Een betere klantervaring
met zEnterprise

Maak kennis met nieuwe systemen en oplossingen waarmee u nog meer profiteert van de voordelen van cloud, analytics, mobile en security 


Tweet #zEnterprise

In een slimmere wereld is het versterken van klantervaringen de sleutel voor een voorsprong op de concurrentie en voor groei. Met de nieuwe mogelijkheden van z Systems kunnen organisaties innoveren, differentiëren en meer waarde leveren – dat alles met ongeëvenaarde efficiency, rendabelheid en betrouwbaarheid.

Met deze annoncering breidt IBM de zEnterprise portfolio uit met een nieuw instappunt voor enterprise computing, de IBM zEnterprise BC12, nieuwe innovaties voor de IBM zEnterprise EC12, nieuwe releases van z/OS en z/VM, nieuwe brancheoplossingen en mogelijkheden ter ondersteuning van cloud, analytics, mobile en security.

23 juli: zEnterprise wordt nog beter!

Innoveer. Differentieer. Lever nieuwe waarde. En dat allemaal voor minder geld!

Bekijk de video.

Zakelijke voordelen van zBC12

Meer informatie over de meerwaarde die zEnterprise uw organisatie te bieden heeft.

Maak kennis met de IBM zEnterprise® BC12:
Uitbreiding van de mogelijkheden van de zEnterprise naar bedrijven van elke grootte


Het nieuwste lid van de IBM® zEnterprise® System familie is de IBM zEnterprise BC12 (zBC12), ontworpen als het instappunt voor enterprise computing. Deze levert nieuwe innovaties en uitgebreide mogelijkheden die zorgen voor een voorsprong op de concurrentie op het gebied van cloud, analytics, mobile en security, met daarnaast aanmerkelijke verbeteringen in verpakking, performance en schaalbaarheid over eerdere generaties.

Nieuwe technologische innovaties voor IBM zEnterprise EC12

Verbeter de service, vereenvoudig beheer, verlaag de kosten, beperk risico's en ondersteun de groei

Voortbouwend op de recente annoncering van de IBM zEnterprise EC12 zorgen de nieuwste uitbreidingen voor een maximale bedrijfswaarde, met uitgebreide mogelijkheden voor geoptimaliseerde hybride computing middels de zEnterprise BladeCenter Extension (zBX), nieuwe server-to-server networking met behulp van inzet van RoCE en nieuwe compressieversnelling om de latency te verkleinen. IBM zAware en Flash Express blijven de beschikbaarheid verbeteren. Gespecialiseerde engines van z Systems leveren meer efficiency en verbeteren de rendabiliteit van het mainframe.

Nieuwe releases van het besturingssysteem

Nieuwe releases van het besturingssysteem ondersteunen geavanceerde analytics, cloud functionaliteit voor security

z/OS® V2.1 helpt u te innoveren - met operationele analytics en beveiligde private clouds naast de traditionele workloads, met uitzonderlijke servicekwaliteit. Het nieuwe z/OS® Management Facility (z/OSMF) V2.1 brengt softwarebeheer en -configuratie naar nieuwe hoogten.

z/VM 6.3 ondersteunt nu HiperDispatch voor een efficiënte CPU-benutting, tot 1 TB aan reëel geheugen en 4x zoveel virtuele servers per LPAR - meer virtuele servers op een enkele footprint dan welke ander platform dan ook. z/VM 6.3 werkt ook met OpenStack, waardoor er een alomtegenwoordige IaaS open cloud-architectuur ontstaat.

Nieuwe brancheoplossingen en functionaliteit voor analytics, cloud, mobile en security.

Nieuwe brancheoplossingen voor zEnterprise 
Onze nieuwe brancheoplossingen presteren op het gebied van de belangrijkste bedrijfseisen, zoals het voorspellen van risico, het afhandelen van regelgeving, en het verbeteren van de dienstverlening aan burgers.

