IBM indtræder som partner for Children’s Climate Call


Kgs. Lyngby, Danmark - 23 apr 2009: Når LEGO Koncernen og FIRST Scandinavia i weekenden 2.-3. maj byder 700 børn og unge fra 29 lande velkommen til Children’s Climate Call i Bella Center, er det med IBM Danmark som partner. IBM støtter initiativet, fordi det taler direkte til flere af IBM's mærkesager, herunder klimaudfordringen, globalt samarbejde og børn og unges engagement i IT og naturvidenskab.

”Når IBM er indtrådt som partner i Children’s Climate Call skyldes det, at arrangementet er med til at skabe interesse for naturvidenskab blandt børn og unge og engagere dem i udvikling, problemløsning og innovation med udgangspunkt i reelle klimaudfordringer.Vi får brug for de unges engagement og dygtighed, når vi i fremtiden skal skabe en mere bæredygtig planet, blandt andet baseret på intelligente IT-løsninger,” fortæller Marie-Louise Arnfast, kommunikationschef hos IBM Danmark.

"IBM har gennem en række initiativer peget på, hvordan intelligent brug af IT kan bidrage til at løse nogle af de store udfordringer, verden står overfor - blandt andet på energiområdet og inden for sundhedssektoren. Forudsætningen for at skabe en "smarter planet" er imidlertid, at de unges interesse i højere grad rettes mod de naturfaglige og teknologiske områder,” siger Marie-Louise Arnfast.

De deltagende børn og unge i Children's Climate Call er i alderen 9-16 år og er alle vindere af en række nationale og regionale FIRST LEGO® League turneringer, som siden september 2008 har engageret ikke mindre end 140.000 børn og unge fra 49 lande i, hvordan vi skal tackle klimaudfordringerne. Det ultimative mål er at blive den endelige vinder af verdens største videnskabs- og teknologiturnering for børn og unge, FIRST LEGO League (FLL), ved at finde måder, hvorpå vi kan løse såvel de lokale som de globale klimaudfordringer.
 
Helt konkret fungerer arrangementet som en konkurrence om at programmere LEGO MINDSTORMS® robotter til at udføre en række operationer. Derudover fremlægger deltagerne deres kllimaprojekter, som også er en del af konkurrencen. Stemningen er entusiastisk og spændingsmættet som ved en sportsbegivenhed.

Der er gratis entre til Bella Center 2.-3. maj fra 10.00-15.30. 

Children’s Climate Call er organiseret af FIRST Scandinavia og LEGO Koncernen i samarbejde med IBM, NIRAS og Sony Europe.

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Smarter Planet
Pressemeddelelser med tilknytning til IBM's Smarter Planet initiativ