Nieuwe IBM Flex System X6 Compute Nodes en oplossingen

Kostenefficiënte performance voor cloud en big data workloads

 

IBM Flex System X6 Compute Node portfolio

IT-organisaties moeten steeds meer mogelijkheden aanbieden voor cloud, big data en analytics — terwijl het budget afneemt. Nu veel organisaties hun mobile- en cloud-implementaties uitbreiden en de gebruikers steeds nadrukkelijker vragen om real-time beslissingsdata, moet uw serverinfrastructuur in hoog tempo enorme volumes aan gegevens verwerken. Bovendien moet hij veerkrachtiger zijn en gemakkelijk op te schalen zijn om snel de gewenste performance te leveren.

De nieuwe IBM Flex System X6 Compute Nodes — te weten de 2-socket x280 X6, de 4-socket x480 X6 en 's werelds eerste 8-socket bladeserver met Intel® Xeon® processoren1, de x880 X6 — kunnen u helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Uitgerust met exclusieve innovaties van IBM X-Architecture® en de nieuwste Xeon E7 v2 processoren hebben IBM Flex System X6 Compute Nodes alles in zich om de performance, flexibiliteit en veerkracht te bieden die organisaties nodig hebben voor database, cloud, business analytics en ERP implementaties.

Realiseer het volledige potentieel van uw bedrijfskritische applicaties met:

Verder heeft IBM plannen voor het op de markt brengen van een SAP HANA oplossing op basis van de nieuwe IBM Flex System X6 Compute Nodes. Met deze nieuwe oplossing, die specifiek voor SAP HANA getest en gecertificeerd wordt, kunnen organisaties hun SAP applicatieomgeving laten draaien op een geïntegreerde infrastructuur.5

Nieuwe oplossingen

  • IBM Flex System Solution for SAP Business Suite biedt de mogelijkheid om uw belangrijkste SAP database- en applicatieserverworkloads te consolideren in één beheerde omgeving, die voor SAP Business Suite applicaties bijna 100 procent beter prestaties levert dan systemen van de vorige generatie.6

  • IBM Cloud Manager with OpenStack is een handig cloud softwareproduct dat gebaseerd is op het communityproject OpenStack, met verbeteringen en uitbreidingen van IBM. Als IBM Cloud Manager with OpenStack draait op PureFlex System, IBM Flex System of System x servers, ontstaat er een self-service portal voor workload provisioning, beheer van virtuele images en monitoring. Op die manier wordt de overstap naar een cloud-based, met open standaarden werkende infrastructuur veel eenvoudiger.

  • IBM PureFlex Solution for Parallels - MSP is een voordelig, snel te implementeren cloud management platform waarmee MSP's (managed service providers) IaaS services kunnen verlenen aan hun klanten. De virtualisatieplatforms Parallels Business Automation Standard en Parallels Cloud Server worden gecombineerd met het expert integrated platform van IBM PureFlex System, zodat MSP's de concurrentiekracht krijgen die ze nodig hebben om hun aanwezigheid in de cloud markt te versterken.

1 Gebaseerd op gegevens op www.hp.com, www.dell.com en www.cisco.com, per 31 maart 2014.

 

2 100 en 300 procent hogere performance is gebaseerd op voorlopig geraamde resultaten van SPECint*_rate_base2006, SPECfp*_rate_base2006, plus performancewinst als gevolg van het gebruik van eXFlash DIMM storage. De resultaten van SPEC benchmarks worden na 13-05-2014 beschikbaar gesteld op www.spec.org. Configuratie voor 100 procent verbetering: x480 X6 Compute Node met vier Intel Xeon E7-4890 (v2) processor t.o.v. 4-socket server met vier E7-4870 (v1) processors, het vorige topmodel. Configuratie voor 300 procent verbetering: x880 X6 Compute Node met acht Intel Xeon E7-4890 (v2) processors t.o.v. 4-socket server met vier E7-4870 (v1) processors, het vorige topmodel. Daarnaast wordt er, op basis van voorlopige tests, een performancetoename verwacht voor de x280 X6.

 

3 Gebaseerd op een vergelijking volgens de methode van de IBM Virtualization Sizing Guide. De BladeCenter HX5 met twee E7-2870 processoren en 512 GB geheugen (16 x 32 GB DIMM's) ondersteunt 32 VM's voor conservatieve consolidatie en 133 VM's voor agressieve consolidatie. De Flex System x280 X6 ondersteunt 57 VM's voor conservatieve consolidatie en 148 VM's voor agressieve consolidatie met behulp van twee E7-2890 v2 processoren en 512 GB geheugen (16 x 32 GB DIMM's). Een upgrade van de x280 X6 naar 1 TB levert 241 VM's op voor agressieve consolidatie.

