Een betere klantervaring met zEnterprise. Maak kennis met nieuwe systemen en oplossingen waarmee u nog meer profiteert van de voordelen van cloud, analytics, mobile en security. Lees alles over de nieuwste zEnterprise producten

Enterprise IT met meer eenvoud voor een nieuw tijdperk van cloud

Nieuwe zEnterprise producten voor cloud bieden ongeëvenaarde flexibiliteit, eenvoud en efficiency

 

Enterprise IT met meer eenvoud voor een nieuw tijdperk van cloud

Nieuwe zEnterprise producten voor cloud bieden ongeëvenaarde flexibiliteit, eenvoud en efficiency


IBM Mainframe50

Het mainframe is de motor achter vooruitgang
 

IBM Mainframe50

Het mainframe is de motor achter vooruitgang


De skills van een enterprise system inzetten voor een Smarter Planet

IBM werkt wereldwijd nauw samen met academische instellingen en klanten om studenten klaar te stomen voor een glansrijke carrière in de technologie

 

De skills van een enterprise system inzetten voor een Smarter Planet

IBM werkt nauw samen met academische instellingen om studenten klaar te stomen voor een glansrijke carrière in de technologie

Waarom System z mainframes?

Vereenvoudig de integratie van operationele data met analytics en maak cloud delivery mogelijk met IBM System z mainframe servers en oplossingen. Realiseer daarbij doorlopende besparingen en meerwaarde. Voordelen van System z.


Master the Mainframe

IBM WERELDKAMPIOENSCHAPPEN MASTER THE MAINFRAIME

De beste programmeurs onder de studenten binden de strijd aan in IBM's eerste wereldwijde Master the Mainframe Kampioenschappen

Ontdek de beste keuze voor Linux clouds

Robert Frances Group legt in het kort uit hoe u met de IBM Enterprise Linux Server tot 50% kunt besparen op de TCO.

Wat wij bieden

Oplossingen

Onderzoeksrapporten en whitepapers

In de schijnwerpers

Videogalerij

Bekijk de video

IBM Mainframe: Het uitzonderlijke wordt mogelijk

Bekijk de video

Generation z — een nieuwe golf van vernieuwers, helemaal thuis op het mainframe

Bekijk de video

Vooraanstaande bedrijven innoveren met IBM System z

Bekijk de video

IBM zIQ — Kunt u vijf minuten vooruit zonder een mainframe te gebruiken?

Bekijk de video

SinfoniaRx voedt groei met Enterprise Linux Server

Bekijk de video

Enterprise Linux Server en IBM Wave for z/VM bieden eenvoudiger IT management

Bekijk de video

Whitecube en zEnterprise: Een betere klantervaring

Bekijk de video

Braziliaans bedrijf stapt over op IBM System z om de snelle bedrijfsgroei in goede banen te leiden

Bekijk de video

Meer informatie over de meerwaarde die zEnterprise uw organisatie te bieden heeft.

Bekijk de video

System z expert Christy Joy Shroeder bespreekt de mogelijkheden van de nieuwe zBC12

Bekijk de video

IBM System z executives bespreken de voordelen van zEnterprise

Bekijk de video

IBM zEnterprise: Successen in 2012 leiden tot een overrompelend 2013

Bekijk de video

Video: De meerwaarde van IBM zEnterprise BC12

Bekijk de video

Honolulu implementeert private cloud onder Linux

Meer onderzoeksrapporten

Clabby Analytics: "The IBM zEnterprise EC12: A Technology/Strategy Review" (PDF, 403 kB)

De brancheanalist Joe Clabby bekijkt de nieuwe IBM zEnterprise EC12 vanuit het oogpunt van technologie, strategie en prijs.

Forrester: Private cloud en mainframe

Hybride infrastructuur biedt zowel betrouwbaarheid als veiligheidGartner: Volg een stapsgewijs proces om te bepalen of migratie vanaf het mainframe garanties biedt

Lees wat volgens Gartner de belangrijkste factoren zijn om rekening mee te houden als u een migratie vanaf het mainframe overweegt.

IBM’s Mainframe: Still Going Strong After All These Years (PDF, 282 kB)

In dit rapport gaat de analist David Hill van Mesabi Group in op de blijvende relevantie van IBM zEnterprise en de waarde van de IBM DB2 Analytics Accelerator for z/OS.

Independent Assessment: zEnterprise BladeCenter Extension (zBX): the Case for Adopting Hybrid Computing (PDF, 517 kB)

In dit artikel beschrijft de analist Alan Radding van Independent Assessment het proces en de voordelen van hybrid computing met IBM zEnterprise en zEnterprise BladeCenter Extension (zBX).

ITIC: IBM zEnterprise EC12 Servers Deliver Near-Flawless Reliability, Security (PDF, 251 kB)

ITIC komt tot de conclusie dat de zEC12 de processorkracht, de performance en de nagenoeg vlekkeloze betrouwbaarheid en beveiliging biedt die de meest veeleisende workloads nodig hebben.

Hardware

IBM stelt zijn wereldberoemde mainframetechnologie beschikbaar om de grote bedrijven van dit moment te helpen snel en met extreme flexibiliteit te reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden. Of het nu gaat om automatisering en geavanceerde virtualisatietechnologie of om open industriestandaarden, IBM-mainframes leveren altijd een concurrentievoordeel op voor bedrijven die actief zijn in een slimmere wereld.

Oplossingen

De technologie, oplossingen en branchekennis van IBM helpen u om met een scherper beeld van uw klanten de concurrentie aan te gaan. Onze System z-oplossingen combineren een fundament van IBM-hardware, -software en -middleware met flexibele financierings- en pakketopties. Hiermee is uw bedrijf beter opgewassen tegen de uitdagingen waar het bedrijfsleven in een on-demand wereld mee te maken krijgt. IBM kan u helpen bij het ontwikkelen van een klantgericht beeld en kan u bijstaan bij het leveren van de juiste oplossing en de juiste producten.