Data ready oplossingen:
Zet informatie om in toepasbare inzichten zodat u aanbiedingen en diensten voor klanten kunt personaliseren en uitbreiden.


Verwante producten

Cloud ready oplossingen:
Effectief beheer van services en snelle ontwikkeling van nieuwe aanbiedingen, tegen lagere kosten.


Verwante producten

Mobile ready oplossingen:
Real-time toegang tot informatie met services die altijd en overal beschikbaar zijn.Security ready oplossingen:
Versterk het vertrouwen van de klant via bescherming en beschikbaarheid van klantgegevens bij cruciale bedrijfsprocessen


Systemen

IBM levert een portefeuille aan systemen en opslag, gecombineerd met de tientallen jaren ervaring met het oplossen van werkelijke problemen bij bedrijven. Met x86-, POWER- en mainframesystemen, met disk-, tape- en netwerkopslagsytemen is IBM als geen ander in staat de juiste combinatie van systemen te bieden.

Opslag

Efficiënte opslag is belangrijker dan ooit. In veel gevallen is de benuttingsgraad van disks slechts 20% — terwijl de hoeveelheid gegevens die u moet opslaan, explosief toeneemt. IBM Storage kan u helpen.

Netwerkfuncties

Het slimmere datacenter met een betere rendabiliteit van de IT kan worden gerealiseerd door servers en opslag te koppelen aan een ultrasnelle, intelligente netwerkstructuur die slimmer, sneller, groener en opener is. En die bovendien eenvoudiger is in het beheer. IBM gaat bij de implementatie van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van platte, geconvergeerde datacenternetwerken op een open manier te werk en baseert zich daarbij op standaarden.

Software

De complete Systems Software-oplossingen van IBM dragen bij aan de centralisatie, stroomlijning en automatisering van uw fysieke en virtuele infrastructuur, zodat u uw workloads kunt optimaliseren en beter in staat bent IT-services te verlenen die zijn afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen. We laten u graag zien op welke manier de geavanceerde functies in de IBM-hardware en -besturingssystemen effectiever kunnen worden gebruikt met behulp van IBM Systems Software, zodat u de volledige meerwaarde van IBM Smarter Computing kunt realiseren.

Geïntegreerde oplossingen

Het is de realiteit dat u een IT-infrastructuur nodig hebt die is ontworpen voor gegevens, die is afgestemd op de taak en die wordt beheerd als een cloud. Zijn uw IT-medewerkers het grootste deel van hun tijd bezig met het beheren van de IT? Dan houden ze weinig tijd over voor het stimuleren van de innovatie. Uw infrastructuur moet in staat zijn u vooruit te helpen in de markt. Hij moet u innovatiever, concurrerender en succesvoller maken.

Systeem-gerelateerde services

IBM verleent een volledige reeks systeem-gerelateerde services. Dat zijn services die u helpen bij het ontwerpen, ontwikkelen, integreren, optimaliseren, valideren en implementeren van complete oplossingen die On Demand Business ondersteunen.

Evenementen en webcasts

 • zEnterprise wordt nog beter!

  Kijk op welke manier organisaties van elke omvang nieuwe en betere services kunnen verlenen om voor minder geld te innoveren, te differentiëren en nieuwe waarde te bieden.


 • z Systems Technical University op Enterprise Systems 2013

  Kom van 21 tot 25 oktober naar Orlando en bezoek de beurs IBM Enterprise Systems 2013.
 • De rol van mainframes in de cloud

  Meer informatie over de rol die mainframes spelen in enterprise cloud computing
 • IBM zEnterprise Technology Summit 2013

  De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mainframe technologie bieden u inzichten die u in de praktijk kunt brengen.


 • De nieuwe zEnterprise – Een kostenverlagend platform

  Alles over de nieuwe, geavanceerde features van de zEC12 en de redenen waarom zEnterprise een ideaal platform is voor bedrijfskritische informatie.


 • SHARE in Boston

  Reserveer snel een plaats voor SHARE dat van 11 t/m 16 augustus plaatsvindt in het Hynes Convention Center in Boston.


