IBM AIX

UNIX op IBM Power Systems


IBM AIX: De toekomst van UNIX

AIX® is een op open standaarden gebaseerd UNIX® besturingssysteem waarmee u de applicaties die u wenst, kunt uitvoeren op de hardware die u wenst — IBM servers voor UNIX. Steeds meer bedrijven kiezen voor AIX draaiend op IBM Power Systems. AIX profiteert namelijk van de tientallen jaren van technologische innovatie van IBM en is ontworpen voor het hoogste niveau van performance, beveiliging en betrouwbaarheid, voor welk UNIX besturingssysteem dan ook.

Belangrijkste voordelen van IBM AIX op IBM Power  • IBM AIX

    Een handleiding voor managers met informatie over IBM’s strategie en roadmap voor het besturingssysteem AIX op Power Systems

Wat wij bieden

Artikelen

Succesverhalen van klanten

Ik help je graag verder

Martin Lagerberg

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Blijf in contact met IBM Power Systems


  • Geef uw organisatie een digitale transformatie

    Ervaar waitless computing in het digitale tijdperk

Power Systems - Evenementen bijwonen

AIX experts

Rob McNelly

IBM Premier Business Partner van Meridian IT Inc.

Rob McNelly

Rob McNelly beleefde zijn eerste doorbraak toen hij werd aangesteld als computeroperator voor drie IBM AS/400's. Hij denkt nog met voldoening terug aan AS/400, maar besteedt nu de meeste tijd aan AIX en Linux op IBM Power servers. Rob werkte zes jaar bij IBM Global Services in Boulder (Colorado) en is nu werkzaam als IBM Premier Business Partner Meridian IT in pre- en postsales. Rob is een Red Hat Certified Engineer (RHCE) en een IBM Certified Advanced Technical Expert (CATE).

Rob is werkzaam geweest in computerverwerking, systeembeheer, systeemarchitectuur en planning voor organisaties uiteenlopend van gezondheidszorg tot financiële dienstverlening en detailhandel.


Rob's blog

AIXchange is bedoeld als uitwisselingsplaats voor tips, ideeën en informatie over IBM's Power systemen en het besturingssysteem AIX. Rob probeert uitsluitend over deze onderwerpen te schrijven, maar nu en dan haalt hij herinneringen op aan de computeromgevingen van twintig jaar geleden, vergezeld van observaties over tools en technieken die nuttig kunnen zijn voor systeembeheerders.

Andere manieren om met Rob in contact te komen


Van harte aanbevolen door Rob


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.

Chris Gibson

AIX and PowerVM Specialist, Southern Cross Computer Systems

Chris Gibson

Chris Gibson is een specialist op het gebied van AIX en PowerVM en werkt in Melbourne. Chris is een IBM CATE, AIX, en heeft meer dan 10 jaar ervaring met AIX en 20 jaar in de IT. Chris deelt zijn kennis graag met de AIX-community. Hij werkt samen met klanten aan het ontwerp en de implementatie van AIX- en PowerVM oplossingen die draaien op het IBM Power-platform. Chris is een van de auteurs van de IBM Redbooks-publicatie, "NIM from A to Z in AIX 5L". Daarnaast schreef hij talloze technische artikelen over AIX en PowerVM. Hij draagt ook regelmatig bij aan de technische bibliotheek voor AIX en UNIX van IBM developerWorks. Zijn artikelen gaan vaak over de meest recente AIX- en Power-technologie, zoals Micro-Partitioning, Virtual I/O, Live Partition Mobility en Active Memory Sharing. Chris schrijft ook zijn eigen AIX-blog op de website van IBM developerWorks.

Hieronder staat een volledige lijst van alle gepubliceerde technische artikelen van Chris.


AIX- blog van Chris

Het AIX-blog van Chris is een plek waar ideeën en informatie over en ervaringen met AIX en PowerVM kunnen worden gedeeld. Chris geeft regelmatig updates over zijn ervaringen met AIX/PowerVM en geeft advies over de implementatie van deze technologie. Chris hoopt dat als hij zijn ideeën deelt met de AIX-community, dit een cultuur van samenwerking bevordert binnen de AIX-community van IBM developerWorks.

Andere manieren om met Chris in contact te komen


Van harte aanbevolen door Chris


* Postings op niet-IBM-sites staan geheel los van IBM en vormen niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling van de standpunten, de mening of de strategie van IBM.