Ny aftale mellem Damco og IBM skal sikre fremtidig vækst

Den nye aftale sikrer Damco en fleksibel og fremtidsorienteret it-drift gennem udnyttelse af IBM’s nyeste teknologier og outsourcingservices.

Select a topic or year


Kgs. Lyngby - 10 jun 2013: Damco og IBM har indgået en ny, konkurrencedygtig outsourcingaftale, der skal optimere Damcos it-infrastruktur med anvendelse af IBM’s nyeste teknologier og datacenterløsninger. Samtidig skal aftalen sikre Damco fremtidig vækst samt ruste dem til at imødekomme nye tendenser og krav i markedet.

Damco ønsker at reducere it-omkostninger uden at gå på kompromis med kravet om høj driftsstabilitet og fleksibilitet gennem robuste it-systemer. Som et led i Mærsk Gruppens strategi om at gøre deres forskellige forretningsenheder selvstændige, opstod et behov for en ny strategisk it-platform, der skal sikre et mere fleksibelt grundlag for Damcos fremtidige it-drift.

På infrastrukturområdet omfatter aftalen outsourcingservices og IBM PureFlex, som er den nyeste teknologi inden for datacenterløsninger. Aftalen mellem Damco og IBM bliver således Nordens største PureFlex-platform. Derudover overtager IBM driften af Damcos SAP-systemer samt driften af den øvrige distribuerede platform indeholdende Intel, Linux og storage.

Damco er blandt de førende logistikvirksomheder i verden. I mere end 30 år har Damco leveret transport og logistikløsninger til deres kunder. Globalt opererer Damco i mere end 90 lande og håndterer årligt 2,7 millioner TEU til søs samt 210.000 tons luftfragt. Damco er et selvstændigt brand, som hører under Mærsk Gruppen.

”Vi er meget tilfredse med forhandlingsforløbet og med slutresultatet. Forløbet var både intensivt og komprimeret - og Damco har med aftalen sikret en meget robust og attraktiv aftale baseret på et velkendt kontraktrammeværk. Med aftalen får Damco en løsning der lever op til foretningens krav om fleksibilitet og skalerbarhed”, fortæller Peter Cabello Holmberg, direktør for Damco’s Global IT Service Management.

”Vi har haft et langt og godt samarbejde med Damco, som yderligere cementeres med denne aftale. Den fleksible og skalerbare løsning bygget op omkring IBM’s PureFlex-teknologi vil gøre Damco IT i stand til at imødekomme forretningens fremtidige krav med det fornødne fundament for et fleksibelt, velfungerende og driftssikkert setup,” fortæller Henrik Frøkjær, direktør for IBM’s outsourcingforretning i Norden.

Næste skridt i samarbejdet er en diskussion af, hvordan IBM kan tilføre yderligere værdi til Damco.

Aftalen blev underskrevet den 7. maj 2013 og udgør et trecifret millionbeløb.

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Global Technology Services
Services and solutions
Travel & Transportation