 • De volgende generatie zEnterprise (herhaling)

  Leiders en experts van IBM praten over de volgende generatie van zEnterprise


 • IBM Systems - Evenementen

  Bezoek binnenkort een evenement over IBM Systems of Smarter Computing bij u in de buurt!


 • z Systems software - Evenementen

  Woon binnenkort een z Systems software evenement, teleconference of webcast bij


 • z Systems #MainframeDebate

  Volg de z Systems Q&A op Twitter met managers en experts!


Wat ISV's van zEnterprise vinden

Onderzoeksrapporten over zEnterprise

IBM Introduces zEnterprise EC12: New Platform for OLTP, Database, Analytics, and BI (PDF, 195KB)

In dit rapport bespreekt IDC-analist Jean Bozman de nieuwe mogelijkheden die met de IBM zEnterprise EC12 beschikbaar zijn gekomen, het belang van Linux en IBM's streven om nieuwe klanten en nieuwe workloads aan te dragen voor z Systems.

IBM’s Mainframe: Still Going Strong After All These Years (PDF, 282 kB)

In dit rapport gaat de analist David Hill van Mesabi Group in op de blijvende relevantie van IBM zEnterprise en de waarde van de IBM DB2 Analytics Accelerator for z/OS.

IDC: IBM zAware uses Predictive Analytics and Big Data technology to manage z/OS Workloads (PDF, 124KB)

Dit rapport van IDC gaat over IBM zAware, een belangrijke functie van de zEnterprise EC12 waarmee interne systeemberichten worden geanalyseerd om ongebruikelijk gedrag van het systeem op te sporen.

Independent Assessment: zEnterprise BladeCenter Extension (zBX): the Case for Adopting Hybrid Computing (PDF, 517 kB)

In dit artikel beschrijft de analist Alan Radding van Independent Assessment het proces en de voordelen van hybrid computing met IBM zEnterprise en zEnterprise BladeCenter Extension (zBX).

MacFarland Consulting: What the IBM zEnterprise EC12 Brings to Business Operations (PDF, 594KB)

Dit rapport van MacFarland Consulting onderzoekt de invloed van de nieuwe mogelijkheden van de zEC12 op de bedrijfsvoering van grote ondernemingen.

Ptak, Noel & Associates, IBM’s Latest Mainframe, Another Winner (PDF, 221KB)

In dit rapport over de zEnterprise EC12 door de IT-analistenfirma Ptak, Noel & Associates wordt betoogd dat IBM’s nieuwste model z Systems duidelijk aantoont dat het mainframe nog steeds springlevend is.

Pund-IT Research: IBM’s zEC12 as a Foundation for Smart, Enterprise-Class Computing (PDF, 283KB)

Dit onderzoeksrapport van Pund-IT richt zich op de vorderingen van de zEC12 op het gebied van performance, schaalbaarheid, beveiliging, cloud computing en hybride computing waardoor het een ideaal platform is voor enterprise computing.

Robert Frances Group: zEnterprise Update (PDF, 210 kB)

Dit rapport van Robert Frances Group bevestigt dat de nieuwe zEC12 eens te meer bewijst dat IBM mainframes uiterst levensvatbare producten zijn waarmee de meest cruciale bedrijfseisen nu en in de toekomst kunnen worden aangepakt.

The Clipper Group: The zEnterprise Hybrid Model — Where Goest Thou? (PDF, 840 kB)

Dit artikel van The Clipper Group onderzoekt in hoeverre de zEnterprise EC12 een uitbreiding vormt van de hybride mogelijkheden van zEnterprise.

The Clipper Group: The IBM zEnterprise EC12 — Bigger, Better, Faster (PDF, 1 MB)

The Clipper Group onderzoekt de manier waarop de IBM zEC12 nieuwe mogelijkheden voor workloads introduceert en hoe het systeem een volgende stap betekent in de evolutie van hybride computersystemen in het algemeen, en de zEnterprise in het bijzonder.