IBM Scale Out Network Attached Storage (SONAS)

Most advanced architecture, flexible clustered scale-out solution

Tab navigation

Belangrijkste kenmerken

Beheer en storage van grote hoeveelheden bestandsgegevens blijft een probleem voor datacenters. SONAS ontwikkeld voor de levering van storage in een cloud-omgeving en het petabyte-tijdperk. SONAS is de oplossing bij uitstek voor hedendaagse storageproblemen. Het product levert snelle en kostenbesparende bedrijfsmatige verbeteringen en een uitzonderlijke schaalbaarheid.

SONAS levert tevens storagediensten die de onderliggende technologie vrijwel onzichtbaar maken. De oplossing levert de mogelijkheid toepassingen en diensten los te koppelen van de onderliggende infrastructuur, waardoor het bedrijf snel kan reageren op veranderingen. Hierdoor, is SONAS eenvoudig te integreren met de strategieën van uw bedrijf en kunt u een dynamischere onderneming ontwikkelen.

Organisaties met snelgroeiende bestandssystemen die zich snel vermenigvuldigen ontdekken dat traditionele, of zelfs geclusterde NAS, ernstige problemen heeft. Het beheer en de ondersteuning van storage, die groeit van miljoenen naar miljarden actieve bestanden is uiterst complex. Wanneer enorme aantallen bestanden afzonderlijke bestandssystemen eisen die op veel afzonderlijke servers zijn aangesloten, groeit de operationele complexiteit enorm. De consolidatie van tientallen, of zelfs honderden bestandsservers in high-end Scale Out NAS wordt een noodzaak. SONAS is de oplossing. SONAS is ontwikkeld voor schaalvergroting en biedt de mogelijkheid miljoenen, en zelfs miljarden, actieve bestanden op te slaan in één namespace. SONAS biedt operationele efficiëntie en een besparing op de beheerkosten. De oplossing combineert astronomische schaalbaarheid met geautomatiseerd bestandsbeheer, om zo snel overal ter wereld informatie te leveren.

Ideale cloud-storage: IBM Active Cloud Engine in SONAS

De unieke IBM Active Cloud Engine staat aan de basis van SONAS. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om grote aantallen bestanden efficiënt te beheren, snel de gewenste gegevens te vinden en deze moeiteloos te verplaatsen tussen SONAS en IBM Storwize V7000 Unified-systemen. Het is een policy-driven engine die nauw gekoppeld is aan een bestandssysteem dat het u mogelijk maakt om de bestanden eenvoudig te beheren, efficiënt en op schaal. Deze mogelijkheid van SONAS wordt gratis aangeboden en waarborgt dat bestanden overal ter wereld snel en efficiënt toegankelijk zijn. Het lokaliseert bestandsgegevens waar dit nodig is en deelt gegevens tegen lagere kosten met Storwize V7000. De Active Cloud Engine biedt klanten niet alleen een high-performance file serving-functie, maar ook lagere netwerkkosten. Het kan bestanden naar externe locaties cachen voordat de bestandsaanvragen binnenkomen, wat leidt tot een uitmuntende beschikbaarheid en toegankelijkheid van deze bestanden op de externe locaties. Daarnaast maakt de engine replicatie van bestanden naar externe locaties overbodig, om zo de netwerk- en storagekosten aanzienlijk te verlagen.

Daarnaast is SONAS een ideale oplossing voor de implementatie van cloud storage. SONAS is ontwikkeld voor de consolidatie van bestanden die verspreid zijn over meerdere storagelocaties zodat zij efficiënt gedeeld en beheerd kunnen worden. De Active Cloud Engine is een unieke optie van SONAS (gratis) waarmee dit mogelijk is. De Active Cloud Engine biedt een reeks mogelijkheden voor het automatische en schaalbare beheer van bestanden. De engine geeft een 'single system' overzicht, ongeacht of er in werkelijkheid geografische of fysieke verschillen zijn, of andere media worden gebruikt. De engine is ontwikkeld om het juiste bestand op het juiste tijdstip in de juiste locatie plaatsen, zodat gebruikers zo snel mogelijk toegang hebben tot een uniform overzicht van hun gegevens, ongeacht waar ze zich bevinden en ongeacht of zij SONAS- of Storwize V7000-systemen gebruiken. De engine maakt bestanden wereldwijd snel en kosteneffectief toegankelijk. De Active Cloud Engine biedt klanten niet alleen een high-performance file serving-functie, maar ook lagere netwerkkosten. Het lokaliseert bestandsgegevens waar dit nodig is. Het kan bestanden naar externe locaties verplaatsen voordat de bestandsaanvraag binnenkomt, wat leidt tot een uitmuntende beschikbaarheid en toegankelijkheid van deze bestanden op de externe locaties. ze mogelijkheid staat het delen van bestanden en het verdelen van content toe en beschermt toepassingen tegen schommelende prestaties. Daarnaast maakt de engine replicatie van bestanden naar externe locaties overbodig, om zo de netwerk- en storagekosten aanzienlijk te verlagen.

Eigenschap Voordelen
Astronomische schaalbaarheid
Flexibiliteit
Operationele besparing en totale eigendomskosten
Prestaties
Data protectie
Cloud storage
Antivirus
Beheer
Geavanceerde eigenschappen
Storage efficiëntie
Host interface CIFS, NFS, FTP, HTTPS
Beheersoftware SONAS-software
Optioneel TSM client (licentie vereist)
Optioneel Tivoli Productivity Centre 5.1 (licentie vereist)
Ondersteunde drives SAS: 300 gigabytes(GB) (15k rpm)
Nearline SAS: 2 terabyte en 3 TB (7,2k rpm)
SSD: 200 GB en 400 GB SAS 2,5 in
RAID levels RAID 6
Maximaal aantal ondersteunde drives 7,200
Ventilatoren en voedingen Volledig redundant, hot swappable
Rack ondersteuning 42 eenheden van Electronics Industries Alliance
Afmetingen Appliance:
Breedte: 644 mm
1.329 mm
hoog: 2.015 mm (201,42 cm.)
Gewicht Gewicht van volledig gevuld model:
2851-RXA Fibre Channel(FC) 9003 794 kg
2851-RXA FC 9004 749 kg
2851-RXA FC 9005 1.044 kg
2851-RXB 1.343 kg
2851-RXC 817 kg
Omgeving Toegestaan: Aanbevolen: Voldoet aan American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers Klasse 1
Uitgeschakeld (apparatuur uitgeschakeld): Verzenden:
Certificeringen Ga voor oplossingen van ISV's naar de resourcesbibliotheek op: ibm.com/systems/storage/solutions/isv/index.html (US)
Garantie Een jaar 09:00:00 × 17:00:00 volgende werkdag, op te waarderen naar 24x7, vier uur responsetijd

Ik help je graag verder

Atya Arain

Technische ondersteuning

Bladeren in System Storage