Voordelen van IBM Power Systems

Power is het ultieme platform voor compute-intensive workloads

Belangrijkste kenmerken

Gebouwd met innovatieve technologie om uw gegevens voor u aan het werk te zetten

Het is geen geheim dat dynamische technologieveranderingen de manier waarop bedrijven zaken doen snel veranderen. Technologie verandert zo snel, dat communities alle zeilen bijzetten en een samenwerking aangaan. De toenemende stroom van gegevens afkomstig vanuit uw organisatie en daarbuiten, van mobiele werknemers en van klanten en potentiële klanten, bieden een ongeëvenaarde kans om waardevolle inzichten te verkrijgen en deze inzichten toe te passen op het punt waar zij een optimale verbetering van de bedrijfsresultaten realiseren.

De omslag naar geavanceerde mogelijkheden vereist een geïntegreerde infrastructuur die uw belangrijke IT-initiatieven ondersteunt. Onze investeringen in geoptimaliseerde oplossingen voor geavanceerde analyses, cloud- en mobiele technologieën zijn ontwikkeld om u sneller en eenvoudiger te helpen bij het grijpen van marktkansen.

De volgende generatie IBM® Power Systems met IBM POWER8-technologie is de eerste systeemfamilie die gebouwd is met vernieuwingen die de power van big data en analytics, mobiele en cloudtechnologieën als nooit tevoren omzetten in concurrentievoordeel. Onze nieuwe scale-out systemen bieden een krachtige, schaalbare en rendabele manier om uw gegevens voor u aan het werk te zetten.

Ontwikkeld en geoptimaliseerd voor Big Data en analytics

Bedrijven verzamelen een rijkdom aan gegevens. Power Systems kunnen deze gegevens opslaan, beveiligen en wat het allerbelangrijkste is, snel omzetten in directe kennis. Power Systems zijn ontwikkeld voor big data. Van voorspellende analytics en data warehouses tot de verwerking van niet-gestructureerde big data en cognitieve Watson-oplossingen, de Power servers zijn geoptimaliseerd voor compute-intensieve prestatievereisten van database- en analysetoepassingen en kunnen flexibel opgeschaald worden om aan de vereisten voor groeiende data tegemoet te komen.

De eerste generatie S-klasse servers van Power Systems zijn gebouwd op POWER8-technologie en rekken de fysieke en virtuele grenzen van datacentertechnologie op, om snellere en efficiëntere toepassingen te realiseren die vereist zijn voor de slimme enterprise van nu. Voortbouwend op een verleden van robuuste veerkracht, flexibiliteit en beveiliging, combineert het open, datacentrisch design van Power Systems computingkracht, geheugenbandbreedte en brede datapaden voor de verwerking en verplaatsing van data in toepassingen, op een manier die eenvoudiger gebruik en beheer mogelijk maakt.

Betere rendabiliteit voor scale-out gegevens en cloudinfrastructuren

Bedrijven hebben hoge verwachtingen van de cloud en Power Systems bieden de prestaties die organisaties helpen profiteren van de voordelen van een betere rendabiliteit met een kleiner aantal scale-out servers. Power Systems biedt met een beter gebruik dan de x86-servers een uitstekende cloudrendabiliteit. Via de PowerVM- en PowerKVM-virtualisatiesoftware en een keuze aan toonaangevende cloudtoepassingen, levert virtualisatie met IBM Power Systems intelligente, dynamische toewijzing van resources, om zo snel te kunnen inspringen op de eisen van workloads.

IBM Power Systems 1- en 2-socket servers vormen de ideale basis voor scale-out gegevens en cloudomgevingen en de economische voordelen en beveiliging die u nodig hebt om met vertrouwen datacentrische toepassingen te verplaatsen naar de cloud. Met ruim tweemaal zoveel bandbreedte als servers van de vorige generatie, bieden deze systemen de mogelijkheid om open infrastructuren intelligent naar buiten te schalen met minder requirements op het gebied van hardware, energie en koeling.

