Onze expertise

Leider in IT-financiering met meer dan 30 jaar mondiale ervaring

Al meer dan 30 jaar helpen we klanten in meer dan 20 sectoren met een uitgebreid pakket aan financieringsoplossingen. We hebben een voortreffelijke staat van dienst met ondernemingen van elke omvang, van kleine bedrijfjes tot aansprekende multinationals. Desondanks benaderen we de uitdagingen van elk van onze klanten met een frisse blik. We zijn ervan overtuigd dat de knelpunten van elk bedrijf uniek zijn en een unieke aanpak verdienen, met een eigen financieel plan. Om aan die eisen tegemoet te komen, hebben we een compleet dienstenportfolio samengesteld.

Onze financieringsoplossingen zijn flexibel en bieden volop ruimte voor uw specifieke eisen.

Onze expertise omvat onder meer:

Duurzame IT

IBM Global Asset Recovery Services wordt erkend als marktleider op het gebied van doorverkoop, hergebruik en recycling van assets.

Meer informatie over de manier waarop we het aanpakken

Expertise als mondiaal business partner

We nodigen u uit om lid te worden van ons wereldwijd netwerk van experts, zodat u toegang krijgt tot belangrijke resources waar u uw voordeel mee kunt doen in uw verkoopprocessen.

Verken ons mondiale netwerk van business partners

Uw geld kan beter renderen, want we bieden:

  • Financiering vooraf, zodat de route van concept naar uitvoering sneller verloopt
  • Een enkele financiële overeenkomst waarin meerdere oplossingen en meerdere leveranciers, producten en processen worden geconsolideerd, zodat uw boekhouding overzichtelijker wordt
  • Begeleiding bij het lifecycle management van technologie
  • Financiering voor zowel IBM- als niet-IBM-onderdelen van een oplossing
  • Voorspelbare betalingen die het cash management eenvoudiger maken
  • Financiering met vaste tarieven
  • Aflossingsvoorwaarden op maat, afgestemd op de uitgaven en de verwachte opbrengsten

Case study: Financiering van mobile voor Air Canada

Entertainment schiet de hoogte in met mobiele financiering

De 1440 tablets van Air Canada waren nog geen jaar oud maar bleken onvoldoende opslagcapaciteit te hebben voor het nieuwe in-flight entertainment system.

IBM Global Financing schoot te hulp. Ten eerste namen we de nog geen jaar oude tablets over, waardoor de airline flinke aanloopverliezen kon vermijden. Vervolgens financierden we de 1500+ gloednieuwe tablets onder een driejarig leasecontract. Daardoor kan Air Canada zijn passagiers onderweg beter entertainment bieden. Bovendien kan het systeem in de toekomst moeiteloos worden geüpgraded.

Lees de hele case study van Air Canada Rouge

0%
grotere storageruimte voor in-flight entertainment

Case study: Analytics

Uitdagingen in retail opgelost met hulp van IBM Global Financing

Market6 moest zijn producten zo snel mogelijk in de winkels krijgen en moest de voorraadniveaus afstemmen op de vraag. Tegelijkertijd moest er werkkapitaal beschikbaar blijven voor het uitbouwen van de core business.

Met behulp van geavanceerde analytics van IBM en vaste leningen van IBM Global Financing is Market6 nu in staat om te groeien, om een snelle en soepele communicatie tussen de duizenden leveranciers mogelijk te maken, om grote voorafgaande uitgaven te vermijden en om werkkapitaal vrij te maken voor een grotere focus op zijn core business.

Kijk hoe het is gelukt

Case study: Commercial Financing

Avnet heeft zijn omzet in de Benelux versterkt en heeft zijn incasso van debiteuren versneld, zoals blijkt uit de DSO-cijfers (day sales outstanding) die bij gebruik van flexibele klantenfinancieringsproducten van IBM vijf dagen korter zijn, en bij gebruik van commercial financieringsproducten van IBM vier dagen korter.

De specialisten van Avnet Technology Solutions in de Benelux zochten naar mogelijkheden om hun klanten nieuwe financieringsoplossingen aan te bieden. Samen met IBM Global Financing ontwikkelde Avnet financieringspakketten op maat, voor resellers die wilden overstappen op een managed service provider model, en voor andere eindgebruikers die op zoek waren naar betaalbare manieren om analytics, mobile en cloud-based technologie te gaan gebruiken.

Kijk hoe het is gelukt

Case study: IT-infrastructuur

IBM Global Financing maakt de funding van strategische IT-projecten flexibeler

Czech Property Investments (CPI) wilde zijn IT-infrastructuur en zijn ontwikkelingsprojecten financieren via leningen, maar de meeste banken gaven niet thuis en waren alleen bereid om de hardware te financieren, onder rigide voorwaarden.

