Built for business

IBM i is een geïntegreerde besturingsomgeving die dankzij zijn goede beveiliging en grote bestendigheid een enorme reputatie heeft opgebouwd.

Meer informatie over IBM i (PDF,427KB) Download de whitepaper over de IBM i strategie

IBM i 7.3 is er!

Steve Will, IBM i Chief Architect, bespreekt de nieuwste verbeteringen en mogelijkheden.

Wat IBM i te bieden heeft

Word een IT-legende

Draai moderne workloads op IBM i

Maak kennis met Norm: een IT-legende. Hij bespaarde tonnen voor zijn bedrijf door hun bestaande systeem te upgraden met IBM i. Nu kunnen ze werken met nieuwe mobile en analytics applicaties, zelfs in de cloud. Ontdek hoe u moderne workloads aan het werk kunt zetten op IBM i.

Succesverhalen van klanten

Kijk wat IBM i voor u kan doen

IT leiders geven uitleg over IBM i - een geïntegreerd en veilig high-availability platform

Royal Arctic Line (PDF, 628KB)

RAL maakte de status van zendingen snel inzichtelijk en verhoogde de klanttevredenheid

Friedhelm Loh Group (PDF,661KB)

Verbeterde de business agility aanzienlijk door de besteltijd te verkorten tot slechts 20 minuten

Letsos Company (PDF,229KB)

Letsos verkortte de ontwikkeltijd in RPG met 20 procent

Oplossingen

IBM i 7.3

Eem uiterst schaalbare en virusbestendige architectuur die zijn reputatie ten aanzien van business resiliency keer op keer heeft bewezen. Door hun applicaties onder i te laten draaien, hebben bedrijven zich jarenlang kunnen focussen op innovatie en het leveren van meerwaarde voor hun bedrijf. Want het aansturen van hun datacenter kostte nauwelijks moeite.

IBM i CBU with PowerHA

Een pakketoplossing voor het verbeteren en automatiseren van uw High Availability (HA) en Disaster Recovery (DR) omgeving. Combineert de sterke kanten van IBM Power Systems, IBM i en PowerHA SystemMirror for i met die van CBU for IBM i.

IBM i Solution Editions

Geïntegreerde oplossingen voor middelgrote ondernemingen, mogelijk gemaakt door partnerschappen van IBM met belangrijke ISV's en ondersteund door superieure services en support.

Upgrades

Verbeteringen en upgrades voor het besturingssysteem IBM i. Profiteer bijvoorbeeld van nieuwe technologie om de benuttingsgraad van het systeem te verhogen en de kosten te verlagen. Hier vindt u de nieuwste upgrades, opties en publicaties die voor IBM i beschikbaar zijn.

Wat is er nieuw?

for Business

Waarom ontwikkelen op IBM i?

Kody Robinson, developer bij Arkansas Electric Cooperative Corporation, vertelt over zijn ervaringen met het ontwikkelen van software op IBM i en legt uit waarom IBM i en Power Systems technologie zo anders zijn dan andere platforms.

for Business

Hoe ASIST concurrerend blijft met IBM i

IBM Champion Jeroen Van Lommel, Competence Center Coördinator Systems bij ASIST, deelt zijn inzichten over het ontdekken van je eigen moderniseringstraject met IBM i.

Events

IBM i-experts

steve_sill

Steve Will

You and i, IBM i Chief Architect

Steve Will

Chief Architect: IBM i Operating System

Steve is de Chief Architect voor IBM i, een besturingssysteem voor Power Systems dat wordt gebruikt door duizenden bedrijven overal ter wereld. Hij is een veelgevraagd spreker op evenementen van klanten, verzamelt vereisten van klantadviesgroepen en werkt met professionals binnen en buiten IBM aan nieuwe technologie.


Steve's blog: You and i

In dit blog worden onderwerpen besproken die te maken hebben met IBM i, waaronder onze strategie, voordelen van de architectuur, annonceringen en nieuws. In het blog kan de grote en gepassioneerde IBM i klantencommunity reageren op en praten over wat wij te zeggen hebben - waardoor het echt over u en i gaat.


Andere manieren om met Steve in contact te komen


Van harte aanbevolen door Steve


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Dawn May

Dawn May

IBM i Client Programs Manager

Dawn May

IBM i Client Programs Manager

Dawn May

Dawn May werkt al haar hele carrière bij IBM aan IBM i en de voorlopers daarvan. Een groot deel van die jaren heeft ze deel uitgemaakt van het IBM i development team. Momenteel is ze de programmamanager voor de IBM i adviesraden; dit zijn de Large User Group (LUG), de COMMON Americas Advisory Council (CAAC) en de COMMON Europe Advisory Council (CEAC). In deze functie werkt ze samen met deze klantengroepen aan de organisatie van meetings en de aansturing van het requirements proces. Dawn is veelgevraagd als spreker over IBM i en ze is auteur van het blog "i Can".


