IBM AIX

UNIX on Power Systems


De toekomst van UNIX

AIX profiteert van de tientallen jaren van technologische innovatie van IBM en is ontworpen voor het hoogste niveau van performance, beveiliging en betrouwbaarheid voor welk UNIX-besturingssysteem dan ook.
Meer informatie (US).

  • Open innovatie om data in de hele organisatie het werk te laten doen

    Nieuwe Power Systems met POWER8 en een groeiend open server ecosysteem


  • Hoe veilig zijn uw cruciale gegevens?

    Is uw platform veilig? Echt?

Wat wij bieden:

Artikelen

Succesverhalen van klanten


Contact IBM

Ik help je graag verder

Pijpelink Jeroen Hallo, ik ben Jeroen Pijpelink en gespecialiseerd in B2B Server & Storage Solutions. Ik help je graag verder.


Power Systems bekijken

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Power Systems - Evenementen bijwonen


Wat hoge IBM'ers zeggen

Infrastructuur is belangrijk. Meer dan ooit

Blijf in contact met IBM Power Systems


AIX experts

Rob McNelly

IBM Premier Business Partner van Meridian IT Inc.

Rob McNelly.

Rob McNelly beleefde zijn eerste doorbraak toen hij werd aangesteld als computeroperator voor drie IBM AS/400's. Hij denkt nog met voldoening terug aan AS/400, maar besteedt nu de meeste tijd aan AIX en Linux op IBM Power servers. Rob werkte zes jaar bij IBM Global Services in Boulder (Colorado) en is nu werkzaam als IBM Premier Business Partner Meridian IT in pre- en postsales. Rob is een Red Hat Certified Engineer (RHCE) en een IBM Certified Advanced Technical Expert (CATE).

Rob is werkzaam geweest in computerverwerking, systeembeheer, systeemarchitectuur en planning voor organisaties uiteenlopend van gezondheidszorg tot financiële dienstverlening en detailhandel.


Rob's blog

AIXchange is bedoeld als uitwisselingsplaats voor tips, ideeën en informatie over IBM's Power-systemen en het besturingssysteem AIX. Rob probeert uitsluitend over deze onderwerpen te schrijven, maar nu en dan haalt hij herinneringen op aan de computeromgevingen van twintig jaar geleden, vergezeld van observaties over tools en technieken die nuttig kunnen zijn voor systeembeheerders.

Andere manieren om met Rob in contact te komen


Van harte aanbevolen door Rob


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.

Chris Gibson

AIX and PowerVM Specialist, Southern Cross Computer Systems

Chris Gibson.

Chris Gibson is een specialist op het gebied van AIX en PowerVM en werkt in Melbourne. Chris is een IBM CATE, AIX, en heeft meer dan 10 jaar ervaring met AIX en 20 jaar in de IT. Chris deelt zijn kennis graag met de AIX-community. Hij werkt samen met klanten aan het ontwerp en de implementatie van AIX- en PowerVM-oplossingen die draaien op het IBM Power-platform. Chris is een van de auteurs van de IBM Redbooks-publicatie, "NIM from A to Z in AIX 5L". Daarnaast schreef hij talloze technische artikelen over AIX en PowerVM. Hij draagt ook regelmatig bij aan de technische bibliotheek voor AIX en UNIX van IBM developerWorks. Zijn artikelen gaan vaak over de meest recente AIX- en Power-technologie, zoals Micro-Partitioning, Virtual I/O, Live Partition Mobility en Active Memory Sharing. Chris schrijft ook zijn eigen AIX blog op de website van IBM developerWorks.

Hieronder staat een volledige lijst van alle gepubliceerde technische artikelen van Chris.


AIX- blog van Chris (in het engels)

Het AIX blog van Chris is een plek waar ideeën en informatie over en ervaringen met AIX en PowerVM kunnen worden gedeeld. Chris geeft regelmatig updates over zijn ervaringen met AIX/PowerVM en geeft advies over de implementatie van deze technologie. Chris hoopt dat als hij zijn ideeën deelt met de AIX-community, dit een cultuur van samenwerking bevordert binnen de AIX-community van IBM developerWorks.

Andere manieren om met Chris in contact te komen


Van harte aanbevolen door Chris


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.