 

* Ondersteuning van 64 GB LRDIMM's in de 8-socket x880 X6 komt volgens planning 2H/2014 op de markt.

 

4 Gebaseerd op een 4-socket x480 X6 of 8-socket x880 X6 configuratie met mogelijkheden voor de ondersteuning van 32 Flash DIMM slots x 400 GB Flash DIMM's.

 

5 IBM's verklaringen met betrekking tot de plannen, oriëntatie en voornemens kunnen zonder verdere aankondiging en geheel naar eigen inzicht van IBM worden gewijzigd of ingetrokken. Informatie met betrekking tot mogelijke toekomstige producten is bedoeld als indicatie van de algemene richting die we met onze producten nastreven, en mag geen doorslaggevende rol spelen bij het nemen van een aankoopbeslissing. De verstrekte informatie met betrekking tot mogelijke toekomstige producten is geen toezegging, belofte of wettelijke verplichting tot het leveren van welk materiaal, welke code of welke functionaliteit dan ook. Informatie over mogelijke toekomstige producten mag in geen enkel contract worden opgenomen. Het blijft geheel aan ons om te beslissen over de ontwikkeling, uitgifte en timing van de beschreven toekomstige voorzieningen of functionaliteit van onze producten.

 

6De claim dat er een prestatieverbetering van 100 procent kan optreden, is gebaseerd op resultaten met de 2-tier SAP SD standaard applicatiebenchmark, verkregen met de IBM System x3850 X5 (4 processors / 40 cores) op de Intel Xeon Processor E7-8870. Voorlopige tests wijzen erop dat IBM Flex System X6 Compute Nodes een vergelijkbare prestatieverbetering te zien geven. Voor meer informatie kunt u de resultaten van de benchmark lezen (PDF, 105KB)

 

Neem contact op met Lenovo voor x86 systemen

Lenovo neemt IBM x86 Systems over

Deze IBM x86 producten zijn nu producten van Lenovo, zowel in de Nederland als in andere landen. IBM blijft x86 gerelateerde informatie posten op ibm.com, totdat de migratie naar Lenovo is voltooid. Tijdens de transitie dienen verwijzingen naar IBM in verband met gemigreerde producten te worden gelezen als verwijzingen naar Lenovo.

LENOVO FOR THOSE WHO DO

Systemen

IBM levert een portefeuille aan systemen en opslag, gecombineerd met de tientallen jaren ervaring met het oplossen van werkelijke problemen bij bedrijven. Met x86-, POWER- en mainframesystemen, met disk-, tape- en netwerkopslagsytemen is IBM als geen ander in staat de juiste combinatie van systemen te bieden.

Opslag

Efficiënte opslag is belangrijker dan ooit. In veel gevallen is de benuttingsgraad van disks slechts 20% — terwijl de hoeveelheid gegevens die u moet opslaan, explosief toeneemt. IBM Storage kan u helpen.

Netwerkfuncties

Het slimmere datacenter met een betere rendabiliteit van de IT kan worden gerealiseerd door servers en opslag te koppelen aan een ultrasnelle, intelligente netwerkstructuur die slimmer, sneller, groener en opener is. En die bovendien eenvoudiger is in het beheer. IBM gaat bij de implementatie van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van platte, geconvergeerde datacenternetwerken op een open manier te werk en baseert zich daarbij op standaarden.

Software

De complete Systems Software-oplossingen van IBM dragen bij aan de centralisatie, stroomlijning en automatisering van uw fysieke en virtuele infrastructuur, zodat u uw workloads kunt optimaliseren en beter in staat bent IT-services te verlenen die zijn afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen. We laten u graag zien op welke manier de geavanceerde functies in de IBM-hardware en -besturingssystemen effectiever kunnen worden gebruikt met behulp van IBM Systems Software, zodat u de volledige meerwaarde van IBM Smarter Computing kunt realiseren.

Geïntegreerde oplossingen

Het is de realiteit dat u een IT-infrastructuur nodig hebt die is ontworpen voor gegevens, die is afgestemd op de taak en die wordt beheerd als een cloud. Zijn uw IT-medewerkers het grootste deel van hun tijd bezig met het beheren van de IT? Dan houden ze weinig tijd over voor het stimuleren van de innovatie. Uw infrastructuur moet in staat zijn u vooruit te helpen in de markt. Hij moet u innovatiever, concurrerender en succesvoller maken.

Systeem-gerelateerde services

IBM verleent een volledige reeks systeem-gerelateerde services. Dat zijn services die u helpen bij het ontwerpen, ontwikkelen, integreren, optimaliseren, valideren en implementeren van complete oplossingen die On Demand Business ondersteunen.

Verwante links

Lees de reviews

Beoordeel een storageproduct Ervaring is belangrijk. Bekijk de beoordelingen en reviews van deze IBM tape storage producten.

Tiered storage voor big data