Dawn's blog - i Can

In het blog "i Can" worden de "verborgen juweeltjes" binnen IBM i besproken. De naam "i Can" is gekozen om aan te geven dat IBM i meer kan dan veel mensen beseffen. De updates in deze blog bevatten in het algemeen informatie over de laatste voorzieningen in de meest actuele releases.

Andere manieren om met Dawn in contact te komen


Van harte aanbevolen door Dawn


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Mike Cain

Mike Cain

STSM, Consultant, DB2 for i, IBM Systems

Mike Cain

STSM, Consultant, DB2 for i, IBM Systems

Mike Cain

Mike Cain is als information management consultant werkzaam binnen IBM Systems Lab-based Services, gevestigd in Rochester (Minnesota). Samen met een team van hoog opgeleide experts reist Mike de wereld rond om klanten te begeleiden, te instrueren en te ondersteunen om het maximale uit DB2 for IBM i te halen. Hij is gespecialiseerd in de performance en schaalbaarheid van SQL-query's en in extreem grote databases, business intelligence en analytics binnen de IBM i-omgeving. Mike is een veel gevraagd spreker op technische conferenties en gebruikersgroepen. Op evenementen in de VS, Europa en Azië heeft hij inmiddels duizenden mensen onderwezen in de fijne kneepjes van databases en informatiemanagement.


Mike's blog: DB2 for i

Hier vindt u inzichten en visies over datamanagement met behulp van IBM i

Andere manieren om met Mike in contact te komen


Tim_Rowe

Tim Rowe

Business Architect, Application Development & Systems Management voor IBM i

Tim Rowe

Business Architect Application Development and Systems Management voor IBM i

Tim_Rowe

Tim Rowe is de business architect voor Application Development and System Management bij IBM i. Het grootste deel van zijn 25-jarige carrière heeft hij gewerkt aan diverse onderdelen van het core besturingssysteem en de middleware van IBM i. Vaak wordt hij erop betrapt dat hij het evangelie van de modernisering preekt voor onze IBM i community. Naast zijn passie voor ontwikkeling en modernisering is hij, als de tijd het toelaat, ook een enthousiast sound engineer.


Tim’s blog – MODERN-i-ZATION


Van harte aanbevolen door Tim


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Alison_butterill

Alison Butterill

IBM i Offering Manager

Alison Butterill

IBM i Offering Manager

Alison_butterill

Alison Butterill is de Offering Manager voor IBM i. Ze is verantwoordelijk voor de IBM i business, inclusief het opstellen en aansturen van de toekomstige richting en strategie. Met de sales-, marketing- en developmentteams van IBM i en met klanten en partners doet ze er alles aan om te garanderen dat het besturingssysteem IBM i en de bijbehorende producten aan hun requirements voldoen. Alison is al meer dan 30 jaar werkzaam in midrange computing en heeft bij IBM een hele waaier aan functies bekleed, hoofdzakelijk bij midrange servers en software. Ze spreekt op de meest uiteenlopende events, zoals branchespecifieke en technische conferenties over de hele wereld.


Alison’s blog – iSight


Van harte aanbevolen door Alison


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Scott Forstie

Scott Forstie

DB2 for i Business Architect

Scott Forstie

DB2 for i Business Architect

Scott_forstie

Scott Forstie kwam in 1989 bij IBM werken en is inmiddels opgeklommen tot lid van de Senior Technical Staff. Zijn hele carrière heeft in het teken gestaan van de ontwikkeling van IBM besturingssystemen.

Als DB2 for i Business Architect is Scott verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de database op IBM i. Naast zijn verantwoordelijkheden op het gebied van development heeft Scott veel gepubliceerd en spreekt hij vaak op congressen. Scott is op Twitter te vinden als @Forstie_IBMi en is via e-mail bereikbaar op forstie@us.ibm.com.