Het bedrijf deed een beroep op IBM Global Financing. Via de services van IGF is het geld dat CPI zou moeten uitgeven aan IT nu ook beschikbaar voor andere projecten die een rechtstreekse economische impact hebben op de bedrijfsvoering. Uiteraard valt de core business daar ook onder. Door in zee te gaan met IBM Global Financing heeft CPI nu de beschikking over de financiële middelen voor snel veranderende eisen op IT-gebied. Bovendien komt er geld vrij voor IT-projecten die strategische bedrijfsinitiatieven ondersteunen.

“IBM Global Financing is veel flexibeler dan banken. Het is geen probleem om te onderhandelen over afzonderlijke voorwaarden en uitzonderingen.”

—Radovan Picek, Chief Information Officer, CPI

Kijk hoe het is gelukt

Case study: Systemen

Een delicatessenfabrikant reageert snel en zorgvuldig op terugroepacties

Love and Quiches maakte voor het volgen van het productieproces gebruik van ingewikkelde software en handmatige spreadsheets. Wij financierden de aanschaf van een volledig geïntegreerd volgsysteem waarmee elk aspect van de productie kon worden gemonitord. Op het moment dat er een ingrediënt wordt teruggeroepen, kan de herkomst daarvan nu gemakkelijk worden achterhaald en is het niet meer nodig om de hele productie terug te roepen. Het bedrijf is nu ook in staat om de houdbaarheidsdatums bij te houden (zodat er minder wordt verspild) en om prioriteit te geven aan het gebruik van bepaalde grondstoffen.

Kijk hoe het is gelukt

Case study: IT-infrastructuur

IT-consultant gebruikt financiering om zijn klanten een uitstapoptie te bieden voor het contract

De klanten van Athena hadden behoefte aan een cloud-based analytics oplossing, zij het met de mogelijkheid om het contract binnen 12 maanden op te zeggen. De aanloopkosten daarvan waren echter onhoudbaar. IBM Global Financing bood een betalingsplan aan om de cashflow tussen Athena en de klant gedurende 12 maanden te regelen.

Kijk hoe het is gelukt

Case study: Technology Services

Een IT-consultant biedt zijn klanten financieringsoplossingen om de onderhandelingen te versnellen

Een groot, door één familie gerund autobedrijf wilde een totaaloplossing voor de IT aanschaffen bij Celerity, een IT-consultant, maar de financiering bleek een struikelblok te zijn. Met hulp van IBM Global Financing lukte het Celerity om dat autobedrijf een oplossing voor uitgestelde betaling met 0% rente aan te bieden. Daardoor werd het project ineens een stuk betaalbaarder, zeker gelet op de moeilijke situatie waarin de retailmarkt voor auto's zich bevindt. Kostenbeheersing en waar-voor-het-geld zijn in die sector immers doorslaggevend.

Kijk hoe het is gelukt

Case study: Gezondheidszorg

Ziekenhuis digitaliseert zijn systemen en wordt 24/7 bereikbaar voor cliënten

Mede dankzij een maatwerk betalingsoplossing van IBM Global Financing konden de academische ziekenhuizen van de Leicester NHS Trust hun systemen migreren naar een virtuele desktopinfrastructuur. De ziekenhuizen werken nu met een mobiel platform dat 24/7 toegang biedt tot gezondheidszorg.

Kijk hoe het is gelukt

Case study: Analytics

Klanten werken met een gespecialiseerde data integrator die eigenlijk buiten hun bereik ligt

Barrachd is gespecialiseerd in het integreren van complexe data. Dankzij IBM Global Financing was het bedrijf in staat de druk op de cashflow van zijn klanten zodanig te verminderen dat die klanten sneller en gemakkelijker konden investeren in de analytics oplossingen van Barrachd.

Kijk hoe het is gelukt

Case study: Industrial

Helping pharmacies keep their shelves full while releasing capital to boost business growth

In partnership with IBM and IBM Business Partner SME UP S.p.A., Palladio Group deployed IBM® Power Systems™ to drive continuous productivity and excellent service delivery to its clients in the pharmaceutical industry. The firm financed the deployment through IBM Global Financing, keeping capital resources free to fund strategic business projects.

Kijk hoe het is gelukt

Nog meer informatie nodig? Neem een duik in de informatiebibliotheek van IBM Global Financing

Whitepapers, solution briefs, infographics en onderzoeksrapport geven een goed beeld van de breedte en diepte van ons werk.