CBS-studerende byder ind med smarte ideer


Select a topic or year


København, Danmark - 02 maj 2012: Hvilke udfordringer venter detailhandlen, bankerne og andre brancher i fremtiden? Og hvilke muligheder skaber teknologien for at møde disse udfordringer? Det har studerende på Copenhagen Business School givet deres bud på i en essay-konkurrence, udskrevet af IBM.

Udbredelsen af sociale medier. En ny generation af forbrugere og kunder, som er opvokset med digitale medier og forventer adgang til information og services her og nu og hvorsomhelst – og gerne tilpasset den enkeltes profil og behov. Det er nogle af de temaer, som går igen i striben af essays, som studerende på CBS har skrevet på opfordring af IBM. Og det er de temaer, som danner baggrund for en række forslag til løsninger, som de studerende har inkluderet i deres essays.

Bankernes produkter i forhold til privatkunder er for ensartede, og bankerne bør blive bedre til at udvikle apps, der er tilpasset den enkelte privatkundes profil, foreslår et essay. Virksomheder ser for traditonelt på kilderne til opbygning af Customer Relationship Management og bør i langt højere grad integrere de sociale medier i deres CRM-systemer, foreslår et andet. De høje roaming-priser i udlandet spænder ben for mobil-kommunikationen og bør udfordres med en løsning, der gør det muligt for mobilbrugere at sælge deres overskydende kapacitet til andre. Dette er blot nogle af de forslag, som er kommet frem i forbindelse med essay-konkurrencen, der er den første af slagsen, som IBM binder an med i Danmark.

- Vi har i IBM meget fokus på innovation og intelligente løsninger, og vi har brug for, at de kommende beslutningstagere i samfundet er engagerede i at skabe de løsninger af innovativ karakter, som skal til, for at vi kan bevare konkurrencekraften i Danmark og skabe vækst, siger IBM Danmark’s adm. direktør Lars Mikkelgaard-Jensen om baggrunden for initiativet.

Essay konkurrencen har i første omgang kun omfattet studerende på Copenhagen Business School, men en videreudvikling af initiativet vil også kunne omfatte andre højere læreranstalter, fortæller Lars Mikkelgaard-Jensen.

- Evnen til at kunne koble forretningsforståelse med viden om, hvordan teknologien kan bruges til at videreudvikle samfundet, vil blive en meget efterspurgt kompetence i fremtiden, og man kan forestille sig, at vi næste gang vil skabe en model, som lægger op til et samarbejde mellem studerende fra forskellige uddannelsesretninger, siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Vinderne af essay-konkurrencen blev kåret ved et arrangement for studerende hos IBM tirsdag den 1. maj. Vinderne inviteres på et besøg hos IBM i New York.

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Smarter Planet
Pressemeddelelser med tilknytning til IBM's Smarter Planet initiativ