Besturingssystemen

IBM System z-servers werken met een groot aantal besturingssystemen, zoals z/OS, z/VSE, z/TPF, Linux on System z en de z/VM hypervisor.


Events en webcastsKom in contact met de System z-experts

Blijf in contact met IBM System z

De community spreekt

"In deze annonceringsronde van System z maakt IBM een paar krachtige statements, niet alleen voor het nieuwe instapsysteem, de zBC12, maar ook voor tal van verbeteringen over de gehele linie waarmee de zEnterprise portfolio nadrukkelijk wordt gepositioneerd om tegemoet te komen aan de uitdagingen die grote bedrijven ontmoeten wanneer ze met nieuwe customer engagement modellen willen gaan werken. Veel van die verbeteringen worden geleverd via de nieuwe versie van z/OS, 2.1."

- Mike Kahn,
Managing Director, The Clipper Group

"We verkleinen onze algehele risico's met behulp van diverse beveiligingscomponenten van zEnterprise. Zo is Encryption op zEnterprise bijvoorbeeld cruciaal om de privacygevoelige gegevens van onze klanten te beschermen, niet alleen wanneer ze zich op ons mainframe bevinden, maar ook wanneer ze met anderen worden uitgewisseld."

- Todd Handel
Directeur IT Strategy and Architecture,
SC Data Center,
Colony Brands

"Met behulp van de besturingssystemen Linux en IBM z/VM® op IBM System z is onze stad erin geslaagd een cloud omgeving op maat te bouwen. Deze vormt een schaalbaar en veilig zelf-service platform waarop onze medewerkers open-source applicaties kunnen ontwikkelen. Dankzij de cloud architectuur heeft het algemene publiek bovendien de mogelijkheid om applicaties te bouwen en te implementeren die specifiek gericht zijn op onze inwoners."

- Gordon Bruce,
Honolulu, CIO van de
afdeling Information Technology

"We hebben onze productieomgeving voor business analytics binnen 11 dagen in gebruik kunnen nemen op System z. Daardoor kregen we een efficiënt platform dat de flexibiliteit, de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid biedt die onze gebruikers verwachten. Vroeger kostte het maanden om een nieuwe Cognos server te bouwen, nu nog slechts enkele uren."

- Adrienne DiPrima,
Manager Strategic Technologies Support, Miami Dade

"RFG vindt dat de nieuwe IBM zEnterprise BC12 door middelgrote en grote ondernemingen moet worden beschouwd als een verstorend systeem. Wanneer de zBC12 wordt gebruikt als corporate data server, gaan de operationele kosten namelijk vaak met de helft omlaag en ontstaat er één gegevensbron. Daardoor kunnen bedrijven een betere klantervaring leveren en de kwaliteit van de gegevens verhogen."

- Cal Braunstein,
CEO en voorzitter RvB, Robert Frances Group

"In de IBM zEnterprise EC12 komen alle belangrijke aspecten naar voren die System z zo bijzonder maken: krachtige processors, grote betrouwbaarheid, beschikbaarheid en servicegeschiktheid, betere beveiliging, efficiency dankzij schaalvergroting, en wat nog wel het belangrijkste is: de mogelijkheid om een breed spectrum aan workloads optimaal te draaien en te beheren op System z en heterogene omgevingen."

- Joe Clabby,
President, Clabby Analytics

"Onze twee mainframes bieden plaats aan 100 virtuele servers en vervangen minimaal 50 slecht benutte x86-machines....en dat betekent uiteindelijk dat we het geld van de belastingbetaler beter gebruiken."

- Tim Simpson,
IT Support Manager, Dundee City Council

"De waarde van een informatiesysteem hangt af van de efficiency en kosteneffectiviteit waarmee dat systeem in staat is workloads af te handelen. Met IBM's verbeterde software op het gebied van analytics, mobile computing, cloud en security, en met IBM's nieuwe, goedkopere zEnterprise BC12 levert IBM een van de meest efficiënte en kosteneffectieve informatiesystemen die in de handel zijn."

- Joe Clabby,
President, Clabby Analytics

In het nieuws

Willie Favero

Sr Certified IT Specialist, DB2 for z/OS

Willie Favero

Willie Favero is momenteel als Senior Certified Consulting IT Software Specialist werkzaam bij het Data Warehouse for System z Swat Team op het Silicon Valley Lab van IBM.  *


Hoe haalt u alles uit DB2 for z/OS en System z

Deze blog richt zich op een open uitwisseling van ideeën met betrekking tot de implementatie van workloads op DB2 for z/OS


Andere manieren om met Willie in contact te komen


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.

Roland Seiffert

IBM System z-based Workload-optimized Solutions
IBM Systems Optimization Competency Center

Roland Seiffert

Roland is de technisch directeur van een nieuwe divisie binnen de IBM-organisatie in Böblingen, het Systems Optimization Competency Center genaamd. Hij richt zich op het verbeteren van de strategie voor IBM System z business analytics via geoptimaliseerde integratie.

Tot voor kort maakte Roland deel uit van het kern ontwerpteam van zEnterprise. Daarin fungeerde hij als architect voor de integratie en het beheer van hypervisors voor zBX-geïntegreerde systemen. Hij heeft ook gewerkt als lead architect voor hybride technologie van Linux op System z — met een nadruk op het werken met heterogene en host/optimizer structuren in hybride workloads. *


Andere manieren om met Roland in contact te komen


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.