IBM viser vejen for fremtidens vedvarende energi med nyt prognosesystem for vind- og solenergi

Avanceret løsning kombinerer big data-analytics og vejrmodelleringsteknologi for at forudsige produktionen af de enkelte vindmøller.

Select a topic or year


Kgs. Lyngby - 12 aug 2013: IBM har annonceret en avanceret teknologi for vejrprognoser, som vil hjælpe forsyningsselskaber over hele verden til at øge pålideligheden af vedvarende energikilder. Løsningen kombinerer vejrudsigter og analytics til præcist at forudsige tilgængeligheden af ​​vindkraft og solenergi. Dette vil gøre det muligt for energiselskaberne at integrere mere vedvarende energi ind i elnettet.

Løsningen, "Hybrid Renewable Energy Forecasting" (HyRef), bruger vejrmodelleringskapaciteter, avanceret cloud imaging-teknologi og kameraer til at spore skyernes bevægelser meget tæt på i realtid, mens sensorer på møllerne overvåger vindhastighed, temperatur og vindretning. Når det kombineres med analytics-teknologi, kan denne data-assimilerede løsning producere nøjagtige lokale vejrudsigter i en vindmøllepark så langt som en måned i forvejen.

Kinesiske State Grid Jibei Electricity Power Company Limited anvender HyRef at integrere vedvarende energi i elnettet. Dette initiativ er et led i Kinas 5-års plan for at mindske landets afhængighed af fossile brændstoffer.

Dette projekt bygger på et andet IBM Smarter Analytics-initiativ hos Vestas, som med IBM’s big data-analytics and supercomputing-teknologi er i stand til at placere vindmøllerne strategisk mest hensigtsmæssigt baseret på petabytes af vejrdata. Denne indsigt kan ikke alene levere forbedringer i energiproduktionen, men også reducere vedligeholdelses- og driftsomkostningerne.

Læs den globale annoncering for flere detaljer

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Analytics
News about IBM solutions that turn information into actionable insights.
Energy & Utilities
Research
Smarter Cities
News about how IBM is helping to create Smarter Cities.
Smarter Planet
Pressemeddelelser med tilknytning til IBM's Smarter Planet initiativ