Power scale-out servers


IBM Power System S822

Processorcores Eén of twee 6-core of
Een of twee 10-core
POWER8 processor
Kloksnelheid (Min/Max) 3,89 GHz (6-core) of
3,42 GHz (10-core)
Systeemgeheugen (Min/Max) Max. 1 TB
Interne opslag (Min/Max) 8 SFF bays voor HDD/SSD plus 6 1,8-inch bays voor SSD indien uitgerust met dubbele IOA Higher Function achterplaat
 • - Lees verder

  IBM's nieuwste Power System S822 is ontworpen voor middelgrote bedrijven. Deze nieuwe systemen richten zich nadrukkelijk op het optimaliseren van AIX® workloads en leveren nog betere prestaties dan de onze vorige generatie systemen. Daarnaast kennen ze een onovertroffen prijs/prestatie-verhouding voor geïntegreerde Linux applicaties. IBM Power Systems™ op basis van 1- en 2-socket servers vormen het ideale fundament voor een private en publieke cloudinfrastructuur. De nieuwe S2400 server met POWER8™ processors staat garant voor een superieure throughput van Intel-based producten voor vergelijkbare workloads en biedt superieure efficiency voor scale-out implementaties. Voor klanten die advanced analytics willen implementeren, is er goed nieuws, want Power biedt nu baanbrekende responstijden voor het sorteren en doorzoeken van ongestructureerde big data sets. Bovendien levert Power voor gebruikelijke business analytics een veel groter aantal business rapporten per uur dan concurrerende oplossingen op basis van x86. Ook voor Java™ workloads bieden de nieuwe systemen een ongekende performance.


IBM Power System S814

Processorcores Eén 4-core (rack en tower) of
Eén 6-core (rack en tower) of
Een 8-Core (alleen rack)
POWER8 processor
Kloksnelheid (Min/Max) 3,02 GHz (4-core of 6-core)
3,72 GHz (8-core)
Systeemgeheugen (Min/Max) Max. 64 GB (4-core configuratie)
Max. 512 GB (6- of 8-core configuratie)
Interne opslag (Min/Max) 8 SFF bays voor HDD's/SSD's (alleen 4-core configuratie)
12 SFF bays voor HDD's/SSD's met standaard backplane (6- of 8-core configuratie)
18 SFF bays voor HDD's/SSD's i.c.m. dubbele IOA Higher Function backplane (6- of 8-core configuratie)
 • - Lees verder

  De IBM Power System S814 is ontworpen voor middelgrote bedrijven. Deze nieuwe systemen richten zich nadrukkelijk op het optimaliseren van IBM AIX en IBM i workloads en leveren nog betere prestaties dan de onze vorige generatie systemen. Daarnaast kennen ze een onovertroffen prijs/prestatie-verhouding voor geïntegreerde Linux applicaties. IBM Power Systems op basis van 1- en 2-socket servers vormen het ideale fundament voor een private en publieke cloudinfrastructuur. Voor klanten die advanced analytics implementeren, is er goed nieuws, want IBM Power biedt nu baanbrekende responstijden voor het sorteren en doorzoeken van ongestructureerde big data sets. Bovendien levert IBM Power voor gebruikelijke business analytics een veel groter aantal business rapporten per uur dan concurrerende oplossingen op basis van x86. Ook voor Java workloads bieden de nieuwe systemen een ongekende performance.


