Vergelijking van UNIX-servers

Doorgroeien naar IBM Power Systems

Er vindt momenteel een historische verschuiving plaats: klanten van Oracle en HP UNIX® stappen in groten getale over op IBM Power Systems™. De afgelopen vijf jaar is IBM Migration Factory betrokken geweest bij meer dan 3500 migraties van concurrerende UNIX-systemen naar Power. Met de introductie van POWER7® is het tempo nog verder omhoog gegaan, tot meer dan 1100 migraties in 2010 alleen al. Bovendien realiseren steeds meer klanten zich welke voordelen het biedt om workloads die voorheen op x86-servers draaiden, te consolideren op Power Systems.

Power Systems zijn slimmere systemen voor een slimmere wereld. Dat is te danken aan:

Voordelen die klanten kunnen realiseren bij migratie naar Power Systems:

Slimmere systemen voor een slimmere wereld – als u zou willen dat uw servers zouden voldoen aan alle uw zakelijke en informatietechnische eisen, moet u meer weten over POWER7-technologie.

Aanvullende informatie

IBM Insight Tool voor SAP en Oracle

Ontdek tot welke performance uw IT-infrastructuur in staat is.

Consolidatie van Power Systems

Ondersteuning

Ontmoet de experts

David Davidian

Senior IT Architect

David DavidianDavid Davidian verzorgt klantgerichte presentaties over technologie en schrijft interne technische rapporten waarin wordt gereageerd op claims van concurrenten ten aanzien van hardware, software en perfomance en vergelijkende CPU-architecturen. Davidian heeft diverse patenten op zijn naam staan voor software en hardware.


David's blog - Confronting Techno-deception (US)

In de onderdelen Views on Competitor Claims en Advice on Migration van zijn blog gaat David in op kwesties als CPU-architectuur en performance, beveiliging en virtualisatie.

Andere manieren om met David in contact te komen


Van harte aanbevolen door David


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.

Elisabeth Stahl

Chief Technical Strategist, Performance Marketing

Elisabeth StahlElisabeth Stahl is Chief Technical Strategist, Performance Marketing voor de IBM Systems and Technology-groep en werkt al meer dan 25 jaar op het gebeid van systeemperformance.


Elisabeth's blog - Benchmarks en systeemperformance (US)

Deze blog richt zich op een open uitwisseling van ideeën met betrekking tot systeemperformance en benchmarks.

Andere manieren om met Elisabeth in contact te komen


Van harte aanbevolen door Elisabeth


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.

Hoofd voorgrondcontent

Servers for truth

Op deze pagina staat een videopresentatie waarvoor een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist is.

Hoofd voorgrondcontent

Open, innovatief, betrouwbaar

De POWER6®- en POWER7®-systemen van dit moment vormen een combinatie van onovertroffen performance, schaalbaarheid en modulariteit. Ze stellen u in staat om een optimaal rendement te halen op uw investering en om een flexibele, responsieve infrastructuur op te bouwen. Een infrastructuur die zich gemakkelijk aanpast en die meegroeit met uw eisen. Met een virtualization hypervisor ingebouwd in elk Power System worden al onze performance benchmarks gehaald in een gevirtualiseerde omgeving. Dit in tegenstelling tot concurrerende systemen, die vaak een lagere performance te zien geven bij gebruik van virtualisatiesoftware van derden.

Het complete voordeel van Power

Door Power Systems Software™ in te zetten, kunnen bedrijven hun Power Systems™-servers ten volle benutten. Ze profiteren van de toonaangevende virtualisatieopties van IBM PowerVM™ met de besturingssystemen AIX®, IBM i en Linux® samen op één server — en van IBM PowerHA ™ voor de beschikbaarheid en IBM Systems Director voor energie-, beveiligings- en platformbeheer.

Hoofd voorgrondcontent

Power is optimalisatie van workloads

Systemen met POWER7®-processors — de eerste generatie systemen voor een slimmere wereld — hebben een afgewogen systeemontwerp dat de performance en capaciteit van workloads automatisch optimaliseert, hetzij op systeemniveau, hetzij op het niveau van virtuele machines. Kenmerken:

Systemen met POWER6®-processors bieden uitstekende prestaties per processorcore, een grote schaalbaarheid en de mogelijkheid om de performance en capaciteit incrementeel en lineair op te voeren.

Hoofd voorgrondcontent

Power is onbeperkte virtualisatie

Veel bedrijven die op zoek zijn naar manieren om een zo hoog mogelijk rendement te halen op hun investeringen in de IT-infrastructuur, laten hun oog vallen op virtualisatie met PowerVM™. Daarmee kunnen ze meerdere workloads consolideren op een kleiner aantal systemen — waardoor de gebruiksgraad van de servers toeneemt en de kosten dalen. PowerVM vormt een veilige en schaalbare virtualisatieomgeving voor AIX®-, IBM i- en Linux®-applicaties en bouwt voort op de geavanceerde bestendigheidsfuncties en baanbrekende performance van het Power Systems™-platform.

PowerVM biedt mogelijkheden voor Micro-Partitioning™, waarbij er maximaal 10 partities per processorcore kunnen worden gebruikt. Bovendien is het mogelijk om processor-, geheugen- en I/O-resources over te hevelen van de ene partitie naar de andere. Dit is belangrijk wanneer de workloads sterk aan verandering onderhevig zijn. PowerVM Live Partition Mobility maakt het mogelijk om actieve partities naar een andere server te verplaatsen, zodat de downtime bij gepland systeemonderhoud vrijwel geheel kan worden uitgebannen. Live Partition Mobility kan tevens worden gebruikt om workloads vanaf servers met POWER6®-processors te upgraden naar POWER7®-servers zonder dat de applicaties offline hoeven te worden genomen.