Biedt nieuwe mogelijkheden voor mobiele toepassingen

Zakelijke kernsystemen als Enterprise Resource Planning (ERP) en Customer Relationship Management (CRM) zijn cruciaal om te kunnen reageren op marktwensen. Ze beheren en leveren de gegevens die bedrijven – en hun klanten – eisen. Maar steeds meer zijn deze gegevenssystemen (Systems of Record) verbonden met werknemers en consumenten via mobiele en sociale communicatiesystemen (Systems of Engagement) die zijn bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren en voorsprong te nemen op de concurrentie. In deze steeds complexere omgeving zijn mobiele toepassingen missie-kritisch en kunnen deze niet als geïsoleerde toepassingen met hun eigen data worden uitgevoerd. Bovendien verwachten ze hogere serviceniveaus en hogere prestaties.

Power Systems bieden de open technologieën die mobiele toepassingen eisen alsmede de computingsnelheid, gegevensbandbreedte en flexibiliteit die nodig zijn om onmiddellijk betrouwbare reacties te sturen naar mobiele gebruikers wanneer zij dit het hardst nodig hebben. Zo krijgen ze het beste uit beide werelden door de combinatie van de voordelen van een gedeelte IT-infrastructuur voor kernsystemen en de betrouwbare en veilige uitbreiding van communicatiesystemen via mobiele toepassingen.

Levert open innovatie die radicale veranderingen teweegbrengt in de manier waarop IT wordt ontwikkeld en geleverd

POWER architectuur is het kloppend hart van de OpenPower Foundation, een groeiende community die opgebouwd is rondom een open-technologie platform voor het creëren van nieuwe kansen en het snel leveren van een bredere set nieuwe technologieën. Door de open standaards biedt Power Systems ontwikkelaars de tools die zijn afgestemd op een platform dat productiviteit en prestaties kan aanzwengelen door het wegnemen van de beperkingen van een standaardarchitectuur. Met architectuur die open standaards als Linux®, OpenStack, KVM en andere ondersteunt – en met communityinnovatie die wordt aangedreven door Power Systems Linux Centres, Watson & Power ontwikkelingsclouds en de OpenPOWER Foundation – Power Systems luidt de volgende generatie geïntegreerde hardware-oplossingen in die data-intensieve en computetaken dramatisch zal versnellen.

Dit levert een snelle roi op en transformeert de manier waarop cruciale bedrijfsdiensten worden geleverd

Ongeacht of u al een Power Systems-klant bent of nog aan het evalueren bent welke mogelijkheden IBM Power Systems u kan bieden voor de levering van uw IT-diensten, de innovaties die Power Systems-servers uit deze nieuwe klasse leveren zijn ontwikkeld om huidige IT-investeringen te beschermen en uw mogelijkheden te vergroten. Hierbij worden opkomende workloads diep geïntegreerd in huidige processen, waardoor bedrijven eindgebruikers betere zakelijke diensten kunnen aanbieden. Nieuwe toepassingen zijn ontwikkeld om resources te delen zonder prestatieconflict en kunnen snel geïmplementeerd worden. Dit levert uw bedrijf onmiddellijk investeringsrendement op.

Power Systems-servers bieden een uitstekende klantervaring

Bedrijven die vertrouwen op servers van Power Systems waarderen niet alleen de toonaangevende technologie en toepassingen. Ze waarden ook de buitengewone klantervaring die IBM gedurende de gehele lifecycle van de zakelijke oplossing biedt, waardoor ze snelle en duurzame bedrijfswaarde kunnen realiseren.

Klanten kunnen waardevol bedrijfsinzicht en advies krijgen van infrastructuurworkshops op maat om ze te helpen bij het maken van architectuurdesignkeuzes. Ze kunnen ook hun voordeel doen met eenvoudige, vooraf geconfigureerde en geladen aanbiedingen om ze een snelle start bij het implementeren van een private cloud- of een analyticsoplossing te geven. De bewezen methodologie van IBM Migration Factory helpt klanten hun cruciale database of toepassing van standaard x86-servers en UNIX®-systemen van de concurrentie sneller te verplaatsen. Met de expertise van IBM Upgrade Factory kunnen klanten sneller hun voordeel doen met nieuwe technologie en de verkracht van hun systemen verhogen. De servers van IBM Power nemen zelfs ‘contact op met het thuisfront’ als ze een probleem ontdekken, waardoor een mogelijk probleem opgelost kan worden voordat het zich voordoet.

