Smarter Computing voor een slimmere wereld

IBM zEnterprise EC12

Efficiency door schaalvergroting. Operationele analytics.
Ultieme beveiliging.


Tweet #zEC12

In een Slimmere Wereld laten informatiegerichte processen een explosieve groei zien. Om de enorme hoeveelheden gegevens te kunnen afhandelen, hebt u behoefte aan een snelle, veilige en beschikbare IT-infrastructuur waarmee u:

  IBM zEnterprise® EC12:
De veilige cloud voor data, waarmee grote ondernemingen de serviceverlening aan hun klanten kunnen verbeteren
Binnen de IT-industrie is het mainframe altijd het toonaangevende platform geweest voor transactieverwerking, geconsolideerde, veilige data serving en ondersteuning van bedrijfsbrede applicaties. Met de zEnterprise EC12 (zEC12) verbreedt IBM het mainframeplatform nog verder, zodat grote bedrijven een heel nieuwe klantervaring kunnen aanbieden via information-centric computing.


Webcast van de annoncering

Leiders en experts van IBM praten over de volgende generatie van zEnterprise

zEnterprise - Voordelen

Meer informatie over de meerwaarde van IBM zEnterprise EC12 voor uw bedrijf

De annoncering van de IBM zEnterprise EC12 en aanverwante producten is bedoeld om middels drie onmisbare mogelijkheden tegemoet te komen aan de eisen van informatiegerichte IT: efficiency door schaalvergroting, operationele analyse en ultieme beveiliging.

Efficiency door schaalvergroting

De zEnterprise EC12 biedt een 50 procent grotere totale capaciteit dan zijn voorganger. Daardoor kunnen er op een enkele zEnterprise EC12 duizenden gedistribueerde systemen worden geconsolideerd en kan de cloud-performance aanzienlijk worden verbeterd.

Voordelen: Lagere kosten voor vloeroppervlak, energie en software, en een grotere efficiency van uw IT-afdeling.

Operationele analyse

De IBM DB2 Analytics Accelerator (IDAA), die verantwoordelijk is voor de analysefuncties op het z Systems-platform, biedt responstijden die in veel gevallen 2000 keer zo snel zijn. Dankzij de geïntegreerde analyse en de nieuwe, geavanceerde zelf-lerende functies van IBM zAware kunt u afwijkingen nu heel gemakkelijk detecteren en daardoor storingen voorkomen.

Voordelen: U krijgt in real-time inzicht en u kunt gefundeerde beslissingen nemen om uitkomsten te voorspellen en om de risico's te verkleinen. Doorlopende beschikbaarheid en hogere serviceniveaus worden mogelijk doordat het minder tijd kost om problemen op te sporen en doordat kostbare storingen worden voorkomen.

Ultieme beveiliging

Met ultrasnelle cryptografie, geïntegreerd in de inbraakbestendige hardware, kunt u uw belangrijke gegevens optimaal beschermen en kunt u met de hoogste mate van integriteit en vertrouwen zakendoen.

Voordelen: Vertrouwelijke gegevens "at rest" of "in flight" beschermen en het risico op inbraak verkleinen: een onmisbare kwaliteit in het tijdperk van internet en mobiele transacties.

Ik help je graag verder

Atya Arain

Technische ondersteuning

Bladeren in z Systems

Hardware

IBM stelt zijn wereldberoemde mainframetechnologie beschikbaar om de grote bedrijven van dit moment te helpen snel en met extreme flexibiliteit te reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden. Of het nu gaat om automatisering en geavanceerde virtualisatietechnologie of om open industriestandaarden, IBM-mainframes leveren altijd een concurrentievoordeel op voor bedrijven die actief zijn in een slimmere wereld.

