IBM Power 720 Express-server

Belangrijkste kenmerken

Iedereen weet wat 'prestaties' in het verleden betekende voor IT. Onze Power Systems Express-servers bevatten de POWER7 processortechnologie en tillen traditionele prestaties naar een hoger plan.

Maar vandaag de dag staan we midden in een belangrijke technologische verschuiving die groei en innovatie mogelijk maakt, gebouwd op de samenvloeiing van Big Data, cloud, mobiele apparaten en social business. Processen raken meer verweven en worden complexer. Van IT wordt verwacht dat nieuwe problemen opgelost en nieuwe IT-projecten geïmplementeerd worden, met hogere servicelevels én tegen lagere kosten. Dit tijdperk vormt een beslissend moment voor IT-organisaties om de waarde die ze leveren via de klantenervaring opnieuw vorm te geven.

Momenteel wordt de IT beoordeeld op flexibiliteit en de mogelijkheid bedrijven te laten profiteren van nieuwe kansen. De IT wordt beoordeeld op haar vermogen een infrastructuur te bieden die snelle groei aankan en bedrijfsrisico's kan beheersen, terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan hogere serviceniveaus. Er wordt verwacht dat nieuwe services worden geleverd met krappere budgetten, en er wordt van de IT verlangd dat ze meer werk verzetten met minder middelen, en de goedkoopst mogelijke oplossingen zoeken.

Zoals zoveel bedrijven hebt u wellicht ook te maken met een overmatig complexe IT-omgeving. Als uw bedrijf groeit, groeien ook uw computerbehoeften. Het beheren en implementeren van nieuwe toepassingen kan betekenen dat er meer servers toegevoegd dienen te worden, waardoor de uitgaven hoger worden en er meer personeel nodig is. U hebt nu meer dan ooit een systeem nodig waarmee u beter kunt inspringen op de behoeften van de klant, de productie kunt opvoeren, ononderbroken kunt werken en uw gegevens en systemen kunt beveiligen, zonder vooraf een enorme tijd-, kennis- of kapitaalinvestering te doen. U hebt een bedrijfssysteem nodig dat er voor u is wanneer dit nodig is, een systeem dat met uw bedrijf meegroeit. Een systeem dat nu klaar is voor de toekomst, met een infrastructuur waarmee u 'big data,' sociale media, mobiel werken, analysemogelijkheden en de stroom van cruciale informatie kunt behappen.

De IBM Power 720 Express is een gedistribueerde toepassingsserver die topprestaties biedt op het gebied van de beschikbaarheid van toepassingen, en meer werk verricht met minder operationele onderbrekingen wanneer toepassingen in bijkantoren en in winkels worden gebruikt. Als consolidatieserver biedt PowerVM Editions de flexibiliteit om de ultra-moderne toepassingen AIX, IBM i, Linux en x86 Linux te gebruiken. Het systeem bevat tevens uitgebreide virtualisatietechnologieën die zijn ontwikkeld om resources te verenigen en beheren, terwijl uw IT-infrastructuur wordt vereenvoudigd en geoptimaliseerd. De server vormt een van de meest kostenbesparende oplossingen voor UNIX-, IBM i- en Linux-installaties.

De Power 720 Express met IBM i biedt een technologische basis met bewezen betrouwbaarheid en veiligheid voor het midden- en kleinbedrijf dat op zoek is naar een compleet en geïntegreerd bedrijfssysteem. Met de Power 720 kunt u meer uitgaven en behoefte aan personeel vermijden, terwijl u toch beter op klanten kunt inspelen. Hierdoor wordt de productiviteit verbeterd en worden gegevens veilig gesteld. IBM i integreert functies voor het vereenvoudigen van uw IT-omgeving en levert een compleet, kostenbesparend bedrijfssysteem dat de groei van een bedrijf ondersteunt. En de Power 720 levert de prestaties en capaciteit voor het draaien van nieuwe en bestaande bedrijfstoepassingen op een enkele server, om zo uw IT-omgeving in hoge mate te integreren en te vereenvoudigen.

Ontdek de redenen waarom zoveel klanten overstappen naar IBM Power Systems. De Power 720 Express is een betrouwbare en veilige one-socket server die maximaal acht POWER7+ kernen ondersteunt in een flexibele 4U, voor rack geoptimaliseerde montage of torenbehuizing. Door de prestaties, beschikbaarheid en flexibiliteit van de Power 720 kunt u zich concentreren op het leiden van uw bedrijf, met een bewezen product van de duizenden softwareleveranciers die de besturingssystemen AIX, IBM i en Linux® ondersteunen.

