Tapesystemen

Tape-, backup- en informatiebeheersystemen

Of u nu een klein of middelgroot bedrijf hebt en u de operationele activiteiten nu uitbreidt of dat u snelle groei ondergaat: de tapeproducten van IBM leveren altijd een bijdrage aan het oplossen van knelpunten op het gebied van backup, archivering en beheer van gegevens. Elk tapeproduct is zodanig ontwerpen dat het niet alleen nu, maar ook in de toekomst de vereiste mate van betrouwbaarheid, performance en flexibiliteit biedt.

IBM System Storage TS3500 Tape Library

Door de combinatie van automatiseringstechnologie en tapestations van IBM is de IBM System Storage® TS3500 Tape Library een zeer schaalbare, geautomatiseerde tape library voor backup en archivering op IBM System z® en open systemen, van middelgrote tot grote omgevingen.

Aantal stations
12 per frame (192 per library, 2700 per complex)
 
Max. aantal cartridges
> 20.000 LTO per library, 300.000 per complex, > 15.000 3592 per library, 225.000 per complex
 
Max. capaciteit bij 2:1 compressie
900 PB LTO bij 2:1 compressie
 
Max. capaciteit bij 3:1 compressie
2,7 EB 3592 bij 3:1 compressie
 
Ondersteunde platforms
IBM AIX®, IBM OS/400®, IBM i, Windows 2000, Windows Server 2003, Linux, Sun Solaris en HP-UX. IBM z/OS® met het IBM 3953 Tape System, de IBM Virtualization Engine TS7740 of de IBM System Storage® Tape Controller for System z.

IBM System Storage TS3310 Tape Library

Bedrijven die te maken hebben met snel toenemende eisen op het gebied van gegevensbackup en die slechts weinig fysieke ruimte hebben voor een tape library, kunnen met de IBM® System Storage® TS3310 snel en eenvoudig een uitbreiding van de capaciteit realiseren. Deze tape library maakt het namelijk mogelijk om klein te beginnen, met een enkel rek van vijf EIA-units hoog. Als uw behoefte aan tapebackup na verloop van tijd toeneemt, kunt u extra uitbreidingsmodules van negen units hoog installeren. Elk daarvan heeft ruimte voor extra cartridges, tapestations en een redundante voedingseenheid. Het complete systeem groeit in verticale richting. Momenteel zijn er twee configuraties beschikbaar: een basis library module van vijf units en een 5U basis met maximaal vier uitbreidingsmodules van negen units.

Aantal stations
Max. achttien LTO tapestations (max. twee stations voor Model L5B, de basis library)
 
Max. aantal cartridges
Basismodel L5B: 35 opslag en 6 I/O. Uitbreidingsmodule, Model E9U: 92 opslag, of 80 opslag en 12 I/O
 
Max. system capacity (2:1 Compression)
1,2 PB in een 41U-configuratie of 123 TB in een basis library, Model L5B
 
Ondersteunde platforms
System Storage Interoperation Center (SSIC)

IBM System Storage TS3200 Tape Library Express Model

De IBM TS3200 Tape Library Express Model is zeer geschikt voor het afhandelen van opslag-, backup-, recovery- en archiveringsfuncties voor kleine en middelgrote bedrijven. Met maximaal twee Ultrium-tapestations van volledige hoogte of maximaal vier halfhoge Ultrium-tapestations, een capaciteit van 24 tape-cartridges en een ontwerp dat LTO-technologie (Linear Tape-Open) ondersteunt, is de IBM TS3200 het doeltreffende, rendabele antwoord op toenemende opslageisen.

Aantal stations
1-4
 
Max. aantal cartridges
48
 
Max. capaciteit bij 2:1 compressie
144 TB

IBM System Storage TS3100 Tape Library Express Model

De IBM TS3100 Tape Library Express Model is zeer geschikt voor het afhandelen van opslag-, backup-, recovery- en archiveringsfuncties voor kleine en middelgrote bedrijven. Met één tapestation van volledige hoogte of maximaal twee halfhoge tapestations, een capaciteit van 24 tape-cartridges en een ontwerp dat LTO-technologie (Linear Tape-Open) ondersteunt, is de IBM TS3100 het doeltreffende, rendabele antwoord op toenemende opslageisen.

No. of drives
1-2
 
Max. aantal cartridges
24
 
Max. capaciteit bij 2:1 compressie
72 TB
 
Ondersteunde platforms
Bepaalde IBM System-servers en andere Linux-, Windows en open system-servers. Kijk voor de meest recente informatie op System Storage Interoperation Center (SSIC) (US)

IBM System Storage 7216 Multi-Media Storage Enclosure

De IBM System Storage 7216 Multi Media Storage Enclosure is uitgerust met de nieuwste technologische opties op het gebied van tape-, DVD- en RDX-stations. De 7216 Multi Media Storage Enclosure kent een low-profile ontwerp waarin maximaal vier opslagapparaten kunnen worden ondergebracht en dat kan worden geïnstalleerd in een 1U-ruimte van een 19-inch rack.

Gebruikelijke compressie
2:1 voor tapestations; 2:1 voor RDX-schijfstations; 3:1 voor DVD-stations
 
Interface
Max. 6 Gbps SAS

Crossroads ReadVerify® Appliance (RVA)

Crossroads ReadVerify Appliance (RVA) is een krachtige 1U-appliance die de integriteit van het tapebackupsysteem proactief controleert en die een eenvoudige manier biedt om de performance, de benuttingsgraad en de conditie van tapeapparatuur en -media te monitoren, te traceren en te rapporteren. Met de optionele feature ArchiveVerify is het mogelijk om te controleren of media die lange tijd niet zijn gebruikt of die een verdachte indruk maken, nog leesbaar zijn, en om een audit trail bij te houden teneinde te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Machinetype
3222 RV1

IBM Linear Tape File System Library Edition

IBM Linear Tape File System is gebaseerd op de LTO-5-standaard en biedt op een intuïtieve en grafische manier rechtstreeks toegang tot gegevens die zijn opgeslagen op IBM-tapestations en -library's met LTO-5 tapecartridges en ondersteuning van IBM TS1140 Tape Drives op de IBM TS3500 Tape Library

Ondersteunde tapesystemen
TS2250 Tape Drive, TS2350 Tape Drive, TS2900 Tape Autoloader, TS3100 Tape Library, TS3200 Tape Library, TS3310 Tape Library, TS3500 Tape Library, ondersteuning van TS1140 Tape Drive op de TS3500 Tape Library
Ondersteunde media
LTO-5 cartridge, IBM 3592 JB, JC, JK

Ik help je graag verder

Atya Arain

Technische ondersteuning

Bladeren in System Storage

 

Beoordeel een opslagproduct

Uw mening telt. Laat weten wat u van deze tape-opslagproducten vindt

Productgids Storage

Kijk in de productgids en vergelijk alle IBM System Storage-producten