Linux

on IBM Power Systems

Uitschalen en opschalen met Linux on Power

Linux on Power Systems wordt ondersteund op elke Power Systems server die we maken, en biedt zowel scale-out als scale-up mogelijkheden die geschikt zijn voor nagenoeg elk bedrijf. Met standaard Linux distributies van Canonical, Red Hat en SUSE kunt u uw workloads zodanig afstemmen dat u opkomende uitdagingen optimaal het hoofd kunt bieden.

Wat wij bieden:

Linux-only Power servers (US)

Deze servers met POWER technologie in een compacte behuizing voor rackmount, werken met standaard Linux distributies van Red Hat, SUSE en Canonical en zijn zodanig geprijsd dat ze een uitstekend alternatief vormen voor commodity x86 scale-out opties, maar dan beter schaalbaar.

Integrated Facility for Linux (PDF, 590KB)

Power IFL's zijn ontworpen voor bedrijfskritische Linux applicaties die om de grootste mate van beveiliging, schaalbaarheid, co-locatie, QoS en efficiency vragen. Ze bieden een virtuele Linux serverinfrastructuur voor enterprisesystemen, tegen een prijs die goed kan concurreren met incrementele scale-out implementatieopties.

Waarom Linux on Power?

IBM brengt vier belangrijke zaken ter tafel die goed zijn voor Linux: concurrentie, commitment, code en de laatste technologie.

- Jim Zemlin

 • Red Hat.

  ""De POWER-architectuur biedt de klant keuzemogelijkheden"

  - Jim Totton, VP en GM van Platform Business Unit, Red Hat

 • SUSE.

  "De tijd voor Linux on Power is aangebroken."

  - Michael Miller, VP Global Alliances and Marketing, SUSE

Big data

Lever sneller praktische inzichten – Linux on Power dataoplossingen zijn geoptimaliseerd voor de analyse van data-in-motion en data-at-rest.

Meteen aan de slag:

Cloud-infrastructuur

Een effectieve en efficiënte cloud vraagt om een open, effectief en efficiënt fundament. IBM Power Systems maken niet alleen organisatieverandering mogelijk, maar ook veilige, efficiënte en betaalbare cloudinfrastructuren.

Meteen aan de slag:

Collaborative development

Profiteer van de open technologie van Power Systems en van de innovatie die in de community tot stand is gebracht en via een open ecosysteem wordt geleverd.

Meteen aan de slag:

Succesverhalen van klanten

 • IDC case study: veilige en flexibele hosting

  IT Informatik vergroot de efficiency van hosting met Linux on Power

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Power Systems - Evenementen bijwonen

 • Power Systems - Videowebcast | 28 april

  Open innovatie om data het werk te laten doen

 • Impact2014 | 27 april - 1 mei

  Zet uw bedrijf in beweging. Verander in een mobile enterprise.

 • Edge2014 | 19-23 mei

  Het belangrijkste evenement voor innovatie van de infrastructuur

 • Linux Optimization Webcast

  Vergroot de meerwaarde van enterprise Linux workloads


Linux-experts

Jeff Scheel

Senior Technical Staff Member in het Linux Technology Centre van IBM

Jeff Scheel

Jeff Scheel, een senior lid van de technische staf van het IBM Linux Technology Centre, is werkzaam als Chief Architect van PowerLinux. Hij stuurt de technische investeringen van IBM in PowerLinux aan en werkt samen met klanten en partners aan de oplossing van problemen met Linux op IBM Power Systems- en PowerLinux-servers.


Jeff's blog: The PowerLinux Community (US)

Jeff levert regelmatig bijdragen voor het PowerLinux-blog op developerWorks — hij geeft antwoord op veelgestelde vragen, houdt de community op de hoogte van zijn reizen en zijn discussies met gebruikers, en vestigt de aandacht op belangrijke (product)technische informatie. Sluit u bij ons aan en kom in contact met andere leden van de PowerLinux-community.

Andere manieren om met Jeff in contact te komenVan harte aanbevolen door Jeff


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.

Blijf in contact met IBM Power Systems
Gerelateerde links: