Voordelen van IBM Power Systems

Power is het ultieme platform voor compute-intensive workloads

Belangrijkste kenmerken

Gebouwd voor uw hoogste zakelijke prioriteiten

De technologische ontwikkelingen van tegenwoordig zijn de drijvende kracht achter groei en innovatie en stellen nieuwe eisen aan IT. Cloud, Big Data, analytics, mobiele oplossingen en social business veranderen computing niet alleen, ze veranderen de zakenwereld en zorgen voor een revolutie in de manier waarop IT wordt ontwikkeld en geconsumeerd. Dit nieuwe model geeft organisaties de kans de waarde die ze leveren opnieuw vorm te geven, maar kosten, complexiteit en risico's staan in de weg. Dus hoe kunnen bedrijven munt slaan uit deze kans?

Wij geloven dat het antwoord op deze vraag IBM® Power Systems is, hét IT platform dat is ontwikkeld voor data en veiligheid, gebouwd is voor efficiëntie en een uitmuntende cloudrendabiliteit en wordt aangedreven door communityinnovatie. De servers van Power Systems bieden de ideale architectuur voor een diepere klantervaring in vergelijking met uw concurrentie. Met een geïntegreerde set met resources die altijd beschikbaar zijn2 en uitgebreide databeheermogelijkheden, kunnen Power-servers technologie laten aansluiten op uw zakelijk wensen, nieuwe waarde ontsluiten uit uw data om innovatie mogelijk te maken, en op een veilige en efficiënte manier zakelijke diensten bieden die helpen kosten te verminderen.

Haal het beste uit zakelijke cloud

Meer dan 70 procent van een gemiddeld IT-budget wordt besteed aan operations en onderhoud. Cloudservertechnologie kan IT efficiënter maken en bedrijven in staat stellen in bedrijfsinnovatie te investeren. Door de betere bezettingsgraad dan x86-servers laten zien en de flexibele scale-up en scale-out implementatiemodellen biedt Power Systems een uitstekende cloudrendabiliteit. Door middel van PowerVM virtualisatiesoftware (en PowerKVM voor bepaalde scale-out modellen) en een keuze aan toonaangevende cloudtoepassingen biedt de virtualisatie met IBM Power Systems intelligente en dynamische resourcetoewijzing voor een snelle reactie op workloadvereisten. Hierdoor kan een doorlopend hoog servicelevel worden geboden over honderden virtuele workloads op één enkel systeem.

Ontwikkeld en geoptimaliseerd voor Big Data en analytics

Bedrijven verzamelen een schat aan data, en Power Systems beschikt over ingebouwde innovatie die deze data voor u aan het werk kan zetten. Het systeem kan deze data opslaan, beveiligen, en als allerbelangrijkste, deze data omzetten in bruikbare inzichten. Power Systems zijn ontwikkeld voor Big Data. Van operationele Business Intelligence (BI) en data warehouses tot voorspellende analyse en cognitieve Watson-oplossingen, de Power servers zijn geoptimaliseerd voor compute-intensieve prestatievereisten van database- en analysetoepassingen en kunnen flexibel opgeschaald worden om aan de vereisten voor groeiende data tegemoet te komen. Het open, datacentrisch design van Power Systems combineert computingkracht, geheugenbandbreedte en brede datapaden voor de verwerking en verplaatsing van data in toepassingen, op een manier die eenvoudiger gebruik en beheer mogelijk maakt.

Om de behoefte aan beveiliging en privacy die data-intensieve toepassingen met zich meebrengen die in hoge mate genetwerkt zijn, biedt Power ingebouwde beveiliging waar de concurrentie niet tegenop kan. Real-time gegevenscodering, geavanceerde isolatie van toepassingen en compliance-waarschuwingen en compliance-rapportage zorgen ervoor dat gegevens veilig zijn, compliance normen van het bedrijf en de sector worden nageleefd en kosten worden geminimaliseerd.

Biedt nieuwe mogelijkheden voor mobiele toepassingen

Zakelijke kernsystemen als Enterprise Resource Planning (ERP) en Customer Relationship Management (CRM) zijn cruciaal om te kunnen reageren op marktwensen. Ze leveren data aan en beheren deze om de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid te bieden die bedrijven en hun klanten wensen. Maar steeds meer zijn deze gegevenssystemen (Systems of Record) verbonden met werknemers en consumenten via mobiele en sociale communicatiesystemen (Systems of Engagement) die zijn bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren en voorsprong te nemen op de concurrentie. In deze steeds complexere omgeving zijn mobiele toepassingen missie-kritisch en kunnen deze niet als geïsoleerde toepassingen met hun eigen data worden uitgevoerd. Bovendien verwachten ze hogere serviceniveaus en hogere prestaties.

Power Systems biedt de open technologie die nodig is voor mobiele toepassingen, én de bedrijfsintegratie, hogere servicekwaliteit, verbeterde rendabiliteit en beveiliging die via hoogwaardige systemen wordt geleverd. Daarnaast biedt Power de berekeningssnelheid, databrandbreedte en flexibiliteit die wordt vereist om mobiele gebruikers directe en betrouwbare respons te bieden wanneer ze deze het meest nodig hebben, waardoor Power het ideale platform is voor mobiele toepassingen. Power Systems biedt veelzijdigheid van implementatiemodellen, zodat bedrijven hun voordeel kunnen doen van de al opgebouwde vaardigheden en infrastructuur, naast de mogelijkheid om technologie af te stemmen op hun bedrijfsprocessen. Zo krijgen ze het beste uit beide werelden door de combinatie van de voordelen van een gedeelte IT-infrastructuur voor kernsystemen en de betrouwbare en veilige uitbreiding van communicatiesystemen via mobiele toepassingen.

