IBM Power 770-server

Tab navigation

Belangrijkste kenmerken

Iedereen weet wat 'prestaties' in het verleden betekende voor IT. Het IT-landschap ontwikkelt zich echter zeer snel. Daarnaast worden processen meer verweven en complexer. Van de IT wordt verwacht dat nieuwe problemen opgelost en nieuwe IT-projecten geïmplementeerd worden met zowel hogere serviceniveaus en tegen lagere kosten. IBM® heeft de systemen, software en expertise om klanten te helpen projecten te implementeren waardoor hun IT innoverend kan zijn en een katalysator kan zijn voor bedrijfswijzigingen in deze nieuwe wereld van kritieke informatie.

Hedendaags IT-prestaties omvatten een snellere levering van diensten, van een beter kwaliteit en met een ongeëvenaarde kostenbesparing. Momenteel wordt de IT beoordeeld op flexibiliteit en de mogelijkheid bedrijven te laten profiteren van nieuwe kansen. De IT wordt beoordeeld op haar vermogen een infrastructuur te bieden die snelle groei aankan en bedrijfsrisico's kan beheersen, terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan hogere servicelevels. Naar verwachting worden de nieuwe services geleverd met krappere budgetten en wordt van de IT verlangd dat ze meer werk verzetten met minder middelen en de meest efficiënte oplossingen zoeken.

De IBM Power 770, ontworpen voor gevirtualiseerde consolidatie van bedrijfskritieke workloads, biedt prestaties, beschikbaarheid, efficiëntie en virtualisatie op een manier die onderscheidend is in de sector. Power VM virtualisatie levert continue, dynamische aanpassingen van resources over alle partities en besturingsomgevingen om te prestaties te optimaliseren en hogere gebruiksniveaus mogelijk te maken en het energieverbruik te minimaliseren. De ondersteunde omgevingen omvatten IBM, AIX, i en Linux® for Power-toepassingen, allemaal op hetzelfde systeem.

Eigenschap Voordelen
Toonaangevende prestaties van POWER7+
Uitzonderlijke PowerVM virtualisatiemogelijkheid
Op mainframe geïnspireerde beschikbaarheidsfuncties
Niet-verstorende groeimogelijkheden
Frugal EnergyScale-technologie
Innovatieve AME
Brede ondersteuning voor zakelijke applicaties
Configuratiemogelijkheden Per bouwblok Systeemmaximum
Processoren 16 x 3,8 gigahertz (GHz) POWER7+ processorcores of
12 x 4,2 GHz POWER7+ processorcores
64 3,8 GHz POWER7+ processorkernen of
48 4,2 GHz POWER7+ processorkernen
Sockets Vier Zestien
Level 2 (L2)-cache 256 kilobyte (KB) L2 cache per core 256 KB L2 cache per kern
Level 3 (L3)-cache 10 megabyte (MB) L3 cache per kern (eDRAM) 10 MB L3-cache per core (eDRAM)
Enterprise geheugen Tot 1 terabyte (TB) 1066 MHz double data rate-3 (DDR3)
AME
Tot 4 TB 1.066 MHz DDR3
AME
Integrated serial attached SCSI (SAS) bays voor
Solid State Drives (SSD) of
Hard Disk Drives (HDD)
Tot zes small form factor (SFF) SAS drive bays Tot 24 SFF SAS drive bays
Geïntegreerde media-bays Eén slimline voor serial advanced technology attachment (SATA) digital video disc-random access memory (DVD-RAM) Vier slimline voor SATA DVD-RAM's
Geïntegreerde payment card industry (PCI) adapter slots Zes peripheral component interconnect Express (PCIe) Gen2-slots 24 PCIe Gen2 slots
Geïntegreerde multifunctionele kaart Tot één per behuizing: Tot vier per systeem:
Geïntegreerde SAS controllers Twee SAS direct access storage device (DASD)/SSD controllers
Eén SATA media controller
Acht SAS DASD/SSD controllers
Vier SATA media controllers
Overige geïntegreerde poorten Drie universal serial bus (USB); twee HMC; twee SPCN Negen USB; vier HMC; vier system power control network (SPCN)
GX-slots (12X) Twee Acht
Expansiefuncties (optioneel – afhankelijk van OS)
I/O uitbreiding Tot 4 PCIe 12X I/O drawers
Tot 8 PCI Extended (PCI-X) DDR 12X I/O-drawers
Tot 16 PCIe 12X I/O drawers
Tot 32 PCI-X DDR 12X I/O drawers
High-bandwidth PCI adapters 6 Gb SAS
8 Gb FC
10 Gigabit Ethernet (GbE)
10 Gb FCoE
40 Gb quad data rate (QDR) InfiniBand
Overige ondersteunde PCI-adapters SAS, FC, Ethernet, small computer system interface (SCSI), wide area network (WAN)/Async, USB, Crypto, internet small computer system interface (iSCSI)
PowerVM virtualisatietechnologieën
POWER Hypervisor LPAR, Dynamic LPAR, Virtual Local Area Network (VLAN) (Communicatie tussen partities van geheugen naar geheugen)
PowerVM Standard Edition (optioneel) Micro-Partitioning met tot 20 micropartities per processor; Multiple Shared Processor Pools; VIOS; Shared Dedicated Capacity
PowerVM Enterprise Edition (optioneel) PowerVM Standard Edition en Live Partition Mobility (LPM)1 en Active Memory Sharing (AMS)2
RAS functies Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Selective dynamic firmware updates
Chipkill-geheugen
Memory DRAM sparing
ECC L2 cache, L3 cache
Redundant service processors met automatic failover3
Redundant system clocks met dynamic failover3
Hot-swappable disk bays
Hot-plug/blind-swap PCI-slots
Hot-add I/O-drawers
Hot-plug power supplies en koelingventilatoren
Dynamic Processor deallocation
Dynamic deallocation of logical partitions en PCI bus slots
Extended error handling op PCI-slots
Redundant power supplies en koelingventilatoren
Active Memory Mirroring (optioneel)
Capacity on Demand-functies (optioneel) Processor en/of Memory CUoD
Elastic Processor en/of Memory CoD
Trial Processor en/of Memory CoD
Utility CoD
Power Enterprise Pools4
Besturingssysteem AIX, IBM i en Linux for Power6
Energievereisten Bedrijfsspanning: 200 V ac tot 240 V ac
Energieverbruik: 1.925 watt maximum per behuizing
Systeemafmetingen Power 770 rack drawer bouwblok:
6,9 in. H (4U) × 19,0 in. W × 34,0 in. D (174 mm × 483 mm × 863 mm)
Gewicht 155 lbs (70,3 kg)7
Garantie (beperkt) Negen uur per dag, maandag - vrijdag (exclusief feestdagen) next business day voor één jaar zonder extra kosten; op locatie voor bepaalde onderdelen; CRU (Customer Replacable Unit, door de klant vervangbare onderdelen) voor alle andere onderdelen (verschillend per land). Er zijn service-upgrades en onderhoudsgaranties beschikbaar.

Ik help je graag verder

Jeroen Pijpelink

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.