Scott geeft "technische tips" over alles wat te maken heeft met de database op IBM i


Van harte aanbevolen door Scott


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Door zijn geïntegreerde database- en middlewaredesign biedt IBM i unieke bedrijfswaarde en onderscheidt i zich van gecompartimenteerde besturingsomgevingen zoals UNIX® en Windows®. Deze unieke waarde is onder meer te danken aan het feit dat het merendeel van de onderliggende middlewarecomponenten die nodig zijn voor het draaien van bedrijfsapplicaties, al vooraf door IBM is geïntegreerd en getest.

for Business

Het besturingssysteem IBM i™ staat al sinds jaar en dag bekend om zijn innovatieve technologie. Technologie die het mogelijk maakt om meerdere applicaties in één omgeving te laten draaien, die storage virtualiseert met single-level storage en die van alles integreert: beveiliging, DB2 for i en andere middleware. Daar komt bij dat de netwerkinstallatie en virtuele media-ondersteuning van IBM i ongeëvenaarde mogelijkheden bieden voor hands-off installatie en opslag. De combinatie van IBM i en IBM PowerVM™ verzorgt krachtige virtualisatietechnologie en vormt samen met IBM Power™ Systems een geïntegreerde oplossing voor het in goede banen leiden van onvoorspelbare groei.

for Business

Het IBM i platform vormt een complete oplossing voor een uitzonderlijk veilige systeemomgeving. Verschillende geavanceerde technologieën zijn gecombineerd om potentiële beveiligingsrisico's tot een absoluut minimum te beperken. Daarbij blijft het echter mogelijk om snel aanpassingen door te voeren op basis van veranderend beveiligingsbeleid.

for Business

IBM i beschikt over een Integrated Language Environment, een geïntegreerde taalomgeving die overweg kan met een breed spectrum aan open applicatieopties, met hoogwaardige IBM Rational® ontwikkeltools en met een heel scala aan opties van IBM tools partners. Dankzij de Integrated Language Environment voor i kunnen bedrijven enerzijds maximaal profiteren van bestaande applicatieassets, en anderzijds van nieuwe kansen die zich aandienen dankzij open technologie. Er kunnen tal van technologieën worden toegepast voor het implementeren van een Service-oriented Architecture (SOA) waarin traditionele transactieverwerkingsomgevingen worden geïntegreerd met moderne open-source technologie.

for Business

Op een heel elementair niveau is het licentiemodel van IBM i gebaseerd op het hardwaremodel, de grootte van de machine (klein, gemiddeld of groot) en de processorgroepen. In het algemeen geldt dat er één licentie of “entitlement” (gebruiksrecht) per processorcore vereist is. Sommige IBM i modellen kennen ook licenties per gebruiker, die gelden als aanvulling op de licenties per processor.

Gebruiksrechten voor IBM i gebruikers

Een gebruiker van IBM i is een persoon die zich via een of meer verbindingen toegang verschaft tot het besturingssysteem IBM i. De gebruiker wisselt legitimatiegegevens (credentials) uit, hetzij rechtstreeks met het besturingssysteem, hetzij indirect via applicatie- of middlewaresoftware die door het besturingssysteem wordt ondersteund. Op systeemmodellen die mogelijkheden bieden voor gebruiksrechten voor gebruikers moet u dergelijke gebruiksrechten aanschaffen voor het maximum aantal IBM i gebruikers dat gelijktijdig geauthenticeerd is op het systeem (gelijktijdige IBM i gebruikers).

Gebruiksrechten voor IBM i processors

Naast de licentieverlening op basis van het aantal IBM i gebruikers kan het besturingssysteem ook in licentie worden gegeven per processor. Elk IBM i model dat gebruiksrechten voor gebruikers heeft, wordt geleverd met minimaal één gebruiksrecht voor een IBM i processor. Wilt u het besturingssysteem op extra processors laten draaien, dan is het altijd mogelijk om aanvullende gebruiksrechten aan te schaffen.

for Business

System Management

for Business

Platform Management

Beheer uw platforms en omgevingen in geval van een stroomstoring, plan de vereiste seizoensgebonden capaciteit, monitor al uw belangrijke resources en zet uw IT'ers zo efficiënt mogelijk in.

for Business

Performance Management

Biedt u de mogelijkheden om de performance van uw computeromgeving beter te begrijpen en optimaal te benutten.

for Business

Storage Management

Automatiseert het grootste deel van uw werkzaamheden op het gebied van storage management, met ultramoderne disk storage subsystemen, zelfregulerende en gebruiksvriendelijke interfaces, en geavanceerde softwareautomatisering.

Software

Software voor IBM i besturingssystemen is er in vele soorten en maten, van het besturingssysteem zelf, tot de middleware en de brancheoplossingen. Deze site vestigt uw aandacht op componenten binnen deze brede categorie en geeft een beschrijving van de functies en kenmerken van de verschillende producten.

Google Hangout: Hoe bedrijven succes hebben met IBM i

IBM i staat vooral bekend als een goed beveiligd, kostenefficiënt platform voor bedrijfskritische applicaties.

IBM i in de moderne wereld

IBM i heeft een sterke reputatie opgebouwd wat betreft het helpen van bedrijven om downtime te voorkomen en om hun bedrijf veilig te houden.