Speciale aanbiedingen en extra informatie


Plugins


Eigenschap Voordelen
Indrukwekkende POWER7+ prestaties
RAS functies
Light Path Diagnostics
PowerVM Virtualization
Intelligent Threads
AME
Flexibiliteit en keuze uit AIX,- IBM i- en Linux-besturingssystemen
IBM Systems Director Active Energy Manager met EnergyScale-technologie

Configuratieopties
Configuratiemogelijkheden Model 8202-E4D
POWER7+-processormodules, één per processorkaart Vier-core 3,6 GHz of
zes-core 3,6 GHz of
acht-core, 3,6 GHz
Sockets Eén
Level 2 (L2) cache 256 Kilobyte (KB) per core
Level 3 (L3) cache 10 megabyte (MB) per core
Geheugen 8 gigabytes (GB) tot 512 GB1 aan Registered Dual
Inline Memory Module (RDIMM) Double Data Rate-3
(DDR-3) AME
Solid-state-drives (SSD's) Tot acht Small Form Factor (SFF)-drives
Disk drives Tot acht SFF Serial Attached SCSI (SAS)-drivestd>
Diskcapaciteit Tot 7,2 Terabyte (TB)
Media bays Slimline voor DVD-random access memory (RAM)
Half-height voor tapestation of verwisselbare disks
I/O
PCI-adapterslots Vier PCIe 8x Generation 2 en vier
PCIe Generation 2 low-profile (optioneel)
Standaard Ethernet Vier Ethernet 10/100/1.000 Megabits per
seconde (Mb/ps) poorten
Geïntegreerde SAS controller Een controller voor SAS DASD/SSD met Redundant
Array of Independent Disk (RAID)10 en DVD-RAM
Optioneel beschermde 175 MB cache met RAID 5, 6
High-performance PCI-adapters (optioneel) Vier-poorts, 8 gigabit (GB) Fibre Channel (FC)
twee-poorts, 16 GB FC twee-poorts,
10 gigabit Ethernet (GbE) RoCE 10 GbE
10 GB FC over Ethernet (FCoE)
Dual Port Quad Data Rate (QDR) IB
6 GB per seconde (GB/ps) SAS RAID Controller
I/O-uitbreiding (verkrijgbaar met zes-core of acht-core-processoren) Tot 2 PCIe 12X I/O-lades, 20 PCIe-slots
Tot 4 PCI Extended (PCIx)
Double Data Rate (DDR) 12X I/O-lades,
24 PCIx-slots Tot 380 SFF diskslots
Overige geïntegreerde poorten Drie Universal Serial Bus (USB),
twee Hardware Management Console (HMC),
twee systeempoorten, twee System Power Control Network (SPCN)
GX-slots (12X) Een GX++2
Overige ondersteunde PCI-adapters: SAS, Small Computer System Interface (SCSI),
Wide Area Network (WAN)/Async, USB, Crypto,
internet SCSI (iSCSI)
VM-technologie
POWER Hypervisor Virtuele machines (VM's), logische partities (LPAR),
Dynamic LPAR (DLPAR), Virtual Local Area Network (VLAN)
(geheugen-naar-geheugen interpartitie-communicatie)
PowerVM Express Edition (optioneel) Tot drie partities op de server; virtuele schijf
en optische apparaten (VIOS); Integrated Virtualization
Manager (IVM); Shared Dedicated Capacity
PowerVM Standard Edition (optioneel) PowerVM Express Edition en Micro-Partitioning
met maximaal 20 micropartities per processor;
Multiple Shared Processor Pools
PowerVM Enterprise Edition (optioneel) PowerVM Standard Edition en Live Partition Mobility (LPM) en Active Memory Sharing (AMS)
High availability (HA) IBM PowerHA-productreeks
Beveiliging en compliance PowerSC
RAS-functies Error checking and correcting (ECC) geheugen met Chipkill Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Service processor met foutbewaking
Hot-pluggable disk bays
Hot-pluggable en redundante power supplies en ventilatoren
Dynamic component Deallocation
OS3 AIX
IBM i
Linux for POWER
Energievereisten 100 V tot 240 V AC, eenfasig
Systeemafmetingen Toren: H – 541 mm × B – 183 – 328,5 mm × D – 688 mm; gewicht: 48,2 kg4
Racklade: H -173 mm B - 440 mm D - 610mm; gewicht: 37,3 kg4
Garantie Drie jaar beperkte garantie, op locatie voor bepaalde onderdelen; customer replaceable unit (CRU) door de klant te vervangen onderdelen voor alle overige onderdelen (verschilt per land), volgende werkdag 09:00:00 tot 17:00:00 (exclusief feestdagen), service-opwaardering en onderhoudsgaranties zijn beschikbaar


POWER7® betekent high-performance, grote capaciteit en bijna lineaire scaling. De onderstaande benchmark- en performancegegevens laten zien hoe oplossingen van IBM optimaal kunnen worden afgestemd op de meest uiteenlopende workloads. Stuk voor stuk bieden ze een niveau van performance waar u op kunt rekenen.

Multiuser performance

Technologie Chips Cores Threads GHz rPerf* CPW**
POWER7 1 4 16 3,00 45,13 23.800
POWER7 1 6 24 3,00 65,52 34.900
POWER7 1 8 32 3,00 81,24 46.300


Ik help je graag verder

Martin Lagerberg

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.