IBM PowerLinux 7R1 server

Belangrijkste kenmerken

De manier waarop de wereld werkt is aan het veranderen. Klanten willen onmiddellijk oplossingen en ononderbroken connectiviteit vanaf smart devices. Zij voeren miljarden gesprekken via mondiale sociale netwerken. Bedrijven die goederen en diensten verkopen aan deze consumenten zetten die effectiever in de markt door gebruik te maken van nieuwe informatie en directe communicatie. Internetbedrijven sturen miljoenen gebruikers een astronomische hoeveelheid informatie. Deze slimme bedrijven hebben één ding gemeen: ze gebruiken Linux en opkomende oplossingen op schaalbare systemen, om zo de juiste diensten op het juiste tijdstip te leveren aan de juiste klanten.

Ondernemingen van elke omvang hebben nu de mogelijkheid deel te nemen aan deze op gegevens gerichte revolutie, zelfs wanneer zij worstelen met stijgende kosten en beperkte IT-bronnen. De IBM PowerLinux 7R1 server is ontwikkeld om een rendabele basis te bieden voor opkomende en traditionele, schaalbare workloads. IBM PowerLinux-oplossingen voor het optimaliseren van workloads zijn alle toegesneden op een bepaalde taak en zijn aantrekkelijk geprijsd voor bedrijven van elke omvang. Oplossingen variërend van Virtualised Open Source Infrastructure-diensten tot op IBM Watson geïnspireerde analyses voor big data, bieden bedrijven die voorheen vertrouwden op x86-servers de mogelijkheid te profiteren van de voordelen die de Power-architectuur grote ondernemingen biedt:

Met een eenvoudiger IT-omgeving gebaseerd op PowerLinux en een kleiner aantal te beheren servers verlaagt u de infrastructuurkosten en maakt u uw IT-personeel vrij om zich te richten op het sneller in de markt zetten van innovatieve producten en diensten. Door verouderde Windows® servers op x86 te vervangen met PowerLinux systemen en open source-toepassingen verlaagt u de kosten doordat dure softwarelicenties en hoge upgradekosten worden vermeden.

De IBM PowerLinux-server en IBM PowerVM for IBM PowerLinux zijn geoptimaliseerd voor Linux en bieden efficiëntere horizontale schaalmogelijkheden voor een prijs die vergelijkbaar is met die van traditionele Linux-servers. De IBM Power 7R1 server levert de uitmuntende prestaties en de mogelijkheid om workload te optimaliseren van de Linux only POWER7+ processor in een compacte 2U rack-behuizing en is bij uitstek geschikt om workload vanuit meerdere toepassingen en infrastructuren in een virtuele omgeving te draaien. De one-socket, high-performance, energiezuinige server ondersteunt acht POWER7+ cores en een scala aan Linux besturingssystemen.

Eigenschap Voordelen
Sublieme POWER7+ prestaties
IBM Systems Director Active Energy Manager met EnergyScale technologie
IBM PowerVM for IBM PowerLinux
AMS
RAS functies
Light Path Diagnostics
Industrie standaard support voor Linux van Red Hat- en SUSE-besturingssystemen
Configuratiemogelijkheden Modellen 8246-L1D, 8246-L1T
POWER7+ processormodules–één per systeem four-core 3,6 GHz of
six-core 4,2 GHz of
eight-core 4,2 GHz
Sockets Eén
Level 2 (L2) cache 256 Kilobyte (KB) per core
Level 3 (L3) cache 10 megabyte (MB) per core
Geheugen 32 gigabyte (GB) tot 256 GB aan registered dual inline memory module (RDIMM) double data rate-3 (DDR-3)
AMS
Solid state drives (SSD's) Tot zes small form factor (SFF) drives
Disk drives Tot zes SFF Serial Attached SCSI (SAS) drives
Diskcapaciteit Tot 5,4 Terabyte (TB)
Media bays Slimline voor DVD-random access memory (RAM)
Half-height voor tapestation* of verwisselbare disks
PCI-adapterslots Vijf PCIe 8 keer Gen2 low profile
Standaard I/O-adapters
Standaard Ethernet Vier Ethernet 10/100/1.000 Megabits per seconde (Mb/ps) poorten
Geïntegreerde SAS controller Een controller voor SAS DASD/SSD met Redundant Array of Independent Disk (RAID) 10 en DVD-RAM
Optioneel beschermde 175 MB cache met RAID 5, 6
Overige geïntegreerde poorten Drie universal serial buses (USB's), twee hardware maintenance consoles (HMC's), twee systeempoorten
GX slots Een GX++ (niet verkrijgbaar met four-core processor)
Uitbreidingsfuncties (optioneel)  
High-performance PCI-adapters 8 Gigabit (Gb) Fibre Channel (FC)
16 Gb per second (Gbps) FC met twee poorten
10 Gb Ethernet (GbE) RoCE met twee poorten
Dual-port 10 GbE
Dual-port 10 Gb FC over Ethernet (FCoE)
Dual-port quad data rate (QDR) Infiniband
6 Gbps SAS RAID-controller
PowerVM technologieën
POWER Hypervisor Ondersteunt meerdere VMs (partities) op een enkel systeem; Dynamic partitioning (DPAR); Virtual local area network (vLAN) (memory-to-memory interpartition communication)
PowerVM for PowerLinux Micro-Partitioning met maximaal 20 VMs per processor; Multiple Shared Processor Pools; virtualised disk and optical devices (VIOS); Integrated Virtualisation Manager (IVM); Shared Dedicated Capacity; LPM en AMS
RAS functies Error checking and correcting (ECC) geheugen met Chipkill
Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Service processor met foutbewaking
Hot-pluggable disk bays
Hot-pluggable en redundante power supplies en ventilatoren
Dynamic component Deallocation
OS De volgende commerciële Linux OS-versies worden ondersteund:
Red Hat Enterprise Linux (RHEL) Versie 6.4 for POWER of nieuwer

SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 11 SP2 of nieuwer
High availability (HA) Automatisering van IBM Tivoli System voor meerdere platforms (US)
SUSE Linux Enterprise HA Extension
Energievereisten 100 V tot 240 V AC, eenfasig
Systeemafmetingen Rack drawer: 86 mm × 447 mm × 728 mm; gewicht 29,5 kg
Garantie (beperkt) Drie jaar beperkte garantie, op locatie voor bepaalde onderdelen; customer replaceable unit (CRU) door de klant te vervangen onderdelen voor alle overige onderdelen (verschilt per land), volgende werkdag 09:00:00 tot 17:00:00 (exclusief feestdagen), service-opwaardering en onderhoudsgaranties zijn beschikbaar.

Ik help je graag verder

Atya Arain

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.