VMControl™ vormt een aanvulling op PowerVM. Het verzorgt geautomatiseerd virtualisatiebeheer waarmee de tijd voor het beschikbaar stellen van images van virtuele machine tot een minimum wordt beperkt en waarmee het beheer van systeempools wordt geregeld. Bij gebruik van POWER7 en de virtualisatieprogramma's PowerVM en VMControl kunnen er op een enkel systeem maximaal 1000 virtuele machines worden ondergebracht. Dit biedt geweldige mogelijkheden voor consolidatie en voor kostenbesparingen.

Hoofd voorgrondcontent

Power is dynamische optimalisatie van energie

De oplossingen voor energiebeheer van Power Systems™ bewaken en besturen het energieverbruik, zodat u de energiezuinigheid van uw datacenter effectief kunt aanpakken. Elke Power-server is uitgerust met EnergyScale™-technologie, ingebouwd in de POWER6®- en de POWER7®-processor. Door consolidatie en virtualisatie met PowerVM™ hebben veel bedrijven inmiddels enorme energiebesparingen gerealiseerd. En met IBM Systems Director Active Energy Manager™ kunt u trends in uw energieverbruik en in uw thermisch profiel opsporen, processorcores uitzetten, het energieverbruik van een of meer Power-servers beperken en gegevens bijhouden van applicaties die worden gebruikt voor het bewaken van airco-apparatuur, noodvoedingen en intelligente PDU's.

Hoofd voorgrondcontent

Power is bestendigheid zonder downtime

IBM heeft tientallen jaren ervaring met het ontwerpen en implementeren van high-availability hardware en software, en daar hebben Power Systems™-oplossingen alle baat bij. Zo zijn er schijfclusteringsystemen met PowerHA™ SystemMirror beschikbaar om uw systemen — en uw bedrijf — 24x7x365 in de lucht te houden.

PowerHA SystemMirror is er in edities voor AIX® en IBM i. Het zijn datacenter en multi-site resiliency-oplossingen waarmee cruciale bedrijfsapplicaties worden beschermd tegen outages, zowel gepland als niet-gepland. PowerHA is geïntegreerd met "cluster-aware" mogelijkheden in zowel AIX als IBM i. PowerHA pureScale™-technologie biedt een mate van schaalbaarheid en beschikbaarheid die op UNIX®- en x86-systemen volstrekt ongekend is, en wordt geleverd als component van DB2 pureScale. Tivoli Systems Automation for Multiplatforms biedt krachtige high availability-opties voor Linux op Power Systems.

Hoofd voorgrondcontent

Power is beheer met automatisering

De platformmanagementtechnologie van Power Systems™ geeft bedrijven niet alleen een volledig beeld van hun systemen en van de werking daarvan, maar heeft nog meer te bieden: de tools om deze systemen zodanig te optimaliseren en te onderhouden dat de effectiviteit en de efficiency maximaal zijn. Het resultaat is geoptimaliseerde workloadperformance, energiezuinigheid en kostenbeheersing. Op Power Systems is het beheer van de servervirtualisatie geïntegreerd met netwerk- en opslagbeheer, voor een volledige beheersing van alle resources.

IBM System Director Editions for Power hebben voor elk datacenter de juiste omvang. Het is voor een enkele operator eenvoudiger dan ooit om zowel de fysieke assets als de virtuele resources te beheren. Met IBM Systems Director voor het platformbeheer en Tivoli® voor het enterprise service management bieden Power Systems een gebundelde oplossing voor systeembeheer die de service delivery ten goede komt. VMControl™ verzorgt geautomatiseerd virtualisatiebeheer en verkort de tijd die gemoeid is met het beschikbaar stellen van virtuele images en het beheren van systeempools.

Hoofd voorgrondcontent

Power is gegevensbescherming en compliance

IBM levert tools voor het beschermen van gegevens tegen toegang door onbevoegden en andere gevaren op Power-servers waarop AIX-, IBM i- en Linux-workloads draaien. Mogelijkheden voor gegevensversleuteling om systemen, gegevens en backups te beschermen, vormen een integraal onderdeel van de besturingssystemen AIX en IBM i, die ook beide toegangsbesturing op basis van rollen ondersteunen. Of u nu de beveiliging van uw Power-servers wilt regelen of andere elementen in uw infrastructuur wilt beveiligen — IBM heeft altijd een oplossing om het beveiligingsbeleid van uw bedrijf op een intuïtieve manier vast te leggen, te handhaven en te controleren.

Hoofd voorgrondcontent

Power is geïntegreerde waarde

Wellicht hebt u behoefte aan traditionele oplossingen, zoals ERP en transactieverwerking, maar het kan ook zijn dat u op zoek bent naar oplossingen voor een slimmere wereld, die een enorme omvang en geavanceerde analyse verlangen. Hoe het ook zij: met oplossingen van IBM en van IBM Business Partners kunt u de actuele bedrijfsvoering stroomlijnen en tegelijkertijd de blik richten op de toekomst. IBM-software is ontworpen met het oog op optimale performance, schaalbaarheid en een korte time-to-value. Uw IT-shop heeft veel gemak van het feit dat het besturingssysteem en veel van deze software IBM en ISV's al vooraf geïntegreerd is (en in veel gevallen zelfs vooraf geïnstalleerd) op Power Systems.

Ik help je graag verder

Jeroen Pijpelink

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Speciale aanbiedingen

Systemen die geoptimaliseerd zijn voor workloads


Gebruikers van HP Itanium: Kom nu in actie


Het einde van SPARC


Value Proposition

De feiten op een rijtje

Power Systems en claims van concurrenten