Power-servers

POWER7®-systemen bieden een ongekende performance voor zowel transactionele als throughput-computing voor UNIX®-, IBM i- en Linux®-applicaties. De performance en de capaciteit ten behoeve van workloadconsolidatie zijn tot vier keer zo groot als bij systemen met POWER6®-processors, en de performance per watt is in veel gevallen drie keer zo hoog.

IBM Power 755

De Power® 755 is een 4-socket, 32-core server met een uitstekende performance in een compacte 4U rekbehuizing. Met behulp van 12X InfiniBand-adapters kunnen er maximaal 641 Power 755-knooppunten (elk met 32 cores) worden geclusterd, zodat er een geheel van maar liefst 2048 POWER7 cores ontstaat.

Sockets

4

Processorcores

8-core POWER7 met AltiVec™ SIMD-versnelling

Kloksnelheid (Min/Max)

3,6 GHz

Systeemgeheugen (Std/Max)

128 GB / 256 GB

Interne opslag (Std/Max)

73,4 GB / 2,4 TB

IBM Power 770

Opschalen naar 64 cores is met de IBM Power 770 heel eenvoudig. De modulaire SMP-architectuur (uniek voor IBM) maakt het mogelijk om wanneer nodig nog meer krachtige verwerkingscapaciteit van de POWER7 toe te voegen. De innovatieve RAS-functies en de toonaangevende virtualisatiemogelijkheden maken de 770 uitermate geschikt als midrange applicatie- of databaseserver, of als platform voor serverconsolidatie. En de flexibiliteit om te kiezen tussen de besturingssystemen AIX®, IBM i en Linux® betekent een enorme verbreding van de reeks mogelijke applicaties. Groei, complexiteit en risico's leveren daardoor veel minder hoofdbrekens op.

Processorcores

Max. 64 POWER7 @ 3,1 GHz of
Max. 48 POWER7 @ 3,5 GHz

Kloksnelheid (Min/Max)

3,1 / 3,5 GHz

Systeemgeheugen (Std/Max)

32 GB / 2 TB

Interne opslag (Std/Max)

73,4 GB @ 15 krpm, max. 7,2 TB @ 10 krpm (binnen CEC)

Prestaties (rPerf-bereik)***

140,75 / 579,39

IBM Power 775 Supercomputer

De IBM Power 775 Supercomputer-server is bedoeld voor organisaties die behoefte hebben aan een uiterst schaalbaar systeem dat enerzijds extreme performance op het gebied van parallelle verwerking biedt en dat anderzijds is ondergebracht in een compacte, modulaire behuizing. De Power 775 kan worden gebruikt in clusterconfiguraties met slechts 256 processorcores of in topklasse supercomputerconfiguraties met honderdduizenden processors, en alles daar tussenin. In combinatie met gespecialiseerde software van IBM vertegenwoordigt dit systeem de nieuwste ontwikkelingen die op het gebied van Power-technologie beschikbaar zijn.

IBM Power 780

Opschalen naar 64 cores is met de IBM Power 780 heel eenvoudig. De modulaire SMP-architectuur (uniek voor IBM) maakt het mogelijk om wanneer nodig nog meer krachtige verwerkingscapaciteit van de POWER7 toe te voegen. De innovatieve RAS-functies en de toonaangevende virtualisatiemogelijkheden maken de 780 uitermate geschikt als applicatie- of databaseserver, of als platform voor serverconsolidatie. En de flexibiliteit om te kiezen tussen de besturingssystemen AIX, IBM i en Linux betekent een enorme verbreding van de reeks mogelijke applicaties. Groei, complexiteit en risico's leveren daardoor veel minder hoofdbrekens op.

Processorcores

Max. 64 POWER7 @ 3,8 GHz of
Max. 32 POWER7 @ 4,1 GHz

Kloksnelheid (Min/Max)

3,8 / 4,1 GHz

Systeemgeheugen (Std/Max)

32 GB / 2 TB

Interne opslag (Std/Max)

73,4 GB @ 15 krpm, max. 7,2 TB @ 10 krpm (binnen CEC)

Prestaties (rPerf-bereik)***

115,86 / 685,09

IBM Power 795

De IBM Power 795-server maakt gebruik van 64-bits 8-core POWER7 processortechnologie in configuraties met maximaal 256 cores en virtualisatie met PowerVM™. Deze Power-server voor grote ondernemingen biedt onovertroffen performance en een enorme schaalbaarheid, plus de betrouwbaarheid, beheersmogelijkheden en beveiligingsfuncties die nodig zijn voor het consolideren van AIX-, IBM i- en Linux-applicaties in de grootste en meest veeleisende datacenteromgevingen.

Processorcores

6 tot 256 POWER7

Kloksnelheid (Min/Max)

3,72 / 4,25 GHz

Systeemgeheugen (Std/Max)

8 TB

I/O-laden

1 - 32

Prestaties (rPerf-bereik)***

273,51 / 2978,16

Ik help je graag verder

Atya Arain

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Laat ons weten wat u vindt

  • Uw mening is belangrijk en we willen graag iets van u horen. Schrijf vandaag nog een review!

Meer informatie over hardware