Power Systems - High Performance Computing-oplossingen

De oplossingen voor High Performance Computing (HPC) van Power™ Systems die zijn opgenomen in de zeer schaalbare AIX®- en Linux®-clusters, bieden de extreme performance die nodig is voor veeleisende workloads, zoals rekenkundige chemie, modellering van petroleumreservoirs, weersvoorspelling, klimaatmodellen en financiële dienstverlening.

Power-servers voor High Performance Computing

IBM Power 755 (US)

The IBM Power 755 is een een HPC-clusterknooppunt dat is uitgerust met 32 POWER7™-processorcores en dat geoptimaliseerd is voor het uitvoeren van zeer parallelle reken-intensieve workloads en algoritmen, zoals weer- en klimaatmodellen, rekenkundige chemie, fysica en modellering van petroleumreservoirs.

IBM Power 775 Supercomputer (US)

De IBM Power 775 Supercomputer-server is bedoeld voor organisaties die behoefte hebben aan een uiterst schaalbaar systeem dat enerzijds extreme performance op het gebied van parallelle verwerking biedt en dat anderzijds is ondergebracht in een compacte, modulaire behuizing. De Power 775 kan worden gebruikt in clusterconfiguraties met slechts 256 processorcores of in topklasse supercomputerconfiguraties met honderdduizenden processors, en alles daar tussenin. In combinatie met gespecialiseerde software van IBM vertegenwoordigt dit systeem de nieuwste ontwikkelingen die op het gebied van Power-technologie beschikbaar zijn.

IBM Blue Gene (US)

Blue Gene is een reeks supercomputers die in een standaard programmeeromgeving een onwaarschijnlijke performance biedt en die bovendien zeer zuinig omspringt met voeding, koeling en vloerruimte. De snelheid en uitbreidingsmogelijkheden van Blue Gene hebben het bedrijfsleven en de wetenschap in staat gesteld om zeer uiteenlopende complexe problemen aan te pakken en om beter gefundeerde beslissingen te nemen. Blue Gene-systemen hebben een rol gespeeld bij het in kaart brengen van het menselijke genoom, het onderzoeken van medische behandelingen, het bewaken van het nucleaire arsenaal, het simuleren van radioactief verval, het repliceren van het menselijk denkvermogen, het besturen van vliegtuigen, het lokaliseren van tumoren en het opsporen van fossiele brandstoffen.

IBM Systems Software voor High Performance Computing

Extreme Cloud Administraton Toolkit (xCAT) (US)

En schaalbaar open-source tool voor het beheer van distributed computing en provisioning. xCAT fungeert als gecombineerde interface voor de besturing en opsporing van hardware, en voor ingebruikname van het besturingssysteem, al dan niet met disc. Deze krachtige toolkit kan worden gebruikt voor de ingebruikname en het beheer van AIX- of Linux-clusters. De functies zijn gebaseerd op gebruikerseisen en maken maximaal gebruik van de vele voordelen van de hardware van IBM System x en Power Systems.

Cluster Systems Management (CSM) (US)

Maakt het mogelijk de kosten en de complexiteit van het beheer van IBM Cluster Systems op IBM System x en IBM Power Systems tot een minimum te beperken, namelijk door het beheer en de monitoring van de volledige omgeving te realiseren, vanaf een enkele locatie. CSM wordt ondersteund voor bestaande clusters, maar de Extreme Cloud Administration Toolkit (xCAT) is momenteel de aanbevolen oplossing voor het beheer van nieuwe clusterimplementaties.

Tivoli® Workload Scheduler LoadLeveler® (US)

Tivoli Workload Scheduler LoadLeveler wordt gebruikt voor het dynamisch plannen van workloads. Het is een gedistribueerde netwerkomspannende taakplanner die is ontworpen om het werk zodanig te plannen dat de resources optimaal worden gebruikt en de uitvoering zo weinig mogelijk tijd in beslag neemt. Taken worden gepland op basis van de prioriteit en de vereisten van de taak. Dit gebeurt niet alleen op grond van de beschikbaarheid van resources, maar ook aan de hand van regels die door de gebruiker zijn gedefinieerd om de verwerkingsbehoeften af te stemmen op de resources. LoadLeveler biedt geconsolideerd financieel beheer en rapportage, en ondersteunt IBM-servers, inclusief omgevingen met IBM Power Systems en IBM System x.

Engineering and Scientific Subroutine Library (ESSL) en Parallel ESSL (US)

Verzamelingen ultramoderne mathematische subroutines speciaal ontworpen om de performance van seriële, SMP- en SPMD-applicaties op servers met IBM POWER™-processors te verbeteren. ESSL en Parallel ESSL worden gewoonlijk gebruikt in sectoren als de luchtvaart, de automobielindustrie, elektronica, nutsbedrijven en wetenschappelijk onderzoek. Ze ondersteunen Fortran, C- en C++-applicaties onder AIX en Linux.

ESSL beschikt over 32-bits integer, 32-bits pointer, 32-bits integer, 64-bits pointer, en 64-bits integer, 64-bits pointer Serial en SMP Libraries, en over 32-bits integer, 32-bits pointer Blue Gene Serial en SMP Libraries.

Parallel ESSL ondersteunt applicaties voor parallelle SPMD-verwerking op clusters van processorknooppunten die via een snelle switch en met behulp van de MPI Library (Message Passing Interface) zijn gekoppeld in Parallel Environment.

Parallel Environment (PE) (US)

Een volledige ontwikkelings- en uitvoeringsomgeving voor parallelle applicaties (message-passing applicaties met gedistribueerd geheugen, draaiend op meerdere knooppunten). Binnen deze omgeving kunnen organisaties high-performance parallelle applicaties in C, C++ en Fortran ontwikkelen, testen, afstemmen en draaien op clusters van IBM Power Systems en IBM System x, en de fouten daarin opsporen. Parallel Environment werkt onder AIX en Linux.

PowerHA SystemMirror for AIX (US)

De PowerHA SystemMirror Standard Edition en Enterprise Edition zijn bedoeld om high-availability en noodherstel te bieden voor cruciale bedrijfsapplicaties en -gegevens. De Standard Edition is ideaal voor het datacenter; deze editie bewaakt voortdurend de status van servers, netwerken en applicaties om storingen of dalingen in de prestaties te achterhalen en kan reageren door een applicatie die problemen oplevert, automatisch opnieuw te starten op geschikte backuphardware. Daarbij worden alle netwerk- of opslagverbindingen in het proces in orde gebracht. De Enterprise Edition kent dezelfde mogelijkheden als de Standard Edition plus een muti-site HA/DR-mogelijkheid. Daarnaast biedt de PowerHA Enterprise Edition ondersteuning voor GLVM en de IBM Storage Server-opties; Global Mirror, Metro Mirror en ook EMC SRDF.

Ik help je graag verder

Martin Lagerberg

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.