IBM Certified Pre-owned Equipment

Dankzij ons certificeringsprogramma voor pre-owned assets kunt u voor een zeer interessante prijs profiteren van de kwaliteit van tweedehands IBM-apparatuur. Wij kopen gebruikte IBM-apparatuur in en knappen die helemaal op, volgens de modernste technische normen. In een rapport van Gartner wordt het als volgt verwoord: “Afhankelijk van de complexiteit, locatie, leeftijd en productdichtheid van de bestelde apparatuur, kunnen de besparingen oplopen tot 50 à 70% ten opzichte van de kortingsprijs voor nieuwe, functioneel gelijkwaardige hardware."1

Elke unit wordt in de fabriek helemaal opgeknapt en getest volgens de productiespecificaties van IBM. U krijgt dus de performance en betrouwbaarheid die u al sinds jaar en dag van IBM verwacht. U kunt zelf kiezen voor lease, huur, rechtstreekse aankoop of een maatwerk financieringsoplossing. Alle IBM-systemen komen in aanmerking voor optioneel IBM-onderhoud.

De belangrijke rol van gebruikte apparatuur in een duurzame IT-managementstrategie.

Bekijk de video.

Wanneer is pre-owned voor u de beste keus?

We zijn al meer dan 30 jaar actief in deze sector en in die tijd hebben we gemerkt dat er bepaalde situaties zijn waarin investeren in tweedehands apparatuur een goede manier kan zijn om aan uw IT-vereisten te voldoen:

Als uw IT-vereisten tijdelijk van aard zijn

Als uw systeem slechts korte tijd rendement op kan leveren, is de kans klein dat u de besparingen kunt realiseren die met een langetermijn investering mogelijk zijn.

Als u een bestaande IT-omgeving onderhoudt

Als u de capaciteit van een bestaande omgeving wilt uitbreiden, als u die omgeving up-to-date wilt houden of als u gewoon een legacy systeem wilt onderhouden, hebt u vaak behoefte aan assets die niet meer op de markt zijn. Door een mix van nieuwe en tweedehands apparatuur te financieren, kunt u aan al uw IT-vereisten voldoen.

Als u niet méér nodig hebt dan IT kernfunctionaliteit

Als u degelijke, betrouwbare IT-apparatuur nodig hebt maar de nieuwste IT niet in uw huidige bedrijfsstrategie past, kunt u bezuinigen op resources door tweedehands assets aan te schaffen.

Als u een efficiënt backupsysteem nodig hebt

Als u behoefte hebt aan een extra systeem voor disaster recovery, piekbelasting of ontwikkelings- of testdoeleinden, vormen tweedehands assets een kosteneffectieve manier om een dergelijk systeem aan te schaffen.

Als u niet veel geld te besteden hebt

Als uw aanschafkosten laag zijn, betekent dit een besparing op zowel de lange als de korte termijn. De besparingen variëren van lagere initiële kosten tot lagere kosten voor IT-training en softwarelicenties. U kunt dus gedurende de volledige IT-lifecycle geld besparen.

Als de levertijd kort moet zijn

Pre-owned assets zijn op voorraad en hebben een levertijd van 48 uur. Als u uw nieuwe IT vlug in huis hebt, kunt u snel en moeiteloos reageren, bijvoorbeeld op plotselinge veranderingen in projecten of op nieuwe zakelijke kansen die zich aandienen. Alle tweedehands PC's en notebooks, printers, Intel-servers, randapparaten, midrange- en mainframeservers, en storage- en netwerkproducten die deel uitmaken van onze enorme voorraad, worden direct geleverd.

Als u duurzame IT hoog in het vaandel hebt

Hergebruik van IT-apparatuur is niet alleen een kosteneffectieve manier om in uw IT-behoeften te voorzien, maar is bovendien goed voor het milieu.

Global Asset Recovery Solutions

Onze tweedehands apparatuur is afkomstig van ons Global Asset Recovery Solutions programma voor einde-lease-apparatuur en uit overtollige voorraad van IBM. Alle apparatuur is helemaal opgeknapt en voldoet volledig aan de productiespecificaties van IBM.

Verken onze Asset Recovery oplossingen

Pre-approved for Pre-owned

Het aanschaffen van IBM Certified Pre-owned servers en storage is gemakkelijker dan ooit. De financiering van uw transactie ter waarde van maximaal 250.000 euro (met max. 20% IBM Software) is namelijk al bij voorbaat goedgekeurd. Zonder kredietbeoordeling!

Meer informatie

Onze garanties

We werken met twee soorten garantieprogramma's: Certified Pre-owned Equipment en Selected Warranty.

Certified Pre-owned Equipment
IBM Certified Pre-owned Equipment heeft alle kwaliteits- en betrouwbaarheidskenmerken die u van IBM verwacht. Voor IBM Certified Pre-owned PC-producten geldt niet alleen de normale garantie, maar ook een geld-teruggarantie van zeven dagen. Deze producten zijn volgens strikte normen opgeknapt, getest en gecertificeerd, zodat ze weer voldoen aan de oorspronkelijke productiestandaarden. Bovendien komen alle systemen in aanmerking voor optioneel IBM-onderhoud.

Certificeringsproces voor PC's

 • Test en verificatie van alle onderdelen (inclusief "refurbished" notebookbatterijen)
 • Volledig geladen besturingssysteemsoftware
 • Schoonmaak van zowel de binnen- als buitenkant van apparatuur
 • Verwijdering van data van hard drive
 • 90 dagen tevredenheidsgarantie

Certificeringsproces voor printers en beeldschermen

 • Grondige test van alle functies
 • Schoonmaak van zowel de binnen- als buitenkant
 • 90 dagen tevredenheidsgarantie voor de kwaliteit

Certificeringsproces voor UNIX-, midrange- en mainframeservers, storage en networking

 • Getest en in de fabriek opgeknapt volgens de oorspronkelijke productiestandaarden
 • 90 dagen tevredenheidsgarantie voor de kwaliteit

Selected Warranty
Onze Selected Pre-owned IBM Server and Storage Systems Warranty is slechts voor bepaalde producten beschikbaar en biedt u een vorm van garantie die gewoonlijk alleen wordt gegeven op nieuwe systemen. Deze optie is ideaal voor klanten die een bestaande infrastructuur willen uitbreiden met machinetypen of modellen die niet meer in productie zijn.

Via IBM Systems (bepaalde servers) en IBM Storage (bepaalde storageapparatuur) worden uw tweedehands producten getest en opgeknapt, zodat ze weer aan de oorspronkelijke productiestandaarden voldoen. Ze worden geleverd met dezelfde garantie als gelijkwaardige nieuwe systemen.

Selected Warranty-proces voor UNIX-, midrange- en mainframeservers, storage en networking

 • Getest en in de fabriek opgeknapt volgens de oorspronkelijke productiestandaarden
 • Bepaalde tweedehands IBM serversystemen zijn verkrijgbaar met dezelfde garantie als nieuwe systemen

Onderhoud gebundeld met uw pre-owned assets

Bij bepaalde assets kan IBM Global Financing het IBM-onderhoud aanbieden in één financieel pakket met de assets zelf. Dit doen we in samenwerking met IBM Global Technology Services. U ontvangt een als nieuw werkende refurbished server met één jaar service en daarbij krijgt u tijdens de serviceperiode 24/7 onderhoudsdekking, zonder extra kosten.

Neem contact met ons op over IBM Certified Pre-owned Assets