High Performance Computing

In veel van de grootste clusters ter wereld zijn HPC servers van IBM Power Systems™ geïmplementeerd. Power Systems zijn configureerbaar tot uiterst schaalbare Linux® clusters en bieden extreme performance voor veeleisende workloads zoals genomica, finance, computational chemistry, olie- en gaswinning en high-performance data analytics.

Power servers voor High Performance Computing


IBM Power System S822LC

IBM Power System S822LC voor high-performance computing

De IBM Power System S822LC is gebaseerd op industriestandaarden en profiteert van de innovatieve kracht van het ecosysteem dat gevormd wordt door de OpenPOWER Foundation. De Power S822LC is uitgerust met max. 2 NVIDIA® Tesla® GPU Accelerators en Mellanox® InfiniBand. Bovendien biedt de Power S822LC een kortere time-to-insight doordat de speciaal voor big data ontworpen architectuur van POWER8 wordt gecombineerd met de enorme performance van de accelerators. Dit systeem is ook verkrijgbaar zonder GPU accelerators, als de IBM Power System S822LC voor commercial computing.


IBM Elastic Storage Server (ESS)

IBM Elastic Storage Server (ESS)

IBM Elastic Storage Server is een moderne implementatie van software-defined clusterstorage. Hierin wordt IBM Spectrum Scale™ software gecombineerd met POWER8 servers en disk arrays. Ultrasnelle storage op petaschaal kan razendsnel worden geïmplementeerd met vooraf geassembleerde, geoptimaliseerde servers, storage en software.


IBM Power System S812L en S822L

IBM Power System S812L en S822L (US)

De IBM Power System S812L en S822L zijn schaalbare single- en dual-socket 2U servers die kunnen worden ingezet als HPC-nodes of -clusters. Omdat ze zijn uitgerust met de IBM POWER8™ processor die maximaal 12 cores, 8 threads per core en een geheugenbandbreedte van 192 GB/sec biedt, zijn ze ideaal waar het gaat om maximale performance, naadloze schaalbaarheid en permanente betrouwbaarheid.


IBM Power System S824L

IBM Power System S824L (met NVIDIA technologie) (US)

IBM Power System S824L is de eerste server die technologie van de OpenPOWER Foundation inzet voor het versnellen van HPC- en Technical Computing-applicaties. De Power S824L biedt zijn gebruikers alle voordelen van POWER8 met NVIDIA® GPU's en maakt het mogelijk om parallelle bewerkingen te verplaatsen naar max. 2 NVIDIA Tesla® GPU Accelerators.

IBM Systems Software voor High Performance Computing

IBM Platform Computing Software

Verzorgt compleet workload- en resourcemanagement voor omgevingen waarin technical computing, analytics en big data de hoofdrol spelen. Platform Computing software is in staat om uw Power infrastructuur te veranderen in een high-performance, scale-out cluster- of grid-omgeving met een grotere throughput en een serverbenuttingsgraad tot 100 procent. Dit leidt tot lagere kosten en een kortere time-to-results.

IBM Spectrum Scale Storage Software (voorheen GPFS)

Spectrum Scale is complete software-defined storage met managementtools die een hoge storage throughput garanderen. Door zijn uitstekende performance kan Spectrum Scale overweg met enorme aantallen bestanden. Daarnaast biedt Spectrum Scale geïntegreerde high-availability en geautomatiseerde tiered storage.

Extreme Cloud Administraton Toolkit (xCAT) (US)

Een schaalbare open-source tool voor het beheer van distributed computing en provisioning. xCAT fungeert als gecombineerde interface voor de besturing en opsporing van hardware en voor de implementatie van besturingssystemen.

IBM XL C/C++, XL Fortran Compilers

Dankzij de geavanceerde optimalisatiemogelijkheden en het gebruik van ultrasnelle POWER8 processors bieden IBM XL compilers op Power Systems platforms duizelingwekkende prestaties. XL C/C++ for Linux on Power (LE) biedt volledige ondersteuning voor C++11 en OpenMP 3.1, zodat het heel gemakkelijk is om applicaties van andere platforms te migreren. XL Fortran ondersteunt F2008 gedeeltelijk en OpenMP 3.1 in zijn geheel, dus parallel programmeren in Fortran behoort tot de mogelijkheden.

Parallel Environment (PE) (US)

Een volledige ontwikkelings- en uitvoeringsomgeving voor parallelle applicaties (message-passing applicaties met gedistribueerd geheugen, draaiend op meerdere nodes). Helpt developers bij het ontwikkelen, testen, debuggen, finetunen en uitvoeren van high-performance parallelle applicaties in C, C++ en Fortran op IBM Power Systems.

Engineering and Scientific Subroutine Library (ESSL) en Parallel ESSL (US)

Verzamelingen ultramoderne mathematische subroutines, speciaal ontworpen om de performance van seriële, SMP- en SPMD-applicaties op systemen met IBM POWER™ processors te verbeteren.

Ik help je graag verder

Martin Lagerberg

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Meer met POWER8 en OpenPOWER vofor HPC

Technische informatie

Persberichten

IBM Power Systems HPC oplossingen

Power Systems - Evenementen bijwonen