High-performance computing

High performance computing-oplossingen van IBM Power™ Systems gaan aan kop in de top-10 van supercomputers, niet alleen qua performance, maar ook wat betreft de energiezuinigheid. Power Systems die zijn geconfigureerd tot uiterst schaalbare AIX®- of Linux®-clusters, bieden de extreme performance die nodig is voor veeleisende workloads, zoals computational chemistry, modellering van oliereserves, weersvoorspellingen, klimaatmodellen en analyses.

IBM Blue Gene


IBM Blue Gene/Q biedt in een standaard programmeeromgeving een onwaarschijnlijke performance en springt bovendien zeer zuinig om met voeding, koeling en vloerruimte. Blue Gene wordt consequent aangemerkt als het snelste “big data”, data-intensieve computing system1 en helpt het bedrijfsleven en de wetenschappelijke wereld bij het aanpakken van zeer uiteenlopende complexe problemen, zoals het in kaart brengen van het menselijke genoom, het onderzoeken van medische behandelingen, het besturen van vliegtuigen, het uiterst nauwkeurig lokaliseren van tumoren, het voorspellen van klimatologische trends en het bewaken van nucleaire arsenalen. Met BlueGene/Q Express, een half-rack configuratie, is deze toonaangevende technologie nu beschikbaar voor een bredere groep gebruikers die big data management willen inzetten om een voorsprong te houden op de concurrentie.

Power servers voor High Performance Computing


De IBM Power 775 Supercomputer-server is bedoeld voor organisaties die behoefte hebben aan een uiterst schaalbaar systeem dat enerzijds extreme performance op het gebied van parallelle verwerking biedt en dat anderzijds is ondergebracht in een compacte, modulaire behuizing. De Power 775 kan worden gebruikt in clusterconfiguraties met slechts 256 processorcores of in topklasse supercomputerconfiguraties met honderdduizenden processors, en alles daar tussenin. In combinatie met gespecialiseerde software van IBM vertegenwoordigt dit systeem de nieuwste ontwikkelingen die op het gebied van Power-technologie beschikbaar zijn.

IBM Systems Software voor High Performance Computing

Extreme Cloud Administraton Toolkit (xCAT) (US)

En schaalbaar open-source tool voor het beheer van distributed computing en provisioning. xCAT fungeert als gecombineerde interface voor de besturing en opsporing van hardware, en voor ingebruikname van het besturingssysteem.

Cluster Systems Management (CSM) (US)

Maakt het mogelijk de kosten en de complexiteit van het beheer van IBM Cluster Systems op IBM System x en IBM Power Systems tot een minimum te beperken, namelijk door het beheer en de monitoring van de volledige omgeving te realiseren, vanaf een enkele locatie.

Tivoli® Workload Scheduler LoadLeveler® (US)

Tivoli® Workload Scheduler LoadLeveler® wordt gebruikt voor het dynamisch plannen van workloads. Het is een gedistribueerde netwerkomspannende taakplanner die is ontworpen om het werk zodanig te plannen dat de resources optimaal worden gebruikt en de uitvoering zo weinig mogelijk tijd in beslag neemt.

Engineering and Scientific Subroutine Library (ESSL) en Parallel ESSL (US)

Verzamelingen ultramoderne mathematische subroutines speciaal ontworpen om de performance van seriële, SMP- en SPMD-applicaties op servers met IBM POWER™ processors te verbeteren.

Parallel Environment (PE) (US)

Een volledige ontwikkelings- en uitvoeringsomgeving voor parallelle applicaties (message-passing applicaties met gedistribueerd geheugen, draaiend op meerdere nodes).

PowerHA SystemMirror for AIX (US)

De PowerHA SystemMirror Standard Edition en Enterprise Edition zijn bedoeld om high-availability en noodherstel te bieden voor cruciale bedrijfsapplicaties en -gegevens.

IBM Power 755

IBM Power 775 Supercomputer

Contact IBM

Ik help je graag verder

Pijpelink Jeroen Hallo, ik ben Jeroen Pijpelink en gespecialiseerd in B2B Server & Storage Solutions. Ik help je graag verder.


Power Systems bekijken

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Belangrijke links voor IT Professionals:

Meer informatie over hardware

IBM Technical Computing

  • Krachtige oplossingen voor big data en rekenintensieve applicaties

IBM Storage System

DCS3700 Storage System voor High Performance Computing

Bedoeld voor high-performance opslag op het gebied van biowetenschappen, real-time analyse, rich media, seismische verwerking, weersvoorspelling, telecommunicatie en financiële markten

UMass Dartmouth

POWER7 blijkt bij onderzoek naar zwarte gaten tot acht keer sneller te zijn dan x86