Lees verder

Netwerkoplossingen

Unified Fabric Architecture

Oplossingen van IBM System Networking

Unified Fabric Architecture (UFA) van IBM is een snelle, slimme, compatibele en beproefde Ethernet-netwerkstructuur ("fabric") voor het datacenter. UFA is erop ontworpen om de implementatie van de fysieke en virtuele datacenterinfrastructuur minder kostbaar en minder complex te maken. Unified Fabric Architecture is VM-bewust en vormt een snel en beproefd netwerkplatform waarmee topklasse servers, opslag, hypervisors en core-netwerksystemen in het datacenter aan elkaar kunnen worden gekoppeld. De mogelijkheid van UFA om vooraf geleverde rekken te repliceren, is van groot belang voor klanten die al honderden miljoenen in hun datacenters hebben geïnvesteerd. Zij kunnen namelijk profiteren van de beste innovaties in de sector en van de laagst mogelijke cost-of-ownership voor hun IT-infrastructuur.

UFA combineert een aantal de meest beproefde elementen uit technologie en IT in één zeer overtuigende oplossing. Het gaat onder meer om de volgende elementen:

 1. BLADEOS – Besturingssysteem voor de datacenterfabric met meer dan 10 miljoen poorten in productieomgevingen (per december 2010). Meer dan de helft van de bedrijven uit de Fortune 500 gebruikt deze fabric in de IT-infrastructuur.
 2. VMready (US) – Een uitbreiding van BLADEOS voor netwerkvirtualisatie die het besturingssysteem bij uitstek geschikt maakt voor servervirtualisatie in het datacenter. VMready werkt onafhankelijk van hypervisors en wordt standaard geleverd bij elke 10GbE- en 40GbE-switch van IBM BNT.
 3. Virtual Fabric – Geconvergeerde fabric-uitbreiding van BLADEOS die het mogelijk maakt om LAN-, SAN- en managementnetwerken te convergeren in een enkele kabel. vNIC is open en ondersteunt nagenoeg alles: van mainframes, rack-optimized servers en towersystemen tot en met op maat gemaakte apparaten voor specifieke applicaties (bijv. data warehousing, beveiliging, etc.) van meerdere leveranciers.
 4. Smart Server Control – Deze serverbesturings- en CMDB-software verzorgt momenteel de omgevings-, configuratie-, I/O- en provisioningbesturing voor meer dan een miljoen bladeservers die in datacenters over de hele wereld zijn geïmplementeerd.
 5. System Networking Switch Center (US) – Software voor het beheer van fabric-elementen in het datacenter. Met deze software kan de klant de fabric-elementen in het datacenter doeltreffend beheren en deze elementen op een coherente manier integreren in een managementsysteem naar keuze dat het gehele datacenter omspant (bijvoorbeeld Tivoli en IBM Systems Director).
 6. Grote betrouwbaarheid – De structuur van een datacenter is cruciaal voor de uptime van de systemen en van het datacenter zelf. De feitelijke gemiddelde tijd tussen storingen (MTBF) die in fabric-elementen van IBM BNT in datacenters is gemeten, ligt ruim boven de 3 miljoen uur.
 7. Focus op het datacenter – IBM System Networking is volledig gericht op de datacenter-fabric. Als gevolg daarvan is er een ideale fabric ontstaan, hetgeen meetbaar is op basis van de performance en doorvoercapaciteit, de latentie, de verlieskenmerken en de prijs/prestatie-verhouding.
 8. Open – UFA is ontworpen om open te zijn, om bestaande en nieuwe systemen te omvatten en om de klant te laten profiteren van de beste beschikbare innovaties die de laagst mogelijke eigendomskosten garanderen.

Technologische wegwijzer voor BLADE's Unified Fabric Architecture

Met deze duidelijke wegwijzer neemt BLADE's UFA een voorschot op de toekomst:

 1. Innovaties in chiptechnologie – Samenwerking met de meest vooraanstaande leveranciers van switch-chips met ASIC's waarin functies zijn ingebouwd die de klant in staat stellen de performance en efficiency van netwerk- en I/O-intensieve applicaties op te voeren, zoals de distributie van beveiligings-, data warehousing- en rich media-content (HD/3D).
 2. Rek-infrastructuur – snelle levering en controle – IBM System Networking werkt hard aan uitbreidingen van de Smart Server Control-software zodat deze, in een multi-vendor omgeving en voor servers met verschillende vormen, controle biedt over de omgeving, de configuratie, de I/O en de provisioning.
 3. Extreme betrouwbaarheid – IBM System Networking gaat de enorme betrouwbaarheid nog verder uitbouwen via innovaties waarmee de operationele kosten die met de infrastructuur van het datacenter gemoeid zijn, drastisch worden gereduceerd.
 4. Innovaties op het gebied van 40GbE en 100GbE – IBM System Networking werkt hard aan verbetering van de performance van haar fabric-producten naar snelheden boven de 40GbE en naar uitbreiding van de mogelijkheden voor het opschalen van de fabric middels de implementatie van het Distributed Fabric Protocol (DFP), een uitvinding van IBM System Networking.
 5. Uitgebreid ecosysteem van partners – IBM System Networking werkt enthousiast samen met andere leveranciers van technologie om de toepasbaarheid, performance en functionaliteit van UFA te verbeteren voor specifieke verticale applicaties die worden geïmplementeerd in besloten of openbare cloud-infrastructuren.

Contact IBM

Slimme manieren om snel antwoord te krijgen.


Of bel IBM op nummer
020 514 5155