IBM i is een geïntegreerde besturingsomgeving die de afgelopen 25 jaar een enorme reputatie heeft opgebouwd, vooral dankzij zijn robuuste architectuur, goede beveiliging en grote bestendigheid. Organisaties die hun applicaties onder IBM i lieten draaien, hebben zich jarenlang kunnen focussen op innovatie en het leveren van meerwaarde.

Aankondiging van IBM i 7.3 TR 2

IBM i 7.3 is een uiterst schaalbare en virusbestendige architectuur die zijn reputatie ten aanzien van business resiliency keer op keer heeft bewezen. En nu is er de op 14 februari aangekondigde IBM i 7.3 Technology Refresh 2 met vier belangrijke uitbreidingen:

  • Een nieuw model van de IBM Power System S812, speciaal bedoeld voor kleinere organisaties die geen behoefte hebben aan systeemvirtualisatie.
  • Een verbeterde JSON-omgeving en nieuwe ingebouwde functies om SQL-programmeurs meer gebruiksgemak te bieden.
  • Uitbreiding van het Open Source-portfolio, onder andere met een "zero-configuration" database en nieuwe tools – wget, curl, rsync, sqlite.
  • IBM i Access Client Solutions voor betere filtering van spoolbestanden, SQL Scripts en CL prompter. Hiermee wordt het developmentproces flexibeler en sneller.
Steve Will
Steve Will

You and i — IBM i Trends and Strategies
door Steve Will, IBM i Chief Architect

Dawn May
Dawn May

i Can — Technical Tips for i
door Dawn May, Client Programs Manager

Fresh Faces van IBM i

Fresh Faces is een nieuw marketingprogramma waarin de aandacht wordt gevestigd op de nieuwste generatie innovators binnen IBM i: mensen die de grenzen van de mogelijkheden van IBM Power Systems verleggen.

Stephanie Rabbani

Stephanie Rabbani

Stephanie is een onafhankelijke consultant die voor de Seiden Group werkt. Ze schrijft voornamelijk in de programmeertaal PHP en ze ontwikkelt al meer dan 14 jaar webapplicaties op het IBM i platform.

Liam Allan

Liam Allan

Liam werkt als Product Developer voor Profound Logic Software in het Verenigd Koninkrijk. In 2016 ontving hij de COMMON Student Innovation Award. Liam is een nieuwe IBM Champion voor Power Systems.

Kody Robinson

Kody Robinson

Kody werkt voor de Arkansas Electric Cooperative Corporation waar hij programmacode ontwikkelt op het IBM i platform. De applicaties die hij aan klanten levert, zijn geschreven in verschillende talen. Kody is een nieuwe IBM Champion voor Power Systems.

Gebruikersgroepen voor IBM i

Kom in contact met andere leden die geïnteresseerd zijn in IBM Power Systems. Een uitstekende manier om iets op te steken, om uw netwerk binnen de IBM i community te versterken en om aan uw carrière te werken.

Zou u willen weten wat de plannen van IBM voor IBM i zijn en welke kant het in de toekomst op gaat? Sluit u dan aan bij de Large User Group (LUG) van meer dan honderd grote bedrijven. U hebt altijd de primeur. Ontmoet andere LUG-leden en werk rechtstreeks samen met het developmentteam van IBM i.

Sluit u aan bij de Europese IBM Power Systems community! Ontdek alles over de nieuwste architectuur en nieuwe oplossingen en versterk tegelijkertijd uw contacten met de andere leden.

Waarom IBM i on POWER8?

Steve Pitcher is als IBM Champion Enterprise Systems Manager werkzaam voor Scotsburn Ice Cream en hij vertelt Steve Will, IBM i Chief Architect, wat zoal zijn ervaringen zijn met het upgraden naar POWER8.

Besproken wordt onder meer wat het bedrijf heeft gedaan om:

  • Zijn bestaande webinterface te moderniseren
  • De efficiency en functionaliteit te optimaliseren
  • Eenvoudig toegang te krijgen tot nieuwe inzichten op basis van data
Hervormen, verbreden, uitbreiden.

Verkennen

IBM i — Een efficiënt, robuust platform voor business

Het besturingssysteem IBM i draait op IBM Power Systems platforms en vormt een breed en uiterst stabiel middlewarefundament voor de efficiënte implementatie van businessapplicaties. Er is ondersteuning voor meer dan 3000 oplossingen, aangedragen door zo'n 2500 ISV's.

IBM i CBU with PowerHA

Een pakketoplossing voor het verbeteren en automatiseren van uw High Availability (HA) en Disaster Recovery (DR) omgeving. Combineert de sterke kanten van IBM Power Systems, IBM i en PowerHA SystemMirror for i met die van CBU for IBM i.

IBM i Solution Editions

Geïntegreerde oplossingen voor middelgrote ondernemingen, mogelijk gemaakt door partnerschappen van IBM met belangrijke ISV's en ondersteund door superieure services en support.


Steve Will

Chief Architect: IBM i Operating System

Steve Will Steve is de Chief Architect voor IBM i, een besturingssysteem voor Power Systems dat wordt gebruikt door honderdduizenden organisaties overal ter wereld. Hij is een veelgevraagd spreker op evenementen van klanten, verzamelt vereisten van klantadviesgroepen en werkt met professionals binnen en buiten IBM aan nieuwe technologie.


Steve's blog: You and i

In dit blog worden onderwerpen besproken die te maken hebben met IBM i, waaronder onze strategie, voordelen van de architectuur, annonceringen en nieuws. In het blog kan de grote en gepassioneerde IBM i klantencommunity reageren op en praten over wat wij te zeggen hebben - waardoor het echt over u en i gaat.


Andere manieren om met Steve in contact te komen


Van harte aanbevolen door Steve


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Dawn May

i Can, IBM i, Client Programs Manager

Dawn May

Dawn May werkt al haar hele carrière bij IBM aan IBM i en de voorlopers daarvan. Een groot deel van die jaren heeft ze deel uitgemaakt van het IBM i development team. Momenteel is ze de programmamanager voor de IBM i adviesraden; dit zijn de Large User Group (LUG), de COMMON Americas Advisory Council (CAAC) en de COMMON Europe Advisory Council (CEAC). In deze functie werkt ze samen met deze klantengroepen aan de organisatie van meetings en de aansturing van het requirements proces. Dawn is veelgevraagd als spreker over IBM i en ze is auteur van het blog "i Can".


Dawn's blog - i Can

In het blog "i Can" worden de "verborgen juweeltjes" binnen IBM i besproken. De naam "i Can" is gekozen om aan te geven dat IBM i meer kan dan veel mensen beseffen. De updates in deze blog bevatten in het algemeen informatie over de laatste voorzieningen in de meest actuele releases.

Andere manieren om met Dawn in contact te komen


Van harte aanbevolen door Dawn


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.