IBM Power 780-server

Tab navigation

Belangrijkste kenmerken

De planeet wordt elke dag kleiner, vlakker en smarter. Globale marktsegmenten zijn verbonden zoals nooit tevoren. Economische schokgolven, zowel goede als slechte, gaan de wereld rond in nanoseconden. Nieuwere, smarter technologieën duiken dagelijks op. Er worden nieuwe bedrijfsmodellen geboren en de oude vervallen in een oogwenk. We staan midden in een belangrijke technologieverschuiving die groei en innovatie mogelijk maakt - gebouwd op de samenvloeiing van Big Data, cloud, mobiele apparaten en social business. Om te kunnen overleven, moeten bedrijven flexibel, veerkrachtig en toegewijd zijn aan het succes van hun klanten. Dit tijdperk is een bepalend moment voor bedrijven om de waarde die ze leveren via de klantenervaring opnieuw vorm te geven. De beste van deze succesvolle bedrijven hebben IT-infrastructuren die bestaan uit enterprise systemen die zeer veilig zijn en ontworpen werden voor de hoogste beschikbaarheid van kritieke gegevens. Ze worden beheerd met een maximaal rendement en adresseren de exponentiële groei in enterprise data, de vraag naar nieuwe services en de integratie van oudere systemen met het nieuwe digitale gedaante van het bedrijf.

In de hedendaagse IT-omgeving omvatten prestaties een snellere levering van diensten, van een beter kwaliteit en met een superieure rentabiliteit. Momenteel worden IT-prestaties beoordeeld op infrastructuurefficiëntie, informatiebeschikbaarheid en beveiliging van data. De IT wordt beoordeeld op haar vermogen een infrastructuur te bieden die snelle groei aankan en bedrijfsrisico's kan beheersen, terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan hogere servicelevels. Naar verwachting worden de nieuwe services geleverd met krappere budgetten en wordt van de IT verlangd dat ze meer werk verzetten met minder middelen. De IBM® Power 780, ontworpen voor gevirtualiseerde consolidatie van bedrijfskritieke workloads, biedt prestaties, beschikbaarheid, efficiëntie en virtualisatie op een manier die uitzonderlijk is in de sector. PowerVM virtualisatie levert continue, dynamische aanpassingen van middelen over alle partities en besturingsomgevingen, onafhankelijk van fysieke plaatsing, om de prestaties te optimaliseren en het energieverbruik te minimaliseren. De ondersteunde omgevingen omvatten IBM, AIX, i en Linux® for Power-toepassingen, allemaal op hetzelfde systeem.


Eigenschap Voordelen
Toonaangevende prestaties van POWER7+
Uitzonderlijke PowerVM virtualisatiemogelijkheid
Op mainframe geïnspireerde beschikbaarheidsfuncties
Niet-verstorende groei-opties
Frugal EnergyScale-technologie
Innovatieve Active Memory Expansion
Brede ondersteuning voor zakelijke applicaties