Oplossingen

De technologie, oplossingen en branchekennis van IBM helpen u om met een scherper beeld van uw klanten de concurrentie aan te gaan. Onze z Systems-oplossingen combineren een fundament van IBM-hardware, -software en -middleware met flexibele financierings- en pakketopties. Hiermee is uw bedrijf beter opgewassen tegen de uitdagingen waar het bedrijfsleven in een on-demand wereld mee te maken krijgt. IBM kan u helpen bij het ontwikkelen van een klantgericht beeld en kan u bijstaan bij het leveren van de juiste oplossing en de juiste producten.

Besturingssystemen

IBM z Systems-servers werken met een groot aantal besturingssystemen, zoals z/OS, z/VSE, z/TPF, Linux on z Systems en de z/VM hypervisor.

 • Nieuwe IBM-software voor zEC12

  Verken de meer dan 30 nieuwe en verbeterde softwareproducten voor zEnterprise

 • Brancheoplossingen voor zEnterprise

  Grootschalige oplossingen voor gezondheidsorganisaties, banken, verzekeraars en de overheid. Meer informatie (US)

Onderzoeksrapport over zEC12

Clabby Analytics: "The IBM zEnterprise EC12: A Technology/Strategy Review" (PDF, 403KB)

De brancheanalist Joe Clabby bekijkt de nieuwe IBM zEnterprise EC12 vanuit het oogpunt van technologie, strategie en prijs.

ITIC: IBM zEnterprise EC12 Servers Deliver Near-Flawless Reliability, Security (PDF, 251KB)

ITIC komt tot de conclusie dat de zEC12 de processorkracht, de performance en de nagenoeg vlekkeloze betrouwbaarheid en beveiliging biedt die de meest veeleisende workloads nodig hebben.

Meer onderzoeksrapporten

Evenementen en webcasts

In het nieuws

Wat vinden ISV's van

 • IBM zEnterprise EC12

  Lees de uitspraken van een aantal ISV's
  over de vele voordelen van zEC12

Meer onderzoeksrapporten over zEC12

Ptak, Noel & Associates, "IBM’s Latest Mainframe, Another Winner" (PDF, 221KB)
In dit rapport over de zEnterprise EC12 door de IT-analistenfirma Ptak, Noel & Associates wordt betoogd dat IBM’s nieuwste model z Systems duidelijk aantoont dat het mainframe nog steeds springlevend is.

The Clipper Group: The IBM zEnterprise EC12 — Bigger, Better, Faster (PDF, 1 MB)
The Clipper Group onderzoekt de manier waarop de IBM zEC12 nieuwe mogelijkheden voor workloads introduceert en hoe het systeem een nieuwe stap betekent in de evolutie van hybride computersystemen in het algemeen, en de zEnterprise in het bijzonder.

IDC: "IBM zAware uses Predictive Analytics and Big Data technology to manage z/OS Workloads" (PDF, 124KB)
Dit rapport van IDC gaat over IBM zAware, een belangrijke functie van de zEnterprise EC12 waarmee interne systeemberichten worden geanalyseerd om ongebruikelijk gedrag van het systeem op te sporen.

Pund-IT Research: "IBM’s zEC12 as a Foundation for Smart, Enterprise-Class Computing" (PDF, 283KB)
Dit onderzoeksrapport van Pund-IT richt zich op de vorderingen van de zEC12 op het gebied van performance, schaalbaarheid, beveiliging, cloud computing en hybride computing waardoor het een ideaal platform is voor enterprise computing.

MacFarland Consulting: "What the IBM zEnterprise EC12 Brings to Business Operations" (PDF, 594KB)
Dit rapport van MacFarland Consulting onderzoekt welke invloed de nieuwe mogelijkheden van de zEC12 hebben op de bedrijfsvoering van grote ondernemingen.

The Clipper Group: "The zEnterprise Hybrid Model — Where Goest Thou?" (PDF, 840KB)
Dit artikel van The Clipper Group onderzoekt in hoeverre de zEnterprise EC12 een uitbreiding vormt van de hybride mogelijkheden van zEnterprise.