Linux op IBM Power Systems

Uitschalen en opschalen met Linux on Power

Linux on Power Systems wordt ondersteund op elke Power Systems server die we maken, en biedt zowel scale-out als scale-up mogelijkheden die aansluiten bij uw eisen. Optimaliseer uw workloads voor de nieuwste uitdagingen met standaard Linux distributies van Red Hat, SUSE en Ubuntu.


Wat wij bieden


Linux-only Power Systems

Deze servers met Power technologie in compacte behuizingen voor rackmount werken met standaard Linux distributies van Red Hat, SUSE en Ubuntu en zijn zodanig geprijsd dat ze een uitstekend alternatief vormen voor commodity x86 scale-out opties, maar dan beter schaalbaar. Bovendien bieden ze nu ondersteuning aan PowerKVM (US), de aangewezen keuze voor open virtualisatie op scale-out Power servers met Linux

IBM Power Systems Linux Centers (US)

Met vestigingen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika helpen deze centers onze klanten en ISV's bij het ontwikkelen en implementeren van de nieuwste generatie innovatieve applicaties met Linux on Power.


Linux on Power oplossingen (US)

Profiteer van het ideale fundament voor cloud en van de innovatie die mogelijk wordt gemaakt door de community in een open ecosysteem. Verkrijg praktisch inzicht uit data.

Integrated Facility for Linux (PDF, 590KB)

Power IFL's zijn ontworpen voor bedrijfskritische Linux applicaties die de grootste mate van beveiliging, schaalbaarheid, co-locatie, QoS en efficiency verlangen. Ze bieden een gevirtualiseerde Linux serverinfrastructuur voor enterprisesystemen, tegen een prijs die goed kan concurreren met incrementele scale-out implementatieopties.

Waarom Linux on Power?

IBM brengt vier belangrijke zaken ter tafel die goed zijn voor Linux: concurrentie, commitment, code en de laatste technologie.

- Jim Zemlin


 • Jim Zemlin, executive director, The Linux Foundation

 • “POWER8 levert de schaalgrootte, de betrouwbaarheid en de performance waar klanten naar op zoek zijn.”

  Mark Shuttleworth, oprichter van Canonical, Ltd.

 • "De POWER-architectuur biedt de klant keuzemogelijkheden"

  - Jim Totton, VP en GM van Platform Business Unit, Red Hat

 • "De tijd voor Linux on Power is aangebroken."

  - Michael Miller, VP Global Alliances and Marketing, SUSE

Succesverhalen van klanten

 • Maximale capaciteit, minimale kosten

  Bon Ton verhoogt de throughput met een factor 2,5

 • IDC case study: veilige en flexibele hosting

  IT Informatik vergroot de efficiency van hosting met Linux on Power

Video's

Ik help je graag verder

Jeroen Pijpelink

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Power Systems - Evenementen bijwonen

 • SUSE Linux Expert Days 2015

  Slimmere innovatie die u de touwtjes weer in handen geeft!

 • Het bouwen van een Enterprise Linux Oplossing: SUSE & Power Systems | 11 maart

  Nieuwe RAS kenmerken en voordelen van een wendbaar en schaalbaar platform voor workloads

 • Common | 26-29 april

  Disneyland Resort | Anaheim, Californië
  Annual Meeting and Exposition 2015 – de grootste bijeenkomst van de gebruikerscommunity van Power Systems

 • Edge2015 | 11-15 mei

  The Venetian | Las Vegas
  Technische en executive training op het gebied van Storage, z Systems en Power Systems - allemaal op één bijeenkomst

 • Insight2015 | 25-29 oktober

  Mandalay Bay | Las Vegas
  Conferentie over big data en analytics

 • IBM InterConnect2015

  De belangrijkste conferentie over cloud en mobile

 • IBM Systems webcast

  Registreer u voor de annoncering van de nieuwste cloud, mobile en big data oplossingen van IBM Systems

 • IBM Technical events

  Skills op het gebied van infrastructuur zijn belangrijk

 • Expert IT debate

  Is de IT-infrastructuur bepalend voor het succes?

 • Versnel uw innovaties met de onze

  Volg ons Infrastructure Matters livestream evenement voor meer informatie

 • Linux Optimization Webcast

  Vergroot de meerwaarde van enterprise Linux workloads

Linux-experts

Jeff Scheel

Senior Technical Staff Member in het Linux Technology Centre van IBM

Jeff Scheel

Jeff Scheel, een senior lid van de technische staf van het IBM Linux Technology Centre, is werkzaam als Chief Architect van PowerLinux. Hij stuurt de technische investeringen van IBM in PowerLinux aan en werkt samen met klanten en partners aan de oplossing van problemen met Linux op IBM Power Systems en PowerLinux servers.


Jeff's blog: The PowerLinux Community

Jeff levert regelmatig bijdragen voor het PowerLinux-blog op developerWorks — hij geeft antwoord op veelgestelde vragen, houdt de community op de hoogte van zijn reizen en zijn discussies met gebruikers, en vestigt de aandacht op belangrijke (product)technische informatie. Sluit u bij ons aan en kom in contact met andere leden van de PowerLinux community.

Andere manieren om met Jeff in contact te komenVan harte aanbevolen door Jeff


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.

Blijf in contact met IBM Power SystemsBelangrijkste links voor IT professionals

Gerelateerde links