Samarbejdsaftale mellem Athena og IBM giver små og mellemstore virksomheder adgang til IBM-infrastruktur i dansk hostingcenter

Athena og IBM har indgået en samarbejdsaftale, hvor IBM leverer IT-platform og IT-infrastruktur til Athenas danske hostingcenter i Odense.

Select a topic or year


Kgs. Lyngby - 01 nov 2013: Athena kan med denne aftale tilbyde sine kunder og partnere en dokumenteret velfungerende teknologisk platform baseret på IBM’s PureSystems med totalløsninger, der omfatter såvel storage som netværk og high-availability servere på en integreret platform og til en konkurrencedygtig pris.

IT-infrastrukturmarkedet i Danmark udvikler sig hastigt i retning af servicebaseret IT (Cloud), og der er en tydelig tendens til, at virksomhederne i langt højere grad end tidligere vælger en løsning, hvor man køber IT som en service i stedet for at eje maskinerne selv. Man køber altså en plads i skyen hos en hostingvirksomhed, der så fungerer helt eller delvist som IT-afdeling. Dermed er Managed Service Providers og hostingvirksomheder, som Athena, vigtige partnere for IBM's strategiske mål om at fastholde og positionere sig yderligere i dette marked.

IBM og Athena har derfor indgået et strategisk samarbejde, hvor Athena etablerer en ny, IBM-baseret infrastrukturplatform, der samtidig understøtter Athenas forretningsmæssige målsætning.

Athena tilbyder sikkerhed, service og skalérbarhed i et dansk datacenter med redundans på såvel teknik- som teknikerniveau. Athenas hostingservices er målrettede mod markedet for mindre og mellemstore virksomheder – et marked der udgør en betragtelig del af det samlede danske marked.

Aftalen rummer et stort fælles potentiale for såvel Athena som IBM. Athena får en velafprøvet højteknologisk IT-infrastruktur i sit eksisterende datacenter, og IBM får med aftalen mulighed for at komme ind på et reelt helt nyt marked. Samtidig får eksisterende IBM-kunder i dette marked nu et dansk alternativ til en public cloud-løsning - baseret på IBM-teknologi i en private cloud.

”Samarbejdet med Athena er vigtigt for IBM og betyder, at vi får et meget stærkt tilbud i det vigtige hostingmarked, hvor vi specielt ser store muligheder i markedet af mindre og mellemstore virksomheder, hvor IBM har fokus på at øge tilstedeværelsen,” udtaler Lars Mikkelgaard-Jensen, adm. direktør, IBM Danmark.

Sammen kan Athena og IBM tilbyde virksomheder en konkurrencedygtig helhedsløsning til markedets bedste Total Cost of Ownership (TCO) baseret på den nyeste teknologi, som sikrer virksomhederne en optimal drift af deres IT-systemer.

”Athena er med det nye samarbejde i stand til at tilbyde vores mange partnere og kunder en teknologisk platform, der er super konkurrencedygtig. Med en dansk baseret, toptunet cloud-infrastruktur giver vi også den sikkerhed videre til partnere og kunder, der foretrækker at have deres data i et dansk datacenter, men også gerne vil have en andel af cloudens stordriftsfordele,” udtaler Jens Erik Thorndahl, CEO for Athena.

Om Athena
Athena IT Group er en af Danmarks væsentligste udbydere af outsourcing og hostingydelser rettet mod SMV-markedet og offentlige organisationer. Athenas 1.300 m2 store datacenter er placeret i Nationalbankens topsikrede tidligere pengedepot i Odense, hvilket giver helt optimale og sikre fysiske forhold til IT-drift. www.athena.dk

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Business partners
Business Partner information herunder strategiske alliancer
Cloud Computing
SMB
Nyheder om IBM produkter og tjenester til små og mellemstore virksomheder.
Services and solutions