IBM Power 710 Express-server

Tab navigation

Belangrijkste kenmerken

Iedereen weet wat prestaties in het verleden betekende voor de IT. Onze Power Systems Express-servers bevatten de POWER7+ processortechnologie en tillen de traditionele prestaties naar een hoger plan.

We bevinden ons nu midden in een belangrijke technologieverschuiving die groei en innovatie mogelijk maakt – gebouwd op de samenvloeiing van Big Data, cloud, mobiele apparaten en social business. Daarnaast worden processen meer verweven en complexer. Van de IT wordt verwacht dat nieuwe problemen opgelost en nieuwe IT-projecten geïmplementeerd worden met zowel hogere service levels en tegen lagere kosten. Dit tijdperk is een bepalend moment voor IT-organisaties om de waarde die ze leveren via de klantenervaring opnieuw vorm te geven.

Momenteel wordt de IT beoordeeld op flexibiliteit en de mogelijkheid bedrijven te laten profiteren van nieuwe kansen. De IT wordt beoordeeld op haar vermogen een infrastructuur te bieden die snelle groei aankan en bedrijfsrisico's kan beheersen terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan hogere serviceniveaus. Naar verwachting worden de nieuwe services geleverd met krappere budgetten en wordt van de IT verlangd dat ze meer werk verzetten met minder middelen en de goedkoopst mogelijke oplossingen zoeken.

De Power 710 Express is een one-socket-server die is geïnspireerd op de indrukwekkende prestaties van de POWER7-processor. De server ondersteunt maximaal acht POWER7 kernen in een rack-dense, energiezuinige behuizing. De Power 710 Express bevat als high-performance infrastructuur of als toepassingsserver innovatieve technologieën voor het optimaliseren van workloads waarmee de prestaties worden verbeterd op basis van de automatiseringsbehoeften van de klant. De server levert tevens intelligente energie-functies die de prestaties ten goede komen en de energiezuinigheid optimaliseren, waardoor u een van de meest kostenbesparende oplossingen krijgt voor UNIX®-, IBM i- en Linux-installaties. En met de oplossingen van duizenden ISV's bent u in staat de keuzes te maken waarmee uw bedrijf de concurrentie een stap voor blijft.

Eigenschap Voordelen
Indrukwekkende POWER7+ prestaties
Intelligent Threads
AME
RAS functies
Light path diagnostics
IBM Systems Director Active Energy Manager met EnergyScale technologie
Configuratiemogelijkheden Model 8231-E1D
POWER7+ processormodules–één per systeem four-core 3,6 GHz of
six-core 4,2 GHz of
eight-core 4,2 GHz
Sockets Eén
Level 2 (L2) cache 256 Kilobyte (KB) per core
Level 3 (L3) cache 10 megabyte (MB) per core
Geheugen 8 gigabyte (GB) tot 256 GB aan registered dual inline memory module (RDIMM) double data rate-3 (DDR-3)
AME
Solid-state-stations (SSD's) Tot zes small form factor (SFF) drives
Disk drives Tot zes SFF Serial Attached SCSI (SAS) drives
Diskcapaciteit Tot 5,4 Terabyte (TB)
Media bays Slimline voor DVD-random access memory (RAM)
Half-height voor tapestation1 of verwisselbare disks
I/O
PCI-adapterslots Vijf PCI Express Generation2 8x low profile
Standaard Ethernet Vier Ethernet 10/100/1.000 Megabits per seconde (Mbps) poorten
Geïntegreerde SAS controller Een controller voor SAS DASD/SSD met redundant array of independent disk (RAID) 10 en DVD-RAM
Optioneel beschermde 175 MB cache met RAID 5, 6
High-performance PCI-adapters 8 Gigabit (Gb) Fibre Channel (FC)
16 Gb per second (Gbps) FC met twee poorten
10 Gb Ethernet (GbE) RoCE met twee poorten
Dual-port 10 GbE
Dual-port 10 Gb FC over Ethernet (FCoE)
Dual-port quad data rate (QDR) Infiniband
6 Gbps SAS RAID-controller
Overige geïntegreerde poorten Drie universal serial bus (USB), twee hardware maintenance console (HMC), twee systeempoorten
GX slots Een GX++ (niet verkrijgbaar met four-core processor)
PowerVM technologieën
POWER Hypervisor VM's, LPAR, Dynamic LPAR (DLPAR); Virtual local area network (vLAN) (Communicatie tussen partities van geheugen naar geheugen)
PowerVM Express Edition (optioneel) Tot drie partities op de server; virtuele schijf en optische apparaten (VIOS); Integrated Virtualization Manager (IVM); Shared Dedicated Capacity
PowerVM Standard Edition (optioneel) PowerVM Express Edition en Micro-Partitioning met maximaal 20 micropartities per processor; Multiple Shared Processor Pools
PowerVM Enterprise Edition (optioneel) PowerVM Standard Edition en Live Partition Mobility (LPM) en Active Memory Sharing (AMS)
RAS functies Error checking and correcting (ECC) geheugen met Chipkill
Processor Instruction Retry
Alternate Processor Recovery
Service processor met foutbewaking
Hot-pluggable disk bays
Hot-pluggable en redundante power supplies en ventilatoren
Dynamic component Deallocation
OS2 AIX
IBM i
Linux for POWER
High availability (HA) IBM PowerHA-familie
Energievereisten 100 V to 240 V ac, eenfase
Systeemafmetingen Rack drawer: 86 mm × 447 mm × 728 mm; gewicht 28,2 kg3
Garantie (beperkt) Drie jaar beperkte garantie, op locatie voor bepaalde onderdelen; customer replaceable unit (CRU) door de klant te vervangen unit voor alle overige units (verschilt per land), volgende werkdag 09:00:00 tot 17:00:00 (exclusief feestdagen), service-opwaardering en onderhoudsgaranties zijn beschikbaar

Ik help je graag verder

Martin Lagerberg

Technische ondersteuning

Power Systems bekijken

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

IBM Power Systems zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf alles in huis heeft voor de nieuwste generatie applicaties voor big data, analytics en cognitive computing. Deze applicaties zijn bepalend voor de manier waarop organisaties momenteel werken. Of u nu één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Als open innovatieplatform zijn Power Systems geoptimaliseerd voor de snelheid van big data en analytics en bieden ze de schaalvoordelen en beveiliging van de cloud.Oplossingen van IBM en IBM Business Partners profiteren volop van de grote voordelen van IBM Power Systems.

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten overgestapt op IBM Power Systems, want daar vonden ze de keuzemogelijkheden en flexibiliteit die ze zochten. Kijk wat Power Systems voor hen hebben gedaan om de IT op een volkomen nieuwe manier te ontwikkelen en te leveren, om een ideale omgeving voor big data en analytics te creëren, en om private, publieke en hybride oplossingen in te zetten voor scale-out of scale-up implementaties. Bij dit alles namen de bedrijfsprestaties toe, namen de risico's af en ontstond er een springplank voor verdere groei.

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.