IBM vil involvere piger i fremtidens IT-teknologi


Select a topic or year


Kgs. Lyngby - 18 nov 2013: IBM bliver i dag medlem nummer 20 i det landsdækkende netværk for skole-virksomhedssamarbejde, Jet-Net.dk. IBM er nu med i gruppen af danske virksomheder, der samler elever og erhvervsliv om natur og teknik.

Ifølge Dansk Industri vil Danmark i 2030 mangle 11.000 medarbejdere med en lang videregående uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi. Derfor mener IBM’s afdelingsleder, Annette Stausholm, at teknologiske og naturvidenskabelige virksomheder har et ansvar for at medvirke til at løse problemet, og IBM indgår nu, som et led i IBM’s strategi for samfundsansvar, i et samarbejde med det lokale Virum Gymnasium.

"Det er en rigtig god idé, at virksomheder og skoler samarbejder om at skabe interesse for naturvidenskab og teknologi hos de unge, ikke mindst hos pigerne. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet med Virum Gymnasium. IBM har gennem mere end 10 år kørt projektet Teknologi og Piger, som har til formål at fremme pigers interesse for IT. Vi ser Jet-Net-samarbejdet som en naturlig forlængelse af det projekt," siger afdelingsleder i IBM Danmark, Annette Stausholm.

Antorini til Girls’ Day in Science hos IBM

IBM går ind i netværkssamarbejdet med krum hals. Allerede den 27. november får virksomheden nemlig besøg af undervisningsminister Christine Antorini og 20 piger fra Virum gymnasium i anledning af Girls’ Day in Science, som koordineres af Jet-Net.dk. Det er en landsdækkende begivenhed, som sætter piger og naturvidenskab på dagsordenen, og søger at fastholde pigernes interesse i de tekniske fag. Jet-Net.dk-virksomhederne Grontmij og Orbicon vil sammen med uddannelsesinstitutioner stå for andre arrangementer, hvor blandt andre ligestillingsminister Manu Sareen deltager.

"For os er samarbejdet med erhvervslivet rigtigt og vigtigt. IBM er en yderst attraktiv samarbejdspartner for Virum Gymnasium, som vi har fundet sammen med via initiativet Jet-net.dk," siger Mette Kynemund, rektor på Virum Gymnasium.

Jet-Net.dk er et stærkt netværk

Mange danske virksomheder deltager i Jet-Net.dk, både små og store, fx virksomhederne Liftra, Danish Aerospace Company, Danish Crown og Orbicon – og nu IBM. Virksomhederne går sammen med elever fra gymnasier og grundskoler over hele landet i Jet-Net.dk, hvor de arbejder for at gøre den naturvidenskabelige undervisning mere spændende.

”Vi er virkelig glade for, at IBM nu slutter sig til gruppen af engagerede danske virksomheder, som vil gøre en positiv forskel for at sikre, at flere unge tilvælger de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser”, siger Nanna Seidelin, direktør for Naturvidenskabernes Hus, der koordinerer Jet-Net.dk.

Naturvidenskabernes Hus og Industriens Fond har i samarbejde taget initiativ til Jet-Net.dk, og Industriens Fond finansierer projektet med en opstartsbevilling på 3,2 mio. kr. Ligestillingsministeriet støtter også Girls’ Day in Science. Med inspiration fra et succesfuldt hollandsk projekt af samme navn er målsætningen at inspirere flere skoleelever til at søge ind på naturvidenskabelige og tekniske uddannelser for at sikre landets fremtidige arbejdskraft inden for natur og teknik.

Fakta om Jet-Net.dk

  • Jet-Net.dk er et nyt landsdækkende netværk, der samler skoler og erhvervsliv om natur og teknik, og som koordineres af Naturvidenskabernes Hus, www.nvhus.dk
  • Se listen over de 20 medlemsvirksomheder på http://jet-net.dk/medlemmer
  • Læs mere på hjemmesiden http://jet-net.dk
Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Corporate
IBM i Danmark
Education