IBM AIX

UNIX på Power Systems inklusive System p

Framtiden för UNIX

AIX utnyttjar årtionden av av IBMs tekniska innovationer och är utformat att tillhandahålla den högsta nivån av prestanda, säkerhet och tillförlitlighet på alla UNIX-operativsystem. Mer information (US).

Visa den senaste annonseringen. Vi introducerar nästa generation av applikationer för big data och analys. Mer information.

  • Hur säkra är dina kritiska data?

    Är din plattform säker? Riktigt säker?

PresentationVad vi kan erbjuda:

Maskinvara

Power Systems-maskinvara ger grunden till att utforma arbetsbelastningsoptimerade system tillsammans med programvara och expertkunskaper. Power-servrar och bladservrar är modulära och skalbara, och de är utformade från kretskort till programvarustack för att hjälpa dig att leverera affärsresultat på en ny nivå.

Operativsystem

Power-servrar ger flexibilitet och valfrihet i fråga om operativsystem så att du kan välja de bästa programmen för era affärsbehov. Oavsett om de kör 1, 2 eller alla 3 - tillsammans med PowerVM maximerar de fördelarna med Power Systems i ditt företag.

Systemprogramvara

IBMs integrerade synsätt vid utvecklingen av Systems och Systems Software ger maximalt utnyttjande, tillgänglighet och flexibilitet så att du kan leverera nya fördelar till din verksamhet.

Branschlösningar

IBM- och IBM Business Partner-lösningar innebär att du kan utnyttja fördelarna i Power Systems som hjälper dig att leverera ny kapacitet och nya konkurrensfördelar till verksamheten.

Migrera till Power

Under de senaste fem åren har tusentals Oracle- och HP UNIX-kunder migrerat till POWER. Här får du veta hur Power Systems har hjälpt dem att förbättra affärsresultaten, minska riskerna och bygga upp en säkrare framtid.

Fördelar

Företag som tar till sig smartare databehandling implementerar IT-infrastruktur baserad på IBM Power Systems-plattformen som är utformad för data, anpassad för uppgiften och den hanteras med molnteknik. Med Power Systems kan företag gå om sina konkurrenter genom att leverera tjänster snabbare, differentiera sina erbjudanden genom att leverera tjänster av högre kvalitet och göra om driftskostnaderna till investeringstillfällen genom att leverera tjänster med överlägsen ekonomi.

Delta i Power Systems-events


AIX-experter

Rob McNelly

IBM Premier Business Partner från Meridian IT Inc.

Rob McNelly fick sitt första stora genombrott när ha började arbeta med tre IBM AS/400 som datoroperatör. Trots att han fortfarande med värme minns OS/400 ägnar han nu den mesta tiden åt AIX och Linux på IBM Power-servrar. Rob tillbringade sex år med IBM Global Services i Boulder i Colorado och är nu anställd hos IBMs Premier Business Partner Meridian IT i en för- och efterförsäljningsroll. Rob är Red Hat Certified Engineer (RHCE) och IBM Certified Advanced Technical Expert (CATE).

Rob har arbetat med datordrift, systemhantering, systemarkitektur och planering för olika organisationer, från hälso- och sjukvård till finansiella tjänster och detaljhandel.


Robs blogg

AIXchange syftar på utbyte av tips, idéer och information om IBMs Power Systems och AIX-operativsystem. Även om Rob försöker att bara skriva om de här ämnena kommer han då och då att förlora sig i minnen av datormiljöer för tjugo år sedan, eller i observationer om verktyg och tekniker som är praktiska för systemadministratörer.

Andra sätt att ansluta till Rob


Rob rekommenderar också


* Inlägg på icke-IBM-webbplatser är oberoende av IBM och representerar inte nödvändigtvis IBMs ställningstaganden, strategier eller åsikter.

Chris Gibson

AIX and PowerVM Specialist, Southern Cross Computer Systems

Chris Gibson är AIX- och PowerVM-specialist som bor i Melbourne i Australien. Chris är IBM CATE för AIX och har över 10 års AIX-erfarenhet och 20 års IT-arbete bakom sig. Han är angelägen om att dela med sig av sina kunskaper till AIX-gemenskapen. Han hjälper kunder att utforma och implementera AIX- och PowerVM-lösningar som körs på IBM Power-plattformen. Han har medverkat till IBM Redbook-publikationen ”NIM from A to Z in AIX 5L” och har också skrivit ett antal tekniska artiklar om AIX och PowerVM. Chris medverkar regelbundet till det tekniska biblioteket för AIX och UNIX för IBM developerWorks. Hans artiklar har täckt många av de senaste AIX- och Power-teknikerna, till exempel Micro-Partitioning, Virtual I/O, Live Partition Mobility och Active Memory Sharing. Chris har också en egen AIX-blogg på IBM developerWorks-webbplatsen.

Här följer hela listan med Chris publicerade tekniska artiklar.


Chris AIX-blogg

Chris AIX-blogg är ett ställe där alla kan dela med sig av idéer, information och erfarenheter kring AIX och PowerVM. Chris gör regelbundet uppdateringar om sina erfarenheter av AIX/PowerVM och erbjuder råd om implementering av de här teknikerna. Chris hoppas att han genom att dela med sig av sina idéer till AIX-gemenskapen ska främja en samarbetskultur inom AIX-gemenskapen på IBM developerWorks.

Andra sätt att ansluta till Chris


Chris rekommenderar också


* Inlägg på icke-IBM-webbplatser är oberoende av IBM och representerar inte nödvändigtvis IBMs ställningstaganden, strategier eller åsikter.