IBM Spectrum Scale

Eenvoudiger grootschalig datamanagement met software-defined storageoplossingen van IBM

IBM Spectrum Scale wordt mondiaal op grote schaal gebruikt in diverse sectoren. Het is een beproefde, schaalbare, high-performance oplossing voor data- en filemanagement, gebaseerd op IBM General Parallel File System of GPFS (vroeger ook bekend onder de codenaam Elastic Storage). IBM Spectrum Scale biedt vereenvoudigd datamanagement en geïntegreerde tools voor de informatielevenscyclus, waarmee miljarden bestanden en petabytes aan data kunnen worden beheerd. Aan de voortdurend stijgende kosten voor het beheer van continu toenemende hoeveelheden data wordt daarmee effectief een halt toegeroepen.

IBM Spectrum Scale maakt deel uit van IBM's marktleidende familie van Software-Defined Storage en is op verschillende manieren verkrijgbaar:

IBM Spectrum Scale verzorgt topklasse storagemanagement met extreme schaalbaarheid, toegenomen performance (dankzij flash) en automatische policy-gestuurde storage tiering, van flash tot en met disk en tape. Daardoor kunnen de storagekosten met 90% omlaag, wordt de beveiliging beter en verloopt het beheer van cloud, big data & analytics omgevingen efficiënter.


Ik help je graag verder

Atya Arain

Technische ondersteuning

Bladeren in System Storage


De uitdaging

De voortdurende datagroei van dit moment stelt traditionele storage- en datamanagementoplossingen voor grote problemen. Nieuwe applicaties genereren enorme hoeveelheden ongestructureerde data zoals video-, audio- en tekstbestanden. Al die data moeten worden beheerd, zowel op standaardplatforms als op nieuwe cloudplatforms. De noodzaak om de juiste balans te vinden tussen traditionele en nieuwe workloads legt grote druk op IT- en storagebeheerders. Van hen wordt immers verwacht dat ze goed presterende applicaties leveren en dat ze wat betreft de datatoegang een einde maken aan bottlenecks die planningen in de war schoppen en uiteindelijk veel geld kosten.

De oplossing

IBM Spectrum Scale rekent af met data-gerelateerde bottlenecks. Er wordt parallelle toegang tot de data verleend, waardoor verstoppingen of hotspots worden vermeden. IBM Spectrum Scale maakt ook grootschalig datamanagement eenvoudiger doordat er wordt gewerkt met een enkele naamruimte die snel, gemakkelijk en oneindig kan worden opgeschaald, namelijk door eenvoudig meer scale-out resources toe te voegen. Daardoor wordt een “wildgroei aan filers” voorkómen.

U kunt zelf kiezen op welke manier u Spectrum Scale wilt implementeren. Als software-defined storageoplossing draait Spectrum Scale op een breed scala aan platforms. Als geïntegreerd storagesysteem is Spectrum Scale heel eenvoudig te implementeren en te beheren, met een grote mate van schaalbaarheid dankzij de modulaire opbouw. Aan toenemende eisen kan worden voldaan doordat de capaciteit en throughput lineair kunnen worden opgeschaald. Met cloud services van IBM Spectrum Scale bieden we u de flexibiliteit om een hybride cloud te implementeren en om gemakkelijk te voldoen aan de vraag naar extra resources, zonder kostbare in-house infrastructuur te hoeven aanschaffen en beheren. Daardoor neemt de druk op uw IT-afdeling af en kunt u snel inspelen op veranderende omstandigheden.

IBM Spectrum Scale biedt geografisch verspreid werkende organisaties extra mogelijkheden doordat die ene wereldwijde namespace − letterlijk wereldwijd − kan worden uitgebreid, zodat alles en iedereen vlakbij de vereiste bedrijfskritische gegevens zit, waar ook ter wereld. Het versnellen van de datatoegang voor stakeholders leidt tot kortere planningen en een hogere productiviteit.

Doordat het met IBM Spectrum Scale mogelijk is om het beheer en de datalevenscyclus te automatiseren, wordt de kloof tussen datagroei en budget overbrugd en worden de storagekosten in het gareel gehouden. Als onderdeel van de IBM Spectrum Storage familie is IBM Spectrum Scale geïntegreerd met IBM Spectrum Protect (voorheen bekend onder de naam Tivoli Storage Manager of TSM) of met IBM Spectrum Archive (voorheen bekend als Linear Tape File System of LTFS). Daardoor is IBM Spectrum Scale in staat om de volledige levenscyclus van data op een unieke manier te beheren. Mede dankzij policy gestuurde automatisering en gelaagd storagemanagement levert dit aanzienlijke kostenbesparingen op.