Verwachtingen,
maar dan anders

De snelle, flexibele en veerkrachtige X6

IBM X6 enterprise servers

In elke sector leveren big data en analytics de toepasbare inzichten die een organisatie nodig heeft om sneller een besluit te kunnen nemen. Er is behoefte aan systemen waar bedrijfskritische workloads probleemloos aan kunnen worden toevertrouwd. Systemen die lage operationele kosten combineren met ondersteuning voor cloud computing.

De nieuwe IBM® X6 servers, die zijn uitgerust met exclusieve innovaties van IBM X-Architecture® innovations en met Intel® Xeon® processors uit de E7 v2 familie, helpen u deze uitdagingen het hoofd te bieden. De performanceniveaus van processors en storage, de geheugencapaciteit en de veerkracht zijn zonder meer revolutionair te noemen. Het IBM X6 serverportfolio omvat de 4-socket System x3850 X6 en de 8-socket System x3950 X6 rackmount servers, alsmede het IBM Flex System® X6 Compute Node portfolio.


 • IBM X6 en SAP HANA | webcast

  Kijk waarom de combinatie van IBM X6 servers en SAP HANA een van de beste analytics oplossingen op de markt is.

 • IBM X6 - Besparingen op de TCO

  Kijk wat 30 seconden en 3 vragen u kunnen opbrengen bij een overstap op X6!

 • IBM X6 - Samenvatting

  VP en Business Line Executive Alex Yost bespreekt de route die leidde tot de annoncering van X6.

 • Over Intel en IBM X6

  Shannon Poulin van Intel bespreekt de gezamenlijke historie van innovatie die consequent de best mogelijke infrastructuur voor het datacenter heeft opgeleverd.

X6 servers zijn snel, flexibel en veerkrachtig

 • Snel

  X6 servers bieden uitstekende performance voor big data, analytics, cloud computing, database- en ERP-workloads, en leveren:

 • Flexibel

  Naarmate uw bedrijf verandert en groeit, veranderen ook de eisen van het datacenter. Deze servers zijn nu al gemakkelijk te implementeren, en bieden met het oog op de toekomst een grote mate van flexibiliteit. Dankzij hun modulaire ontwerp dat upgrades naar de volgende generatie processor- en geheugentechnologie mogelijk maakt, zijn X6 servers ook op de lange termijn flexibel genoeg om veranderingen in de workloads op te vangen, zodat het niet nodig is om de servers vroegtijdig te vervangen.5 Door deze mogelijkheden kunnen de totale aanschafkosten met maximaal 28% omlaag.6

 • Veerkrachtig

  X6 servers zorgen ervoor dat bedrijfskritische applicaties mee profiteren van de voordelen van cloud computing. "Zelf-genezende" processor-, I/O- en geheugenfuncties sporen proactief storingen op en verhelpen deze, zodat de beschikbaarheid toeneemt. Nieuwe IBM Upward Integration Modules (UIM's) bieden ongekende zichtbaarheid van de hardware voor de hypervisor. Dit staat garant voor superieur beheer van systemen en VM's.

Profiteer van de zakelijke voordelen van beproefde oplossingen die optimaal zijn afgestemd op het leveren van snelle applicatieperformance, eenvoudige schaalbaarheid en maximale beschikbaarheid.

 • IBM System x Solution for DB2 with BLU Acceleration on X6

  Maak analyseworkloads voor databases en datawarehouses sneller.

Lees meer over IBM X6

Kijk hoe u de infrastructuur van uw datacenter snel, flexibel en veerkrachtig kunt maken

Meer informatie over IBM X6 servers

@IBMSysxBlade op Twitter

 

De community spreekt

“IBM’s nieuwste generatie EXA technologie - X6 - is indrukwekkend. Bij JN Data verwachten we dankzij dit nieuwe platform de consolidaties met een factor twee te verhogen en de performance van virtuele machines te verbeteren. Bovendien zijn we heel benieuwd naar de extra voordelen van de nieuwe Flash DIMM apparaten voor onze VMware omgeving.”

