IBM Power 750 Express-server

Belangrijkste kenmerken

Iedereen heeft er minimaal een van nodig. Het is het soort systeem dat alles kan, altijd operationeel is, uw applicaties draait en binnen uw budget past. Sommige mensen gebruiken deze systemen voor hun database-engines, sommigen voor hun applicaties en anderen voor ontwikkeling en testen. Het is het soort systeem dat antwoord geeft als vragen, zoals die in Per seconde wijzer. Het is het soort systeem dat problemen oplost. Problemen die op kantoor wachten op een oplossing. Wat u ook nodig hebt, het nieuwe IBM® Power 750 levert enorm veel paardenkracht in een compact pakket, waardoor u weer een goede nachtrust kunt hebben.

Het ontwerp van de nieuwe IBM Power 750 Express is geheel herzien en levert nu de toonaangevende prestaties van de POWER7+ processor. De combinatie van veiligheid, betrouwbaarheid en energiezuinige virtualisatie maakt het een ideaal systeem voor de consolidatie van applicaties of transactieverwerking.

Eigenschap Voordelen
Toonaangevende POWER7+ prestaties
PowerVM-virtualisatie
Active Memory Expansion
RAS functies
Light Path Diagnostics
EnergyScale-technologie
Configuratiemogelijkheden
POWER7+ processoropties 8 tot 32 3,5 GHz POWER7+ processorkernen of
8 tot 32 4,0 GHz POWER7+ processorkernen
Sockets 1 tot 4
Level 2 (L2)-cache 256 KB L2 cache per kern
Level 3 (L3)-cache 10 MB L3-cache per core (eDRAM)
Geheugen Maximaal 1 TB 1066 MHz DDR3 plus
Active Memory Expansion met hardware assist
Integrated SAS-bays voor Solid State Drives (SSD's)
of Hard Disk Drives (HDD's)
Zes SFF SAS drive bays
Geïntegreerde media-bays Een slimline voor SATA DVD-RAM
Geïntegreerde PCI adapterslots Zes PCIe (8x) Gen2 slots
Standaard ethernet-poorten Dual 10 Gb en een keuze uit twee extra 10 Gb of
twee extra 1 Gb
Geïntegreerde SAS controller Twee SAS DASD/SSD-controllers
Overige geïntegreerde poorten Drie USB, twee HMC, twee SPCN, één seriële poort
GX-slots (12X) Twee
Uitbreidingsfuncties (optioneel)
I/O uitbreiding Tot 4 PCIe 12X I/O drawers
Uitgebreide reeks PCI-adapters, waaronder 6 Gb en 3 Gb SAS RAID
16 Gb, 8 Gb en 4 Gb Fibre Channel
10 Gb en 1 Gb Ethernet
10 Gigabit Converged Network (Fibre Channel over Ethernet)
40 Gb QDR IB
WAN/Async, USB, Cryptographic, SSD
I/O uitbreiding: SAS SFF-bays voor HDD/SSD Tot 1334 bays in storage drawers (max. 56 drawers)
Tot 72 bays in PCIe 12X I/O-drawers
I/O uitbreiding: EXP30 Ultra SSD-drawers Maximaal twee lades (maximaal 960.000 IOPS alleen lezen)
Maximaal 60 SSD's (maximumcapaciteit 23,2 TB)
PowerVM technologieën
POWER Hypervisor LPAR, Dynamic LPAR, Virtual LAN (Communicatie tussen partities van geheugen naar geheugen)
PowerVM Standard Edition (optioneel) PowerVM Express Edition en Micro-Partitioning met maximaal 20 micropartities per processor; Multiple Shared Processor Pools; Shared Dedicated Capacity; Virtuele I/O-server
PowerVM Enterprise Edition (optioneel) PowerVM Standard Edition plus LPM en Active Memory Sharing (AMS)
RAS functies Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Selectieve dynamische firmware-updates
Chipkill-geheugen
ECC L2-cache, L3-cache
Serviceprocessor met foutcontrole
Hot-swappable diskbays
Hot-plug/blind swap PCI-slots
Hot-pluggable en redundante power supplies en ventilatoren
Dynamische processorverwijdering
Uitgebreide foutafhandeling op PCI-slots
Besturingssystemen1 AIX, IBM i en Linux for POWER
Hoge beschikbaarheid IBM PowerHA-productreeks
Energievereisten 200 V tot 240 V AC, eenfasig
Systeemafmetingen Rack drawer: 217 mm x 447 mm x 858 mm; gewicht: 70,31 kg2
Garantie en service (beperkt) Negen uur per dag, maandag tot en met vrijdag (exclusief feestdagen) volgende werkdag gedurende één jaar; op locatie voor bepaalde onderdelen; CRU (Customer Replacable Unit, door de klant vervangbare eenheid) voor alle andere eenheden (verschilt per land); twee gratis extra servicejaren (varieert per land); garantieservice-upgrade naar 24/7-dekking gratis (verschilt per land)

Ik help je graag verder

Jeroen Pijpelink

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.

Verwante links