Skapa bättre kund-
gränssnitt med zEnterprise

Vi introducerar nya system och lösningserbjudanden som kan ge dig moln-, analys-, mobil- och säkerhetsfördelar 


Twittra #zEnterprise

På en smartare planet är förbättrade kundgränssnitt en nyckelfaktor för konkurrenskraft och tillväxt. Spännande nya z Systems-funktioner kan hjälpa företag innovera, differentiera och leverera större värde – och allt det med en effektivitet, en ekonomi och ett förtroende som saknar motstycke i branschen.

I och med det här meddelandet utökar IBM zEnterprise-portföljen med en ny ingångsnivå för företagsdatabehandling, IBM zEnterprise BC12, nya innovationer för IBM zEnterprise EC12, nya versioner av z/OS och z/VM, nya branschlösningar och funktioner för moln, analys, mobila enheter och säkerhet.

23 juli: zEnterprise blir ännu bättre!

Innovation. Differentiering. Leverera nytt värde. Till en lägre kostnad.
Registrera dig för webbsändningen

Titta på videon

Affärsmässiga fördelar med zBC12

Mer information om det värde som zEnterprise erbjuder din affärsverksamhet.
Titta på videon (00:00:00)

Vi introducerar IBM zEnterprise BC12:
Utökar zEnterprise-funktioner för företag av alla storlekar


Den nyaste medlemmen i IBM zEnterprise System-familjen är IBM zEnterprise BC12 (zBC12), som utformats som en ingångsnivå för företagsdatabehandling. Den innehåller nya innovationer och förbättrade funktioner som ger konkurrensmässiga fördelar inom områdena moln, analys, mobila enheter och säkerhet, samt avsevärt bättre paketalternativ, prestanda och skalbarhet jämfört med tidigare generationer.

Nya tekniska innovationer för IBM zEnterprise EC12

Förbättra tjänsteleveransen, förenkla hanteringen, minska kostnaderna, minska riskerna och stöd tillväxten

Våra nya förbättringar är nästa steg efter meddelandet nyligen om IBM zEnterprise EC12 (US), och maximerar affärsvärdet genom utökade funktioner för optimerad hybriddatabehandling via zEnterprise BladeCenter Extension (zBX) (US), nya server-till-server-nätverk med RoCE och ny snabbare komprimering som minskar latensen. IBM zAware och Flash Express fortsätter förbättra tillgängligheten. z Systems-specialmotorer ger större effektivitet och förbättrad stordatorekonomi.

Nya versioner av operativsystem

De nya versionerna av operativsystemen har utökade analys-, moln- och säkerhetsfunktioner

z/OS V2.1 hjälper dig att innovera med driftsanalys och säkra privata moln tillsammans med konventionella arbetsbelastningar, vilket ger utomordentlig tjänstekvalitet. Nya z/OS Management Facility (z/OSMF) V2.1 utökar programvaruhanteringen och konfigurationen mer än någonsin.

z/VM 6.3 har nu funktioner för HiperDispatch som ger effektiv processoranvändning, upp till 1 TB äkta minne och en utökning av de virtuella servrarna med 4 gånger per LPAR, vilket gör fler virtuella servrar möjliga på en och samma yta än någon annan plattform. z/VM 6.3 är också aktiverat för OpenStack, vilket ger en öppen IaaS-molnarkitektur som är tillgänglig överallt.

Nya branschlösningar och -funktioner för analys, moln, mobila enheter och säkerhet

Nya zEnterprise-branschlösningar
Vår nya branschlösning levererar inom viktiga områden för företag, t.ex. riskprognoser, hantering av regelefterlevnad och förbättrade tjänster för medborgarna.

Lösningar som är redo för data:
Omsätter information i åtgärdbara insikter om hur erbjudanden och tjänster kan anpassas och utökas.


Relaterade erbjudanden

Lösningar som är redo för molnet:
Effektiv administration av tjänster och snabb utveckling av nya erbjudanden till lägre kostnader.