- Søren Vestergaard Sørensen, afdelingsmanager, JN Data

"IBM’s Enterprise X-Architecture heeft zich altijd ontwikkeld op een manier die een aanvulling vormde op Intel’s Xeon oplossingen en heeft ons altijd geholpen de performance en toegevoegde waarde van hun scale-out IT investeringen maximaal op te voeren. Met de nieuwste EXA generatie, IBM X6, worden deze synergie en deze voordelen nog verder doorgevoerd, zodat het voor mij zeker is dat System x oplossingen hun leidende positie zullen behouden."

- Charles King, Pund-IT

"IBM's X6 architectuur betekent voor x86 systemen een enorme stap vooruit. Met het sterk uitgebreide geheugen kunnen x86 servers het nu opnemen tegen andere high-memory servers voor in-memory en database-intensive computing."

- Joe Clabby, Clabby Analytics

* IBM's verklaringen met betrekking tot de plannen, oriëntatie en voornemens kunnen zonder verdere aankondiging en geheel naar eigen inzicht van IBM worden gewijzigd of ingetrokken. Informatie met betrekking tot mogelijke toekomstige producten is bedoeld als indicatie van de algemene richting die we met onze producten nastreven, en mag geen doorslaggevende rol spelen bij het nemen van een aankoopbeslissing. De verstrekte informatie met betrekking tot mogelijke toekomstige producten is geen toezegging, belofte of wettelijke verplichting tot het leveren van welk materiaal, welke code of welke functionaliteit dan ook. Informatie over mogelijke toekomstige producten mag in geen enkel contract worden opgenomen. Het blijft geheel aan ons om te beslissen over de ontwikkeling, uitgifte en timing van de beschreven toekomstige voorzieningen of functionaliteit van onze producten.

1 100% hogere performance is gebaseerd op voorlopige resultaten van SPECint*_rate_base2006, SPECfp*_rate_base2006 en TPC-E benchmarks, plus performancewinst als gevolg van het gebruik van eXFlash DIMM storage. De resultaten van SPEC en TPC benchmarks worden na 18-02-2014 beschikbaar gesteld op respectievelijk www.spec.org en www.tpc.org. Configuraties: 4-socket x3850 X6 server met Intel Xeon processor E7-4890 v2 t.o.v. 4-socket server met het vorige topmodel, de E7-4870 (v1).

2 Maximaal 6 TB geheugen t.o.v. 2 TB of minder voor concurrerende 4-socket servers van de vorige generatie.

3 x3850 X6 zonder eXFlash DIMM's ondersteunt maximaal 25,6 TB Flash storage met behulp van 16 x eXFlash 1,8-inch 400 GB SSD's en 8 x 2,4 TB MLC Duo Adapters. Een x3850 X6 met eXFlash DIMM's ondersteunt daar bovenop maximaal 12,8 TB Flash storage bij gebruik van 32 x 400 GB eXFlash DIMM's. Daardoor komt het totaal op 38,4 TB Flash storage in de server.

4 Uit laboratoriumtests is gebleken dat eXFlash DIMM's een 3 keer lagere latency bieden (<5 microseconden) dan flash op basis van PCIe (15-19 us).

5 Wanneer er een nieuwe generatie processor- en geheugentechnologie beschikbaar komt, kunnen de aanwezige Compute Books worden vervangen door nieuwe. (Alle Compute Books moeten werken met dezelfde technologie.)

6 Max. 28% besparing op de aanschafkosten is gebaseerd op een vergelijking van een x3850 X6 (met modulair ontwerp) t.o.v. een traditioneel, niet-modulair rack. Gebaseerd op geraamde prijzen in Q1 2014 van een x3850 X6 configuratie met 2 Compute Books, Storage Book met 1,2 TB SAS, twee 1400W voedingseenheden en 10 GbE SFP+ networking, en zonder optionele I/O Books.

Contact Lenovo

Lenovo neemt IBM x86 Systems over

Deze IBM x86 producten zijn nu producten van Lenovo, zowel in de Nederland als in andere landen. IBM blijft x86 gerelateerde informatie posten op ibm.com, totdat de migratie naar Lenovo is voltooid. Tijdens de transitie dienen verwijzingen naar IBM in verband met gemigreerde producten te worden gelezen als verwijzingen naar Lenovo.

LENOVO FOR THOSE WHO DO

Dit mag u niet missen

Onderzoeksrapporten

Video's

Infographics

Whitepapers

Performancebenchmarks

Blog buzz

Citaten

Blijf in contact met IBM System x

Gerelateerde links