Het IBM Power Systems Workload Centre of Competency helpt klanten met een uitgebreide reeks projecten, waaronder het optimaliseren van toepassingen die op Power Systems worden uitgevoerd. Het Centre biedt toegang tot experts op het gebied van toepassingsdesign, benchmarking, Proof of Concept (PoC), prestaties en beschikbaarheid.

Klanten kunnen de diepgaande beveiligingsexpertise van onze IBM Global Technology Services- en IBM Lab Services-teams aanboren voor tal van infrastructuurdesign-, implementatie-, beheer- en optimalisatieprojecten. Ze beschikken ook over de gemoedsrust die voortkomt uit het werken met het wereldwijde netwerk van ervaren IBM Business Partners (BP's).

Geïntegreerd en eenvoudig te implementeren

Een volledig geïntegreerde aanpak van het design, de ontwikkeling en het testen van elke IBM Power System-server waarborgt dat ze allemaal een eenvoudig te implementeren en uiterst betrouwbare basis zijn voor uw zakelijke oplossingen. IBM Power Systems biedt duizenden populaire industrietoepassingen van onafhankelijke softwareleveranciers die worden uitgevoerd op de besturingssystemen Linux, AIX en IBM i. IBM levert een volledige reeks betaalbare IBM Power Systems-servers, die alle toonaangevende prestaties en schaalmogelijkheden leveren in hun klasse.

Gespecialiseerde oplossingen voor Linux-infrastructuur

Power Systems for Linux met Ubuntu, SUSE of Red Hat Linux concurreren qua prijs met de x86, maar leveren prestaties en een roi die subliem zijn voor compute- en gegevensintensieve toepassingen. Met de virtualisatieopties PowerVM en PowerKVM, IBM SmartCloud-oplossingen voor systeembeheer en een brede compatibiliteit met open DC-omgevingen als OpenStack, bieden deze systemen de flexibiliteit die u nodig hebt om snel oplossingen met innovatieve technologie te implementeren, afhankelijkheid van één leverancier te voorkomen en snel goede bedrijfsresultaten te leveren.

Gebouwd op POWER, ontwikkeld voor gegevens

POWER processortechnologie is een Reduced Instruction-Set Computing (RISC) architectuur voor toepassingen van consumentenelektronica tot supercomputers. POWER-processoren lopen voorop in zowel commerciële en technical computing en High Performance Computing (HPC). Dus naast het leveren van buitengewone prestaties voor commerciële workloads als DB2 database en SAP toepassingen, is POWER ook de drijvende kracht achter een groot aantal van de huidige supercomputers. Met Blue Gene heeft deze technologie een belangrijke rol gespeeld bij het in kaart brengen van het menselijke genoom. Ook is het aan boord van de Mars-rovers. Met behulp van POWER kon IBM Watson beter presteren dan de deelnemers aan de Amerikaanse quiz Jeopardy! Tegenwoordig zorgt IBM Watson voor verdere wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van tekstanalyse en natuurlijke taalverwerking voor de financiële sector, de gezondheidszorg en customer service.

POWER processoren bieden de basis voor het systeemdesign voor zowel traditionele transactieverwerking en compute- en data-intensieve workloads als mobiele en sociale toepassingen en web- en analyticstoepassingen. Voor maximale prestaties zijn systemen met POWER-processoren ontwikkeld met optimalisatietechnologie waarmee het systeem zichzelf automatisch kan afstemmen op specifieke workloads. Onze systemen van de nieuwste generatie zijn gebouwd met POWER8-technologie en het gebalanceerde datacentrische design ondersteunt de meest complexe gegevenshongerige toepassingen 2 keer sneller dan systemen van de vorige generatie.

Met de OpenPOWER Foundation ligt de POWER architectuur achter de inspanningen van baanbrekende technologiebedrijven die zich bezighouden met de volgende stap in datacenter-innovatie. Door samenwerking en communitygerichte ontwikkeling stelt POWER de nieuwe normen en creëert het nieuwe kansen voor bedrijfsinnovatie.

Ik help je graag verder

Atya Arain

Technische ondersteuning  • InformationWeek Webcast

    Forrester Total Economic Impact van het uitvoeren van analytics workloads op IBM Power Systems

Klanten die vooruitdenken