Radicale veranderingen teweegbrengen in de manier waarop IT wordt ontwikkeld en geleverd

POWER architectuur is het kloppend hart van de OpenPower Foundation, een groeiende community die opgebouwd is rondom een open-technologyplatform voor het creëren van nieuwe kansen en het design achter de nieuwe generatie toepassingen en technologie. Door de open standaards biedt Power Systems ontwikkelaars de tools die zijn afgestemd op een platform dat productiviteit en prestaties kan aanzwengelen door het wegnemen van de beperkingen van een standaardarchitectuur. Met architectuur die open standaards als Linux®, OpenStack, KVM en andere ondersteunt – met communityinnovatie die wordt aangedreven door Power Systems Linux Centres, Watson & Power ontwikkelingsclouds en de OpenPOWER Foundation – Power Systems luidt de volgende generatie toepassingen en infrastructuur in die data-intensieve en computetaken dramatisch zal versnellen.

Geoptimaliseerd voor de rigoureuze eisen aan zakelijke computing

IBM begrijpt dat er verschillende eisen aan toepassingen en bedrijfsprocessen worden gesteld en dat één oplossing voor alles niet bestaat. IBM biedt een complete reeks Power Systems-servers die allemaal toonaangevende datamogelijkheden, beveiliging, prestaties en schaalbaarheid bieden om ervoor te zorgen dat technologie op het bedrijf wordt afgestemd in plaats van andersom. Een geheel geïntegreerde aanpak van design, ontwikkeling en testprocedures van alle Power-servers waarborgt de flexibiliteit die van zakelijke IT wordt verwacht.

Alle servermodules van Power Systems beschikken over de betrouwbaarheids-, beschikbaarheids- en servicekenmerken (RAS) waarmee ongeplande downtime wordt voorkomen. Met Enterprise Pools, Capacity on Demand (CoD), Hot-Node Add en Active Memory Expansion – zakelijke Power Systems-servers zorgen ervoor dat bedrijven hun belangrijkste toepassingen beschikbaar kunnen houden, zelfs als ze capaciteit toevoegen om aan nieuwe en toenemende bedrijfseisen te voldoen.

IBM biedt een complete reeks IBM Power Systems softwaretechnologie waarmee bedrijven het beste uit Power Systems-servers kunnen halen. Specifiek ontworpen en ontwikkeld voor Power Systems, omvat het aanbod van IBM de virtualisatiesoftware IBM PowerVM, PowerKVM voor ondersteuning van Linux Kernel-based Virtual Machine (KVM), IBM PowerHA-software voor High Availability (HA), PowerSC-software voor beveiliging en compliance, PowerVP voor intelligent virtualisatiebeheer en PowerVC voor virtualisatiebeheer op basis van OpenStack. IBM’s geïntegreerde aanpak van de ontwikkeling van systemen en software zorgt voor een hoog systeemgebruik, flexibiliteit, sterke beveiliging en een simpeler beheer. Daarnaast biedt IBM Power Systems duizenden populaire industrietoepassingen van onafhankelijke softwareleveranciers die worden uitgevoerd op AIX, IBM i en industriestandaard Linux-besturingssystemen.

Contact IBM

Ik help je graag verder

Pijpelink Jeroen Hallo, ik ben Jeroen Pijpelink en gespecialiseerd in B2B Server & Storage Solutions. Ik help je graag verder.


Power Systems bekijken

Hardware

Voor het opdoen van belangrijke inzichten en het nemen van betere beslissingen werken veel bedrijven met het veilige, flexibele en open platform van IBM Power Systems. Power Systems maken gebruik van de eerste processor die specifiek ontworpen is voor big data workloads, en in hun ontwerp combineren ze rekenkracht, geheugenbandbreedte en I/O op een manier die voortbouwt op krachtige bestendigheid, beschikbaarheid en veiligheid.

Besturingssystemen

Power-servers zijn flexibel en bieden de keus uit verschillende besturingssystemen, zodat uw bedrijf de applicaties kan kiezen die het beste aansluiten bij de eisen die eraan worden gesteld. Of u één, twee of alle drie de besturingssystemen gebruikt - in combinatie met PowerVM zorgen ze er allemaal voor dat u maximaal profiteert van Power Systems.

Systeemsoftware

Transformeer uw bedrijf met Systems Software die virtualisatie, high-availability, flexibiliteit, beveiliging en compliance mogelijk maakt op Power Systems™. IBM’s geïntegreerde aanpak, waarbij systemen en systeemsoftware samen worden ontwikkeld, levert bij Power Systems optimale resultaten op.

Oplossingen

Oplossingen van IBM en IBM Business Partner profiteren volop van de grote voordelen van Power Systems om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden en een voorsprong te geven op de concurrentie.

Migreren naar Power

De afgelopen vijf jaar zijn duizenden klanten van Oracle en HP UNIX overgestapt op POWER. Kijk waarom het hen met Power Systems is gelukt om hun performance te verbeteren, de risico's te verminderen en meer zekerheid voor de toekomst op te bouwen.

Voordelen

Veel bedrijven die overstappen op Smarter Computing implementeren een IT-infrastructuur op basis van het IBM Power Systems-platform: ontworpen voor gegevens, afgestemd op zijn taak en beheerd met cloud-technologie. Met Power Systems breng je services sneller op de markt en blijf je de concurrentie vóór. Met Power Systems lever je services met een hogere kwaliteit, zodat je producten en services zich van anderen onderscheiden. En met Power Systems lever je services met een superieure rentabiliteit, zodat operationele kosten veranderen in investeringskansen.