Relaterade erbjudanden

Lösningar som är redo för mobila enheter:
Ge realtidsåtkomst till information med leverans av tjänster var som helst, när som helst.Lösningar som är redo för säkerhet:
Stärk förtroendet hos kunderna genom att garantera skydd och tillgänglighet för kunddata för verksamhetskritiska affärsprocesser


I'm here to help:


Technical support

  • Läs mer

    z Systems-företagslösningar

    Klara dina IT-utmaningar med arbetsbelastningsbaserade erbjudanden och branschlösningar.

Evenemang och webbsändningar

  • Registrera dig för webbsändningen den 23 juli

    zEnterprise har blivit ännu bättre!

    Läs om hur företag av alla olika storlekar kan skapa nya och förbättrade tjänster som är innovativa, differentierande och åstadkommer mer med mindre.


ISV-omdömen om zEnterprise

Analytikerrapporter om zEnterprise

IBM Introduces zEnterprise EC12: New Platform for OLTP, Database, Analytics, and BI (PDF, 194 kB)

I den här rapporten av IDCs analytiker Jean Bozman diskuteras nya funktioner som lanserats i IBM zEnterprise EC12, Linux betydelse och IBMs engagemang för att föra in nya klienter och arbetsbelastningar till z Systems.


IBM’s Mainframe: Still Going Strong After All These Years (PDF, 282 kB)

Den här rapporten från Mesabi Groups analytiker David Hill diskuterar hur IBM zEnterprise lyckats hålla sig relevant och värdet för IBM DB2 Analytics Accelerator for z/OS.


IDC: IBM zAware uses Predictive Analytics and Big Data technology to manage z/OS Workloads (PDF, 124 kB)

I den här rapporten från IDC diskuteras IBM zAware, en nyckelfunktion i zEnterprise EC12, som analyserar interna Isystem-meddelanden för att identifiera ovanligt systembeteende.


Independent Assessment: zEnterprise BladeCenter Extension (zBX): the Case for Adopting Hybrid Computing (PDF, 517 kB)

Den här artikeln av Independent Assessments analytiker Alan Radding beskriver processen för och fördelarna med hybriddatabehandling med IBM zEnterprise och zEnterprise BladeCenter Extension (zBX).


MacFarland Consulting: What the IBM zEnterprise EC12 Brings to Business Operations (PDF, 594 kB)

Den här rapporten från MacFarland Consulting utreder hur de nya funktionerna i zEC12 kan bidra till storskalig affärsverksamhet.


Ptak, Noel & Associates, IBM’s Latest Mainframe, Another Winner (PDF, 221 kB)

Den här rapporten om zEnterprise EC12 av IT-analysfirman Ptak, Noel & Associates konstaterar att IBMs senaste z Systems-modell är ett tydligt bevis för att stordatorn lever i allra högsta grad.


Pund-IT Research: IBM’s zEC12 as a Foundation for Smart, Enterprise-Class Computing (PDF, 283 kB)

Den här forskningsrapporten från Pund-IT tittar närmare på zEC12s framsteg inom prestanda, skalbarhet, säkerhet, molnet och hybriddatabehandling, som tillsammans ger upphov till en idealisk plattform för företagsdatabehandling.


Robert Frances Group: zEnterprise Update (PDF, 210 kB)

Den här rapporten av Robert Frances Group konstaterar att nya zEC12 är ännu ett tecken på att IBMs stordatorer är mycket gångbara alternativ, som kan uppfylla de verksamhetskritiska affärsbehoven som gäller både i dag och i framtiden.


The Clipper Group: The zEnterprise Hybrid Model — Where Goest Thou? (PDF, 840 kB)

I den här rapporten från Clipper Group tittar de på hur zEnterprise EC12 utökar hybridmöjligheterna med zEnterprise.


The Clipper Group: The IBM zEnterprise EC12 — Bigger, Better, Faster (PDF, 1 MB)

Clipper Group tar en titt på de nya funktionerna i IBM zEC12 för nya arbetsbelastningar, och fortsätter utvecklingen av hybriddatabehandlingssystemet zEnterprise.