IBM Power 730 Express-server

Tab navigation

Belangrijkste kenmerken

Iedereen weet wat 'prestaties’ in het verleden betekende voor de IT. Onze Power Systems Express-servers bevatten de POWER7+ processortechnologie en tillen de traditionele prestaties naar een hoger plan.

We bevinden ons nu midden in een belangrijke technologieverschuiving die groei en innovatie mogelijk maakt - gebouwd op de samenvloeiing van Big Data, cloud, mobiele apparaten en social business. Daarnaast worden processen meer verweven en complexer. Van de IT wordt verwacht dat nieuwe problemen opgelost en nieuwe IT-projecten geïmplementeerd worden met zowel hogere service levels en tegen lagere kosten. Dit tijdperk is een bepalend moment voor IT-organisaties om de waarde die ze leveren via de klantenervaring opnieuw vorm te geven.

Eigenschap Voordelen
Indrukwekkende POWER7+ prestaties
IBM Systems Director Active Energy Manager met EnergyScale technologie
PowerVM Virtualization
Intelligent Threads
AME
RAS functies
Light path diagnostics
Configuratiemogelijkheden Model 8231-E2D
POWER7+ processormodules–twee per systeem Eight-core 4,3 GHz of
12-core 4,2 GHz of
16-core 3,6 GHz of
16-core 4,2 GHz
Sockets Twee
Level 2 (L2) cache 256 Kilobyte (KB) per core
Level 3 (L3) cache 10 megabyte (MB) per core
Geheugen 8 gigabyte (GB) tot 512 GB aan registered dual inline memory module (RDIMM) double data rate (DDR-3)
AME
Solid state drives (SSD's) Tot 6 small form factor (SFF) drives of
Disk drives Tot 6 SFF Serial Attached SCSI (SAS) drives
Diskcapaciteit Tot 5,4 Terabyte (TB)
Media bays Slimline voor DVD-random access memory (RAM)
Half-height voor tapestation1 of verwisselbare disks
I/O
PCI-adapterslots Vijf PCI Express 8x Generation2 low profile
Standaard Ethernet Vier Ethernet 10/100/1.000 Megabits per seconde (Mbps) poorten
Geïntegreerde SAS controller Een controller voor SAS DASD/SSD met redundant array of independent disk (RAID) 10 en DVD-RAM
Optioneel beschermde 175 MB cache met RAID 5, 6
High-performance PCI-adapters 8 gigabits per second (Gbps) Fibre Channel (FC) met vier poorten
16 Gbps FC met twee poorten
10 gigabit Ethernet (GbE) RoCE met twee poorten
Dual port 10 GbE
Dual port 10 Gb FC over Ethernet (FCoE)
Dual port quad data rate (QDR) Infiniband
6 Gbps SAS RAID-controller
Uitbreidingsfuncties (optioneel) Opslaguitbreiding tot in totaal 378 SFF-bays
Tot 20 PCIe-slots
Overige geïntegreerde poorten Drie universal serial bus (USB), twee hardware management console (HMC), twee systeempoorten, twee System Power Control Network (SPCN)
GX slots Twee GX++
PowerVM technologieën
POWER Hypervisor VM's, LPAR, Dynamic LPAR (DLPAR); Virtual local area network (VLAN) (Communicatie tussen partities van geheugen naar geheugen)
PowerVM Express Edition (optioneel) Tot drie partities op de server; virtuele schijf en optische apparaten (VIOS); Integrated Virtualization Manager (IVM); Shared Dedicated Capacity
PowerVM Standard Edition (optioneel) PowerVM Express Edition en Micro-Partitioning met maximaal 20 micropartities per processor; Multiple Shared Processor Pools
PowerVM Enterprise Edition (optioneel) PowerVM Standard Edition en Live Partition Mobility (LPM) en Active Memory Sharing (AMS)
RAS functies Error checking and correcting (ECC) geheugen met Chipkill
Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Service processor met foutbewaking
Hot-pluggable disk bays
Hot-pluggable en redundante power supplies en ventilatoren
Dynamic component Deallocation
OS2 AIX
IBM i
Linux for POWER
High availability (HA) IBM PowerHA-familie
Energievereisten 200 V to 240 V ac, eenfase
Systeemafmetingen Rack drawer: 86 mm × 447 mm × 728 mm; gewicht 29,5 kg3
Garantie (beperkt) Drie jaar beperkte garantie, op locatie voor bepaalde onderdelen; customer replaceable unit (CRU/door de klant te vervangen unit) (voor alle overige units (verschilt per land), volgende werkdag 09:00:00 tot 17:00:00 (exclusief feestdagen), service-opwaardering en onderhoudsgaranties zijn beschikbaar

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.