IBM Power System S824

Processorcores Een of twee 6-core of
Een of twee 8-core of
Twee 12-core
POWER8 processor
Kloksnelheid (Min/Max) 3,89 GHz (6-core) of
4,08 GHz (8-core) of
3,52 GHz (12-core)
Systeemgeheugen (Min/Max) Max. 1 TB
Interne opslag (Min/Max) Max. 18 SFF bays voor HDD/SSD plus 8 1,8-inch bays voor SSD indien uitgerust met dubbele IOA Higher Function achterplaat
 • - Lees verder

  Power S824 server is ontworpen om data het werk te laten doen. Deze nieuwe systemen richten zich nadrukkelijk op het optimaliseren van AIX workloads en leveren nog betere prestaties dan de onze vorige generatie systemen. Daarnaast kennen ze een onovertroffen prijs/prestatie-verhouding voor geïntegreerde Linux applicaties. IBM Power Systems op basis van 1- en 2-socket servers vormen het ideale fundament voor een private en publieke cloudinfrastructuur. De nieuwe S824 server met POWER8 processors staat garant voor een superieure throughput van Intel-based producten voor vergelijkbare workloads en biedt superieure efficiency voor scale-out implementaties. Voor klanten die advanced analytics willen implementeren, is er goed nieuws, want Power biedt nu baanbrekende responstijden voor het sorteren en doorzoeken van ongestructureerde big data sets. Bovendien levert Power voor gebruikelijke business analytics een veel groter aantal business rapporten per uur dan concurrerende oplossingen op basis van x86. Ook voor Java workloads bieden de nieuwe systemen een ongekende performance.


Sockets 1
Processorcores 4-, 6- of 8-core POWER7+
Kloksnelheid (Min/Max) 4-core 3,6 GHz of
6-core 4,2 GHz of
8-core 4,2 GHz
Systeemgeheugen (Min/Max) 8 GB / 256 GB
Interne opslag (Min/Max) 139 GB / 5,4 TB
Prestaties (rPerf-bereik)*** 45,13 / 115,5
 • - Lees verder

  De Power® 710 Express is een 1-socket server die 4-, 6- of 8-core POWER7™ processormodules ondersteunt in een compacte 2U rackbehuizing. De Power 710 Express server is niet alleen eenvoudig in de aanschaf, de implementatie en het beheer, maar doet het als infrastructuur- of applicatieserver ook uitstekend wat betreft performance, betrouwbaarheid en efficiency. Daarnaast is Light Path Diagnostics ingebouwd en biedt de Power 710 Express server de keus tussen de besturingssystemen AIX®, IBM i en Linux. De innovatieve mogelijkheden voor workloadoptimalisatie en energiebeheer staan garant voor nog meer performance (en performance per watt), zodat het rendement op investeringen in hardware en software maximaal is.


Sockets 1
Processorcores 4-, 6- of 8-core POWER7+
Kloksnelheid (Min/Max) 4-core, 6-core of 8-core - 3,6 GHz
Systeemgeheugen (Min/Max) 8 GB / 512 GB1
Interne opslag (Min/Max) 139 GB / 7,2 TB
Prestaties (rPerf-bereik)*** 45,13 / 102,4
 • - Lees verder

  De Power 720 Express is een 1-socket server die 4-, 6- of 8-core POWER7+ processormodules ondersteunt in een flexibele tower of 2U rackbehuizing. De toonaangevende RAS- en diagnosefuncties maken het tot een ideale server voor gedistribueerde applicaties of kleinschalige consolidatie. Met het besturingssysteem IBM i kan de Power 720 Express echter even goed worden ingezet als compleet geïntegreerd bedrijfssysteem. De Power 720 Express biedt kleine en middelgrote bedrijven uitzonderlijk veel waar voor hun geld en voldoet aan de eisen die bedrijfskritische applicaties stellen. Met deze zeer flexibele, beschikbare en beheersvriendelijke server kunt zich volledig concentreren op het runnen van uw bedrijf en daarbij gebruikmaken van de beproefde AIX-, IBM i- en Linux-oplossingen van duizenden ISV's.


