IBM Power 760 server

Tab navigation

Belangrijkste kenmerken

Dit is het soort systeem dat alles lijkt aan te kunnen, dat altijd in de lucht is, die uw applicaties laat draaien, dat binnen uw budget past, en uitgebreid kan worden om met u mee te groeien. Het systeem, ideaal voor gevirtualiseerde consolidatie van meervoudige applicaties, geeft antwoord op vragen en lost problemen op. Problemen waar u anders 's nachts wakker van zou liggen. Het is het soort systeem dat resources naar wens inzet en waarmee uw bedrijf kan uitbreiden, zonder de bedrijfsvoering te verstoren. Wat u ook nodig hebt, het nieuwe IBM® Power 760 levert enorm veel paardenkracht in een compact pakket, waardoor u weer een goede nachtrust kunt hebben.

IBM Power 760 is helemaal nieuw en ontwikkeld om het meeste uit de toonaangevende prestaties van de POWER7+ processor te halen. De combinatie van veiligheid, betrouwbaarheid en energiezuinige virtualisatie maakt het een ideaal systeem voor gevirtualiseerde applicatie consolidatie.

Eigenschap Voordelen
Toonaangevende POWER7+ prestaties
PowerVM-virtualisatie
Active Memory Expansion
RAS functies
Niet-verstorende groeimogelijkheden
Light Path Diagnostics
EnergyScale-technologie
Configuratiemogelijkheden
POWER7+ processoropties 12 tot 48 3,1 GHz POWER7+ processorkernen of
12 tot 48 3,4 GHz POWER7+ processorkernen
Sockets 1 tot 4
Level 2 (L2)-cache 256 KB L2 cache per kern
Level 3 (L3)-cache 10 MB L3-cache per core (eDRAM)
Geheugen Maximaal 2 TB 1066 MHz DDR3 plus
Active Memory Expansion met hardware assist
Integrated SAS-bays voor Solid State Drives (SSD's)
of Hard Disk Drives (HDD's)
Zes SFF SAS drive bays
Geïntegreerde media-bays Een slimline voor SATA DVD-RAM
Geïntegreerde PCI adapterslots Zes PCIe (8x) Gen2 slots
Standaard Ethernet-poorten Dual 10 Gb en een keuze uit twee extra 10 Gb of twee extra 1 Gb
Geïntegreerde SAS controller Twee SAS DASD/SSD-controllers
Overige geïntegreerde poorten Drie USB, twee HMC, twee SPCN, één seriële poort
GX-slots (12X) Twee
Uitbreidingsfuncties (optioneel)
I/O uitbreiding Tot 4 PCIe 12X I/O drawers
Uitgebreide reeks PCI-adapters, waaronder 6 Gb en 3 Gb SAS RAID
16 Gb, 8 Gb en 4 Gb Fibre Channel
10 Gb en 1 Gb Ethernet
10 Gigabit Converged Network (Fibre Channel over Ethernet)
40 Gb QDR IB
WAN/Async, USB, Cryptographic, SSD
I/O uitbreiding: SAS SFF-bays voor HDD/SSD Tot 1334 bays in storage drawers (max. 56 drawers)
Tot 72 bays in PCIe 12X I/O-drawers
I/O uitbreiding: EXP30 Ultra SSD-drawers Maximaal twee lades (maximaal 960.000 IOPS alleen lezen)
Maximaal 60 SSD's (maximumcapaciteit 23,2 TB)
PowerVM technologieën
POWER Hypervisor LPAR, Dynamic LPAR, Virtual LAN (Communicatie tussen partities van geheugen naar geheugen)
PowerVM Standard Edition (optioneel) PowerVM Express Edition en Micro-Partitioning met maximaal 20 micropartities per processor; Multiple Shared Processor Pools; Shared Dedicated Capacity; Virtuele I/O-server
PowerVM Enterprise Edition (optioneel) PowerVM Standard Edition en Live Partition Mobility (LPM) en Active Memory Sharing (AMS)
RAS functies Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Selectieve dynamische firmware-updates
Chipkill-geheugen
ECC L2-cache, L3-cache
Serviceprocessor met foutcontrole
Hot-swappable diskbays
Hot-plug/blind swap PCI-slots
Hot-pluggable en redundante powersupplies en ventilatoren
Dynamische processorverwijdering
Uitgebreide foutafhandeling op PCI-slots
Capacity on Demand-functies (optioneel) Processor CUoD
Besturingssystemen1 AIX, IBM i en Linux for POWER
Hoge beschikbaarheid IBM PowerHA-productreeks
Energievereisten 200 V tot 240 V AC, eenfasig
Systeemafmetingen Rack drawer: 217 mm x 447 mm x 858 mm; gewicht: 70,31 kg2
Garantie en service (beperkt) Negen uur per dag, maandag tot en met vrijdag (exclusief feestdagen) volgende werkdag gedurende één jaar; op locatie voor bepaalde onderdelen; CRU (Customer Replacable Unit, door de klant vervangbare eenheid) voor alle andere eenheden (verschilt per land); twee gratis extra servicejaren (varieert per land); garantieservice-upgrade naar 24/7-dekking gratis (verschilt per land)

Contact IBM

Ik help je graag verder

Pijpelink Jeroen Hallo, ik ben Jeroen Pijpelink en gespecialiseerd in B2B Server & Storage Solutions. Ik help je graag verder.


Power Systems bekijken

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.