepreneur Program så ska företaget inte vara äldre än 5 år, vara privatägt och ha en smart lösning som på något sätt kan bidra till en smartare planet.

För mer information om GEP, vänligen se http://www.ibm.com/isv/startup eller kontakta:

Maurtiz Gillberg Manager,

ISV & Developer Relations, IBM Nordic

Telefon: 46-70-793-1467 E-post: mauritz.gillberg@se.ibm.com

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Aerospace & Defense
No description at this time.
Automotive
No description at this time.
Banking and Financial Services
No description at this time.
Chemicals & Petroleum
No description at this time.
Consumer Products
No description at this time.
Education
No description at this time.
Electronics
News about the electronics industry.
Energy & Utilities
No description at this time.
Government
No description at this time.
Healthcare and Life Sciences
No description at this time.
Media & Entertainment
Retail
No description at this time.
Smarter Planet
Software
Telecommunications
No description at this time.
Travel & Transportation
No description at this time.