Configuratiemogelijkheden Per bouwblok Systeemmaximum
Processoren Vier 3,72 gigahertz (GHz) POWER7+ processormodules met elk acht cores of
Vier 4,42 GHz POWER7+ processormodules met elk vier cores
Zestien 3,72 gigahertz (GHz) POWER7+ processormodules met elk acht cores of
Zestien 4,42 GHz POWER7+ processormodules met elk vier cores
Sockets Vier Zestien
Level 2 (L2)-cache 256 kilobytes (KB) L2 cache per kern 256 KB L2 cache per kern
Level 3 (L3)-cache 10 megabyte (MB) L3 cache per core (enhanced dynamic random access memory eDRAM) 10 MB L3-cache per core (eDRAM)
Enterprise geheugen Tot 1 terabyte (TB) 1066 MHz double data rate-3 (DDR3)
Active Memory Expansion
Tot 4 TB 1066 MHz DDR3
Active Memory Expansion
Geïntegreerde SAS-bays voor Tot zes small form factor (SFF) SAS drive bays Tot 24 SFF SAS drive bays
Disk drives Tot zes SFF SAS-stations Tot 24 SFF SAS-stations
Geïntegreerde media-bays Een slimline voor Serial Advanced Technology Attachment (SATA) DVD-RAM Vier slimline voor SATA DVD-RAM's
Geïntegreerde payment card industry (PCI) adapter slots Zes PCIe Gen2 slots 24 PCIe Gen2 slots
Geïntegreerde multifunctionele kaart Eén per behuizing: Tot vier per systeem:
Geïntegreerde SAS (serial attached SCSI) controllers Twee SAS direct access storage device (DASD)/SSD controllers
Eén SATA media controller
Acht SAS DASD/SSD controllers
Vier SATA media controllers
Overige geïntegreerde poorten Drie universal serial bus (USB); twee HMC; twee system power control network (SPCN) Negen USB; vier HMC; vier SPCN
GX-slots (12X) Twee Acht
Expansiefuncties (optioneel – afhankelijk van OS)
I/O uitbreiding Tot 4 peripheral component interconnect Express (PCIe) 12X I/O-drawers
Tot 8 peripheral component interconnect Extended (PCI-X) double data rate (DDR) 12X I/O-drawers
Tot 16 PCIe 12X I/O drawers
Tot 32 PCI-X DDR 12X I/O drawers
High-bandwidth PCI adapters 6 Gb SAS
Overige ondersteunde PCI-adapters SAS, FC, Ethernet, small computer system interface (SCSI), WAN/Async, USB, Crypto, Internet small computer system interface (iSCSI)
PowerVM virtualisatietechnologieën
POWER Hypervisor Logische partitie (LPAR), Dynamic LPAR, Virtual LAN (VLAN) (Communicatie tussen partities van geheugen naar geheugen)
PowerVM Standard Edition (optioneel) Micro-Partitioning met tot 20 micropartities per processor ; Multiple Shared Processor Pools; VIOS; Shared Dedicated Capacity
PowerVM Enterprise Edition (optioneel) PowerVM Standard Edition en Live Partition Mobility (LPM)* en Active Memory Sharing (AMS)
RAS functies Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Selective dynamic firmware updates
Chipkill memory
Memory DRAM sparing
ECC L2 cache, L3 cache
Redundant service processoren met automatische failover
Redundante systeemklokken met dynamische failover
Hot-swappable disk bays
Hot-plug/blind-swap PCI slots
Hot-add I/O drawers
Hot-plug power supplies en ventilatoren
Dynamische Processor-deallocatie
Dynamische deallocatie van logische partities en PCI bus slots
Uitgebreide foutenverwerking op PCI slots
Redundante power supplies en ventilatoren
Active Memory Mirroring
Power System Pool
CoD-functies (optioneel) Processor en/of Memory Capacity Upgrade on Demand (CUoD)
Elastic Processor en/of Memory CoD
Trial Processor en/of Memory CoD
Utility CoD
Besturingssysteem AIX, IBM i en Linux for Power§
High availability (HA) IBM PowerHA-productreeks
Energievereisten Bedrijfsspanning: 200 V ac tot 240 V ac
Energieverbruik: 1.600 watt maximum per behuizing
Systeemafmetingen Power 780 rack drawer bouwblok:
6,9 in. H (4U) × 19,0 in. B × 34,0 in. D (174 mm × 483 mm × 863 mm)
gewicht 70,3 kg**
Garantie (beperkt) 24x7, responstijd dezelfde dag gedurende een jaar; on-site (verschilt per land).
Er zijn service-upgrades en onderhoudsgaranties beschikbaar.

Contact IBM

Ik help je graag verder

Pijpelink Jeroen Hallo, ik ben Jeroen Pijpelink en gespecialiseerd in B2B Server & Storage Solutions. Ik help je graag verder.


Power Systems bekijken

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.