Sockets 2
Processorcores 8-, 12- of 16-core POWER7+
Kloksnelheid (Min/Max) 8-core 4,3 GHz (2 × 4-core) of
12-core 4,2 GHz (2 × 6-core) of
16-core 3,6 GHz (2 × 8-core) of
16-core 4,2 GHz (2 × 8-core)
Systeemgeheugen (Min/Max) 8 GB / 512 GB
Interne opslag (Min/Max) 139 GB / 5,4 TB
Prestaties (rPerf-bereik)*** 86,66 / 223,1
 • - Lees verder

  De Power 730 Express is een 2-socket server met 8, 12 of 16 POWER7+ cores in een compacte 2U rackbehuizing. Het is een high-performance, betrouwbare en energiezuinige server die wordt aangedreven door maximaal zestien POWER7+ cores en die overweg kan met AIX, IBM i en Linux. Door deze performance en keus aan besturingssystemen te combineren met de industriële kracht van PowerVM® en de mogelijkheden voor workload-optimalisatie van de POWER7+ processor, kunt u meerdere applicatie- en infrastructuurworkloads afwerken in een virtuele omgeving. Tegelijkertijd neemt de gebruiksgraad toe en nemen de kosten af.


Sockets 1 of 2
Processorcores 6-, 8-, 12- of 16-core POWER7+
Kloksnelheid (Min/Max) 6-core – 4,2 GHz of
8-core – 3,6 GHz of
8-core – 4,2 GHz of
12-core – 4,2 GHz (2 × 6-core) of
16-core – 3,6 GHz (2 × 8-core) of
16-core – 4,2 GHz (2 × 8-core)
Systeemgeheugen (Min/Max) 8 GB / 1024 GB
Interne opslag (Min/Max) 139 GB / 7,2 TB
Prestaties (rPerf-bereik)*** 48,33 / 223,1
 • - Lees verder

  De Power 740 Express is een 1- of 2-socket server in een flexibele rackbehuizing die 6, 8, 12 of 16 POWER7+ cores ondersteunt. De Power 740 Express beschikt over een grote geheugencapaciteit, uitstekende performance (dankzij de POWER7+ processor), krachtige virtualisatiefuncties en mogelijkheden voor workload-optimalisatie, speciaal bedoeld voor kleine tot middelgrote databaseservers en de consolidatie van gevirtualiseerde applicatieservers. Dankzij deze mogelijkheden, gecombineerd met beproefde AIX-, IBM i- en Linux-oplossingen van duizenden ISV's, kan de benuttingsgraad en de performance van systemen worden verhoogd en gaan tegelijkertijd de kosten omlaag.


IBM Power 750 Express

Sockets 1 tot 4
Processorcores POWER7+
Kloksnelheid (Min/Max) 3,5 GHz / 4,0 GHz
Systeemgeheugen (Max) Max. 1 TB
Interne opslag (Max) Max. 5,4 TB met 900 GB HDD
Prestaties (rPerf-bereik)*** 52,9 / 397,7
 • - Lees verder

  De Power 750 Express server is een 1- tot 4-socket server die werkt met POWER7+ processormodules en die in totaal maximaal 32 cores ondersteunt. De Power 750 Express biedt bijzonder veel waar voor zijn geld: uitstekende prestaties, keuze tussen AIX, IBM i en Linux, en de beproefde virtualisatiemogelijkheden van PowerVM. Of u nu op zoek bent naar een betrouwbaar en efficiënt serverconsolidatieplatform of naar een ultrasnelle multi-applicatie- of databaseserver, de Power 750 Express kan altijd aan uw eisen voldoen. De gebruikte technologie biedt de innovatie waarmee uw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie.


IBM Power 710 Express

IBM Power 720 Express

>

IBM Power 730 Express

IBM Power 740 Express

IBM Power 750 Express

Contact IBM

Ik help je graag verder

Pijpelink Jeroen Hallo, ik ben Jeroen Pijpelink en gespecialiseerd in B2B Server & Storage Solutions. Ik help je graag verder.


Power Systems bekijken

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Power Systems - Evenementen bijwonen

Technische handleidingen

Verwante informatie

Verwante producten