IBM offentliggør fem teknologiske nyskabelser, som vil ændre vores liv inden for de kommende fem år

Afgørende udvikling vil markere æraen for intelligente systemer, når computere på deres egen måde vil kunne se, dufte, røre, smage og høre.

Select a topic or year


Kgs. Lyngby - 17 dec 2012: I dag afslører IBM den syvende årlige ’IBM 5 in 5’ – en liste over teknologiske nyskabelser, som alle i løbet af de næste fem år har potentiale til at ændre måden, hvorpå vi arbejder, lever og interagerer.

Nyskabelserne taler til alle sanser:

IBM’s ’5 in 5’ er baseret på markeds- og samfundsmæssige tendenser samt teknologier under udvikling i IBM’s R&D laboratorier verden over.

Dette års IBM ’5 in 5’ beskriver teknologiske nyskabelser, som vil danne fundament for den næste æra inden for IT-verdenen – en æra IBM beskriver som ’tiden for intelligente systemer’. Denne nye generation af maskiner vil lære, tilpasse sig, føle og begynde at opleve verden, som den er i virkeligheden. I forbindelse med dette års forudsigelser er fokus på specielt ét element inden for den nye æra, nemlig computeres evne til at efterligne menneskelige sanser dvs. at se, dufte, føle, smage og høre.

Disse evner til at modtage sanseindtryk teknologisk kan hjælpe os med at blive mere opmærksomme og produktive. Intelligente IT-systemer kan hjælpe os med at gennemskue kompleksitet, at holde trit med hastigheden for informationsdeling, at træffe mere velovervejede beslutninger, at forbedre vores sundhed og levestandard samt lette vores dagligdag og nedbryde alle former for barrierer i form af fx geografisk distance, sprog, omkostninger og utilgængelighed.

Læs den fulde annoncering af IBM’s ”Next Five in Five”

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Research
Smarter Planet
Pressemeddelelser med tilknytning til IBM's Smarter Planet initiativ