AIX is een enterprise-class UNIX-besturingssysteem voor de in IBM Power Systems gebruikte POWER processorarchitectuur. De mondiaal opererende ondernemingen van dit moment moeten kunnen vertrouwen op een infrastructuur die niet alleen veilig en altijd beschikbaar is, maar die zich bovendien snel laat aanpassen aan veranderende omstandigheden. AIX biedt al deze mogelijkheden, plus de performance, de betrouwbaarheid en de beveiliging waar uw bedrijfskritische data om vragen.

AIX

Toonaangevende security

AIX heeft de focus sinds jaar en dag gericht op security, en heeft op dat gebied een enorme reputatie opgebouwd.1 Tot de beveiligingsfuncties behoren onder meer Trusted AIX (voor stevig afgebakende beveiligingsinstellingen van het systeem) en Trusted Execution (voor de aansturing van de systeemintegriteit).

Ongekende uptime

De betrouwbaarheid van AIX 7.2 is ongeëvenaard. Jaar na jaar wordt AIX 7.2 uitgeroepen tot het besturingssysteem met de minste ongeplande downtime.2 En IBM-servers krijgen van brancheanalisten consequent het predicaat "meest betrouwbaar".3, 4 Dit krachtige UNIX-besturingssysteem blijft komen met maatgevende nieuwe functies, zoals AIX Live Update waarmee het mogelijk wordt nieuwe OS-levels te installeren zonder herstart van het systeem.

Bescherming van uw investering

Ook na 30 jaar innovatie blijft AIX bij elke release een robuuste roadmap leveren. De jarenlange focus van AIX op binaire compatibiliteit maakt het mogelijk dat applicaties bij elke nieuwe release ongewijzigd en zonder hercompilatie kunnen blijven draaien — gegarandeerd.

Moderne workloads draaien op AIX

IBM AIX heeft weinig moeite met de hoge eisen van uw bedrijfskritische data. Dat geldt ook voor de modernste workloads die een high-performance stack en een uiterst veilige infrastructuur verlangen. De Enterprise Edition van AIX is aanpasbaar voor cloudomgevingen en biedt alle mogelijkheden voor het snel en eenvoudig beschikbaar stellen van private cloud instances. Bovendien beschikt deze editie over open-source tools om uw data aan een hybrid cloud te koppelen.

Wat is er nieuw in AIX 7.2


Wereldmerken vertrouwen op AIX

Het merendeel van de bedrijven uit de Fortune 500 draait zijn meest veeleisende, bedrijfskritische workloads momenteel op AIX. In de meest uiteenlopende sectoren, zoals het bankwezen, de retail, de telecom en het verzekeringswezen, kiezen grote bedrijven voor de performance, betrouwbaarheid en beveiliging van AIX.

Geef uw opleidingen een impuls met AIX-cursussen van de IBM Systems Technical University

Advanced Tools for AIX Performance Analysis

Gevorderden | 40 uur

Ontwikkel de skills om problemen met de CPU-, geheugen- en I/O-performance op IBM-systemen die onder AIX draaien, te meten en te analyseren met behulp van kerneltraces, trace-based hulpprogramma's en svmon.

Power Systems for AIX II AIX Implementation and Administration

Gemiddeld | 40 uur

Leer hoe u het besturingssysteem AIX installeert, aanpast en beheert in een gepartitioneerde, multi-user Power Systems omgeving.

AIX Basics

Beginners | 32 uur

Leer hoe u dagelijkse werkzaamheden uitvoert met het besturingssysteem AIX.

Annonceringsbrieven

AIX annonceringen 2016

IBM AIX 7.2 biedt nieuwe functies voor een hogere snelheid, een efficiënter gebruik van storage en een verdere verlaging van de downtime.

Verbeteringen in AIX Enterprise Edition

De Enterprise Editions van AIX 7.1 en 7.2 worden nu geleverd met IBM Cloud PowerVC Manager.

TSS AIX 6.1 Service Extension

Bij TSS verkrijgbare ondersteuningsopties voor maximaal drie jaar na afloop van de end-of-service van deze release.

AIX 5.3 op POWER8

IBM AIX 5.3 draait nu in native modus op IBM POWER8 servers.