IBM i

Voor Power Systems

Built for business

IBM i is een geïntegreerde besturingsomgeving die dankzij zijn goede beveiliging en grote bestendigheid een enorme reputatie heeft opgebouwd.


Wat wij bieden:

Waarom IBM i

Succesverhalen van klanten

Een van de dingen die we altijd van onze IBM i klanten horen, is dat ze een investering hebben gedaan en dat het een oersolide platform is.

- Directeur IT-infrastructuur, Connectria

Door onze SAP applicaties op IBM i te laten draaien, zijn we in staat om met minimale inspanning en met een bescheiden IT-team een complex oplossingslandschap te beheren.

- Steve Cappitelli, directeur Global IT Operations, Movado Group

Informatiebronnen voor IT professionals:

Ik help je graag verder

Martin Lagerberg

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Power Systems - Evenementen bijwonen

IBM i-experts

Steve Will

Chief Architect: IBM i Operating System

Steve Will

Steve is de Chief Architect voor IBM i, een besturingssysteem voor Power Systems dat wordt gebruikt door duizenden bedrijven overal ter wereld. Hij is een veelgevraagd spreker op evenementen van klanten, verzamelt vereisten van klantadviesgroepen en werkt met professionals binnen en buiten IBM aan nieuwe technologie.


Steve's blog: You and i

In dit blog worden onderwerpen besproken die te maken hebben met IBM i, waaronder onze strategie, voordelen van de architectuur, annonceringen en nieuws. In het blog kan de grote en gepassioneerde IBM i klantencommunity reageren op en praten over wat wij te zeggen hebben - waardoor het echt over u en i gaat.

Andere manieren om met Steve in contact te komen


Van harte aanbevolen door Steve


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Dawn May

Senior Technical Staff Member

Dawn May

Dawn's huidige positie is technisch hoofd van de IBM i Systems Software Development-organisatie en IBM i Business Architect. In deze positie heeft ze de verantwoordelijkheid voor de algemene strategie en planning voor de kerncomponenten van i.


Dawn's blog - i Can

In het blog "i Can" worden de "verborgen juweeltjes" binnen IBM i besproken. De naam "i Can" is gekozen om aan te geven dat IBM i meer kan dan veel mensen beseffen. De updates in deze blog bevatten in het algemeen informatie over de laatste voorzieningen in de meest actuele releases.

Andere manieren om met Dawn in contact te komen


Van harte aanbevolen door Dawn


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Mike Cain

Teamleider, DB2 for i Center of Excellence

Mike Cain

Mike Cain is de teamleider van het IBM DB2 for i Center of Excellence in Rochester (Minnesota). Samen met een team van hoog opgeleide experts reist Mike de wereld rond om klanten te begeleiden, te instrueren en te ondersteunen om het maximale uit DB2 for IBM i te halen. Hij is gespecialiseerd in de performance en schaalbaarheid van SQL-query's en in extreem grote database, business intelligence en analytics binnen de IBM i-omgeving. Mike is een veel gevraagd spreker op technische conferenties en gebruikersgroepen. Op evenementen in de VS, Europa en Azië heeft hij inmiddels duizenden mensen onderwezen in de fijne kneepjes van databases en informatiemanagement.


Mike's blog: DB2 for i

Hier vindt u inzichten en visies over datamanagement met behulp van IBM i

Andere manieren om met Mike in contact te komen


David Bruce

WW Enterprise Power Systems Marketing

Steve Will

David Bruce is als IBM marketing manager verantwoordelijk voor Enterprise Power Systems. Samen met de marketing- en developmentteams van Power Systems probeert hij aan klanten te laten zien wat de mogelijkheden en voordelen van Power Systems zijn. David's carrière bij IBM beslaat meer dan 30 jaar en omvat functies in client hardware service, product development, offering management, sales, marketing en management – allemaal met een sterke focus op het toepassen van technologie op bedrijfsproblemen en -processen. David houdt van grote open ruimtes, timmeren en frisse lucht. Het zou zomaar kunnen dat u hem met een windmolen in de weer ziet.


Architecture Matters

Het doel van deze blog is om een aantal belangrijke vragen over technologie en architectuur aan de orde te stellen en te beantwoorden, en om de voordelen en implicaties van de verschillende benaderingen te verkennen. Moet ik bij de klantenservice kiezen voor een public of een private cloud? Op welke manier kan ik analytics het beste integreren om meer inzicht te krijgen in de consument en om de klantervaring te personaliseren? Wat zijn de implicaties van BYOD-modellen (bring your own device) op de databeschikbaarheid, beveiliging en privacy? Deze en andere interessante vragen worden in deze blog onderzocht.

Andere manieren om in contact te komen


Van harte aanbevolen door David


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.