Vergelijking van UNIX-servers

Doorgroeien naar IBM Power Systems

POWER7®-systemen hebben een lager energieverbruik dan POWER6®-systemen -- en -- een drie tot vier maal zo grote energiezuinigheid als POWER6-systemen.

POWER7 Express-servers

Power Express is een reeks systemen op instapniveau die de performance en schaalbaarheid van POWER7-processors beschikbaar stellen in compacte tower- en 2U- of 4U-rekbehuizingen.

De IBM Power 710 is een compacte 1-socket, 2U-rekserver met 4, 6 or 8 processorcores die moeiteloos kan worden ingepast ter vervanging van bestaande infrastructuurservers of als uitbreiding van applicatieservers.

De IBM Power 730 is een 2-socket, 2U-rekserver met maximaal 16 cores per systeem. Het ontwerp is erop gericht om de kosten van het datacenter te reduceren. De Power 730 is ideaal voor het draaien van meerdere applicatie- en infrastructuurworkloads in een virtuele omgeving.

De IBM Power 750, met maximaal acht POWER7-cores per socket, is de eerste 4-socket RISC-server die voldoet aan de normen van ENERGY STAR®.

POWER7 Enterprise-servers

IBM-servers met POWER7-processors tillen UNIX®-systemen naar een nieuw niveau van doorvoer, performance en schaalbaarheid.

De Power 780 is een schaalbare high-end server met een geavanceerd modulair ontwerp en maximaal 64 POWER7-cores. Met TurboCore™ voor optimalisatie van workloads wordt de databaseperformance per core maximaal opgevoerd. In de werkstand MaxCore is de doorvoer maximaal. Alleen POWER7 blinkt op beide gebieden uit.

Met de introductie van de IBM Power 795 is er een nieuwe klasse high-end UNIX-systemen ontstaan. De Power 795-server maakt gebruik van 64-bits 8-core POWER7-processortechnologie in configuraties met maximaal 256 cores en virtualisatie met PowerVM™.

IBM heeft ook Power Flex geïntroduceerd: een nieuwe omgeving bestaande uit twee of meer Power 795-systemen, PowerVM met Live Partition Mobility en een Flex Capacity Upgrade on Demand-optie. Met deze oplossing kan de klant actieve applicaties overhevelen van het ene systeem naar het andere, zodat de workloads evenwichtiger worden verdeeld, pieken in de vraag gemakkelijker kunnen worden opgevangen en het systeemonderhoud zonder downtime kan worden uitgevoerd.

Bladeservers

Het innovatieve, open ontwerp van IBM BladeCenter® vormt een zeer serieus alternatief voor de almaar verder uitdijende serverrekken en de steeds warmer wordende serverruimtes. Dus weg met uw kabels en waag de sprong. Migreer naar de blade-oplossing die minder energie gebruikt en die meer keus en controle biedt.

IBM stelt de uitzonderlijke waarde van IBM BladeCenter nu beschikbaar op de markt voor UNIX, IBM i en Linux, met bladeservers die zijn uitgerust met POWER7-processors. De BladeCenter PS700-, PS701- en PS702-blades zijn ontworpen met het oog op virtualisatie en performance en maken gebruik van de nieuwste IBM's nieuwste POWER-processortechnologie — 's werelds snelste microprocessors. De combinatie van deze superieure performance en de beschikbare Power Systems Software™ (zoals IBM PowerVM) creëert ongekende mogelijkheden om UNIX-, IBM i- en Linux-applicaties te consolideren op blades met POWER-processors.

Ik help je graag verder

Jeroen Pijpelink

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Speciale aanbiedingen

Systemen die geoptimaliseerd zijn voor workloads


Gebruikers van HP Itanium: Kom nu in actie


Het einde van SPARC


Value Proposition

De feiten op een rijtje

Power Systems en claims van concurrenten

Ontmoet de experts

Elisabeth Stahl

Chief Technical Strategist, Performance Marketing

Elisabeth StahlElisabeth Stahl is Chief Technical Strategist, Performance Marketing voor de IBM Systems and Technology-groep en werkt al meer dan 25 jaar op het gebeid van systeemperformance.


Elisabeth's blog - Benchmarks en systeemperformance (US)

Deze blog richt zich op een open uitwisseling van ideeën met betrekking tot systeemperformance en benchmarks.

Andere manieren om met Elisabeth in contact te komen


Van harte aanbevolen door Elisabeth


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.

David Davidian

Senior IT Architect

David DavidianDavid Davidian verzorgt klantgerichte presentaties over technologie en schrijft interne technische rapporten waarin wordt gereageerd op claims van concurrenten ten aanzien van hardware, software en perfomance en vergelijkende CPU-architecturen. Davidian heeft diverse patenten op zijn naam staan voor software en hardware.


David's blog - Confronting Techno-deception

In de onderdelen Views on Competitor Claims en Advice on Migration van zijn blog gaat David in op kwesties als CPU-architectuur en performance, beveiliging en virtualisatie.

Andere manieren om met David in contact te komen


Van harte aanbevolen door David


*Postings op niet-IBM websites zijn onafhankelijk van IBM en geven niet noodzakelijkerwijs de houding, strategie of mening van IBM weer.